Netěším se do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.8.26 06:41
@Heduš Homolková píše: Více

Tak kdybys tohle napsala dřív, tak se neptám :lol: :lol:. Dobře to má vymyšlené. :palec:

• Citovat
  • Upravit
3296
20.8.26 06:55
@Anonymní píše: Více

Držím palce, ať si spokojená :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
20.8.26 09:06

Vážně zajímavá diskuze, četla jsem i tu ohledně neschopnosti řízení.

Zakladatelko, není ve vašem blízkém okolí družstvo? U nás v teletníku i na dojírně shánějí stále, peníze nejsou nejhorší a člověk si může dělat vše podle sebe. Někdo to stihne za 4 hodiny, někdo za 6. Samozřejmě za předpokladu, že máš ke zvířatům nějaký vztah. Tohle nemůže dělat každý :-)
Nebo nějaké místo v sociální oblasti?

Budu ráda, když se po čase ozveš, jak to vypadá v nové práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5216
20.8.26 09:08
@PanenkovaMakova píše: Více

Ona má děti, které musí ráno obstarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9566
20.8.26 09:11

@PanenkovaMakova
Tohle mi přijde velmi nedůstojné. Až drzý výsměch. Tebou popsanou práci dělají lidé, kteří nemají žádné vzdělání. Nemají žádnou kvalifikaci. Proč ji házet do stejného pytle? Ona vzdělání má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9212
20.8.26 09:20

@Kelsey1 ma vzdelani, ale neumi ho uplatnit. Co je špatného na praci pod svoje vzdělání? Ja mam kopu skol a kurzu a v praxi dělám taky dost pod svoje moznosti. Protože mi to tak dočasně vyhovuje. Navždy rozhodne ne, ale ted ano. Znám vic lidi, kteri se nasli v něčem, co je „pod jejich uroven“ co se tyce vzdelani. Nepovažuju to za spatne a uz vubec neni výsměch nekomu tu praci nabídnout. Zakladatelka tu prokázala, ze neni schopna snad niceho. Tak urcite nebude spatne, kdyz zkusí neco, co jeste nezkoušela. Vetsina z toho, co delala, vubec neodpovídala jejímu vzdelani. Ted je z ni udrzbarka, holka pro vsechno, v čem se to liší od pece o zvířata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5216
20.8.26 09:23
@Kelsey1 píše: Více

Na rozdíl od dojiček má vysokoškolské vzdělání, takže do chléva by jí bylo škoda. A umím si představit, jak by si na ní kolektiv smlsnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22170
20.8.26 09:29

A k čemu jí to vzdělání reálně je?

Ona už dávno není v situaci, kdy by si mohla vybírat podle toho, co je nebo není pod její úroveň resp. kvalifikaci. Podstatné snad je najít cokoli, co bude odpovídat jejím schopnostem (a těch objektivně moc není) a co ji s dětmi uživí.

Pokud jí nevyjde ani tahle současná práce, doporučila bych jí úplně to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
20.8.26 09:30

@Kelsey1 Proč výsměch, znáte tu práci vůbec? Krmit telata, hlídat jejich zdravotní stav, píchat injekce, řešit administrativu. Klidně by mohla dělat zootechnika. Sama mám vysokou a nad prací zootechnika jsem uvažovala, jelikož nepožadují dané vzdělání. Je to práce, kdy jdete domů s čistou hlavou. 4 hodiny ráno a 4 odpoledne, klidně by mohla i obstarat děti :nevim: Spíš vy přestaňte urážet lidi, kteří tohle dělají. Už dávno to není práce s vidlemi a hnojem.
Nabídla jsem jen jiný pohled na věc, zakladatelka má sice tucty vzdělání a kurzů, ale stejně tu práci nedělá. A nikde není napsáno, že by musela u telat zůstat. Klidně by mohla pokračovat na jinou pozici v rámci družstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
20.8.26 09:33

@BohunkaP Děkuji. Jakoby na práci se zvířaty bylo něco špatného, ale na údržbáři, kterého teď bude dělat člověk s dyspraxií, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6595
20.8.26 09:34

Co je na tom nedostojne? Ako moze byt akakolvek praca nedostojna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
20.8.26 09:35

@884135 A jak konkrétně využije své VŠ vzdělání jako údržbář s dyspraxií?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
20.8.26 09:37

@Mkmkz Souhlasím. Hrozné vidět, jak někteří pohrdají prací jiných. Obzvlášť dojiček, bez kterých by neměli v lednici mléko, máslo a sýr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6595
20.8.26 09:41

Presne! V mojej praci (VS) su same tlaky, stres. Pri tom, ako sa doma staram o zvierata sa necitim do nicoho tlacena, mozem byt sama sebou, budovat si k nim vztah. Si v kontakte so zivotom, jeho rozmanitostou.
Rozvija ta - udrziavas si pracovny rezim, si sucastou nejakeho pracovneho timu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6595
20.8.26 09:45

V zivote som si vyskusala kadeco. Niektorym ide o status plynuci z prace. Ja sa necitim definovana pracou. Dolezite je, najst to, co ti v tvojej situacii robi dobre, hodi sa ti do zivota.
Ziadna praca nie je menej dolezita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat