Netěším se do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44320
21.8.26 09:40
@Mahidevran píše: Více

S tím souhlas. U nás se z okresního a krajského města dostaneš téměř kamkoliv. Ale z jedné dědiny do druhé nebo v rámci menších měst prostě ne, i když je to vzdušnou čarou kousek a v rámci jednoho kraje..

Otázkou je, jestli by si bez rodičů poradila i v případě, když jí onemocní děti nebo přijde jiná komplikace.
Tyto osoby „klamou tělem“, nemají zdaleka takové schopnosti, jak to na první pohled vypadá.
Nehledě na to, že malé děti prostě nemůžou být doma sami. Dítě s hraničním PAS se může ještě „vybarvit“ i negativně..

Právě takové „hraniční diagnózy“ jsou naprd v tom, že rodiče nemají podporu státu ve formě příspěvku na péči a mimořádných výhod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
21.8.26 10:20

Ahoj zakladatelko, bohužel nepřicházím s žádnou radou, pracovní nabídkou ani s žádným jiným zázračným řešením.
Jen bych ráda řekla, jak jsi mi sympatická. Jsi evidentně velmi inteligentní a schopná - že jsi dyspraktik je jen jedna složka tvé osobnosti, ale práce se nebojíš, jsi skromná a realistická a snažíš se ze života vytřískat co jde. Je škoda, že tě rodiče vnímali a stále vnímají přes tu tzv. nešikovnost, čímž ti podle mě nasadili do hlavy optiku, kterou se vnímáš dosud. Podle mě by nebylo od věci, jak už radili jiní, zkusit ještě jednou navštívit odborníka na neurodivergence u žen. Ne proto, abys dostala omluvenku nebo zázračný lék, ale abys získala nástroj k posílení tvých silných stránek. Do nového zaměstnání ti držím pěsti, neboj se prodat to, v čem budeš dobrá, není nikde řečeno, že na té pozici musíš zůstat navždy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
21.8.26 10:46
@Hanča1234 píše: Více

Kdyby tu bylo běžné jako všude jinde ve světě, že se za vysokoškolské vzdělání platí a studenti si na studium berou půjčky, tak by ubylo lidi, kteří si střihnou tři vysoké a pro běžný život jsou totálně nepoužitelní a stejně tak by ubylo plno zbytečných oborů, zejména v humanitní oblasti, kdy se absolventi uplatní tak maximálně ve státem dotovaných neziskovkách a jejich práci zvládne levou zadní i maturant z obchodní akademie. Ne nadarmo se VŠE říká nejtěžší gympl v Praze (studuje ho moje nejmladší dítě s po dvou semestrech přechází na TUL do Liberce na jiný obor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15552
21.8.26 11:53
@884135 píše: Více

Ano, zažila jsem to. Ti, co sotva prolezli školou hodně kritizují ty, které mají vzdělání - vždy si něco najdou. Byly to nepříjemné situace. Těm lidem nemáš šanci cokoliv vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15552
21.8.26 11:57
@Heduš Homolková píše: Více

Já to vidím jinak. Znám více lidí, kteří studovali dvě VŠ najednou. Ale to jsou opravdu chytří lidé, věnují se tomu, podnikají, dávají práci dalším lidem. Myslím si, že by bylo škoda, kdyby tu možnost neměli. Nemyslím si, že by bylo dobré, aby studovali jen ti, co na to mají finance. I teď občas někdo řeší, jak to udělá, aby své dítě finančně podpořil ve studiu. Většinou se řeší bydlení, dojíždění a náklady stoupají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44067
21.8.26 15:04
:mrgreen:
Zvláštní, hlavně ten konec.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10998
21.8.26 17:13

@Heduš Homolková Absolventi VS maji nejmensi podil nezamestnanosti, takze ne, neni lepsi mit jen obchodku, namisto „zbytecne humanitni VS“. VS se zatim vyplati vzdy. By me zajimalo, jestli nejakeho takoveho nezamestnatelneho „absolventa fildy“ znas, nebo jen opakujes blby kecy ze socialnich siti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15552
21.8.26 17:52
@verusak.berusak píše: Více

Už jsem slyšela, jak gympl je k ničemu, když nemáš VŠ, jak vysokoškoláci jsou blbi a neschopní a jsou rádi, že prodávají v Lidlu… Já ale nikoho takového osobně neznám.

Teď jsem opět slyšela názor, že dotyčná je líná a nechce se jí makat. Holčina měla jasno, co chce delat, šla na ucnak, ale tam zjistila, že jí to nebaví a chce dělat něco jineho. Ucnak dodělala a teď si dělá maturitu, ale už jiný obor. A proč ne. Přece nemusí dělat něco, co jí nebaví, kdyz má jeste teď možnosti. Starší a s dětma to má vždy složitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
22.8.26 06:40
@Sára 1 píše: Více

Sama mám chytré dítě, které studuje dvě vysoké najednou a právě proto mi to přijde totálně na hlavu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
22.8.26 06:45
@verusak.berusak píše: Více

Představ si že znám - v rodině máme jednu slečnu s tímto vzděláním a pak mam kolegyni, která s tímto vzděláním dělá v úplně jiném komerčním ekonomickém oboru, kde ji toto vzdělání je platné jako office assistant, na které HR nabírá právě ty absolventy z OA a teto kolegyni, aby se kariérně posunula, právě to ekonomické vzdělání chybí…takže je kariérně na úrovni mladých absolventů s maturitou a praxí…

taky moje dítě má tento obor vystudovaný jako druhý, který studoval souběžně s jinou vysokou a toto studium dal levou zadní s jiným technickým oborem :P

A ty si laskavě nech ty invektivy o blbých kecech, zatím je máš jen ty :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
22.8.26 06:54
@Havlova píše: Více

Ano o VŠE v Praze se říká, že je to nejtěžší gympl v Praze a s touhle hláškou přišlo mé dítě, které jeho slovy zde zdarma trávilo zbytečný rok, který mu bude chybět na Bc. na TULce. Kdyby si za vzdělání platil, věřím ze si vybere daleko lepší školu a obor :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.26 08:27

@Heduš Homolková můžeš být konkrétní vo se týče toho humanitního oboru? Co přesně studovala?

• Citovat
  • Upravit
44067
22.8.26 08:46

I na VŠE jsou obory, které jsou dobré a lidé mají práci v oboru už během studia. Stejně jako na TUL, kde je většina oborů na dost pochybné úrovni a dostane se na ně každý, kdo se umí podepsat.
Ono to není jen o škole (většinou), ale o oboru.
Mimochodem, my jsme před 40 lety říkali nejlehčí obor v Praze.
Proč by mu měl rok chybět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
22.8.26 09:13

Školné mělo být už dávno, dávno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...