Netěším se do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevím, zda to tu bylo, ale důležité je, kolik je dětem let. Pokud jsou to maloši, tak je nutné pracovní dobu přizpůsobit vyzvedávání a hlídání dětí. Jestli už je dětem kolem deseti let, je větší prostor pro hledání práce a vhodné pracovní doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka je rozvedená, starší dítě se sebepoškozuje a od psychologa nemá doporučení velké změny, takže další stěhování a fajn kamarád fakt není na pořadu dne.
Navíc poskytnutí bydlení od rodičů zdarma plus hlídání děti je víc než vstřícný krok. Uz vidím rodiče jak celí nadšení ji budou půjčovat 50 tisíc na nový začátek, když nevydrží ani rok v praci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše: Více
Jsou vysoké, které lidi zvládnou levou zadní, třeba obory typu politologie na fildě nebo peďák. Jedno z mých dvojčat si střihlo Mgr. titul na FF souběžně se studiem na technické univerzitě …druhé šlo na peďák, protože po matuře nevěděl co jak a kam, na gymplu trojkař bez učení, protože je a bylo líné se víc učit. Bc. titul levou zadní a vypadá to, že ve školství zůstane, protože prázdniny, cestování a odpoledne volno a tudíž čas na sport a oddíl.
Takže bych nesrovnávala naučit se učit se na zkoušky na fildě nebo pedáku oproti přirozené inteligenci nutné na obory a školy typu ČVUT, VŠCHT, TUL, medicíny, veteriny a technické obory vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, celkem koukám, jak tady někteří lidé považují takové povolání za méněcenné. Já naopak lidi, kteří pracují se zvířaty, velmi obdivuju. Třeba veterninární sestra, která dokáže našemu divokému kocourovi hbitě píchnout antibiotika. Taky to vidím podobně u pediatrů a pediatrických sestřiček. Tam pacienti taky často nespolupracují ![]()
Ale já nevím, jestli bych jako velmi nešikovný člověk těm chudákům zvířatům neublížila. Sama mám potíž třeba ostříhat psovi drápy nebo nakapat kočce kapky do očí. ![]()
Když se mi teď jako údržbařce něco nepovede, maximálně poškodím nějaký majetek a zaplatím to ze své kapsy (tedy pojištění mi to bude částečně krýt, ale jasně, je to průšvih). Ale rozhodně je to lepší, než kdybych nějakému zvířeti způsobila bolest a utrpení. To bych si neodpustila.
Moje babička konec konců byla dojička krav, takže to považuji za normální důstojnou a užitečnou práci.
Pokud mají ta zvířata důstojné a komfortní podmínky pro život, pak to celé dává smysl. Není třeba řídit jadernou elektrárnu, aby ta práce byla „dost dobrá“, ne?
- Citovat
- Upravit
Nepovažuji povolání se zvířaty za měněcenné. Jen jsem se tě zastala, že mi to k tvému vzdělání nepřijde vhodné. Už se tě zastávat nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dejte pokoj s chlapy, to fakt ne. Mám za sebou první něco jako rande od rozvodu (vlastně v podstatě první rande v životě, pač ex byl dlouhodobý kamarád a nikdy jsme takhle nerandili). A to bylo opět tak tragikomické, že se mi dělá nevolno, jen si na to vzpomenu
![]()
Nevím, kde někdo přišel na to, že mi rodiče dají nějaké peníze do začátku. To mi nikdy neslíbili. Naopak by chtěli, abych zůstala u nich dlouhodobě. Tady budou ještě do budoucna trošku třecí plochy, já chci odejít dříve či později do města.
Každopádně platím aspoň půlku inkasa. A samozřejmě všechny výdaje za sebe a děti si platím sama. Mám pro sebe kuchyň, koupelnu, mám i svou pračku z původního bytu. Nedopustila bych, aby byla taková vyžírka. To by mě hamba fackovala! Do června jsem pracovala a měla i slušný plat, pač jsem pracovala zhruba na 1,25 úvazek. Takže nějaké drobné na účtu mám a chodí mi teď podpora z ÚP plus samozřejmě alimenty (sice celkem směšná částka, ale počítá se to). Už tak mi rodiče šetří spoustu peněz za nájem a i to inkaso je hodně pohodová částka.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey1 Já si samozřejmě vážím toho, že se mě někdo zastane. Za to ti děkuji a je mi jasné, že to nebylo myšleno zle
Jen mě zaujalo, že práci se zvířaty v družstvu považují lidi za nějakou méněcennou. Já to tak fakt vůbec nevnímám, skoro to mám naopak. Navíc jsem teď údržbářka. Myju i záchody. Co je pro mě méněcenné? ![]()
To, že jsem před 10-15 lety zvládla studium na VŠ bohužel nevypovídá vůbec nic o mém současném uplatnění na trhu práce.
Děti jsou na prvním stupni základní školy. Nějaká ta pomoc při vypravování ráno tam je ještě nutná, také jim vařím obědy, protože jsou alergici. Starší dítě mělo občas problémy se záškoláctvím, tak to mám radši pod kontrolou. Ale jinak jsou už celkem soběstační a jsou schopni třeba společně zajet i na menší nákup. A umí už si v nouzi i uvařit nějaká základní jídla.
- Citovat
- Upravit
Když to tak čtu, tak mě v jejím případě spíš překvapuje, že za relativně krátkou dobu vyzkoušela tolik navzájem velmi odlišných oborů a zaměstnání. To samozřejmě není morální selhání, ale z pohledu zaměstnavatele je to objektivně něco, co může být problém. Pokud mám dva podobně schopné uchazeče a jeden z nich má za sebou dlouhodobější kontinuitu v určitém směru, zatímco druhý vystřídal dvacet různých oborů a zaměstnání a v žádném nevydržel déle než rok, je naprosto logické, že zaměstnavatel může dát přednost tomu prvnímu. ![]()
A jako argument ve smyslu má vzdělání, tudíž je pro ni takováto práce nedůstojná, mi nepřijde úplně ideální. Naopak to ukazuje, že současná kvalifikace jí na místním trhu práce nepřináší očekávané uplatnění ![]()
A spíš se ptám, proč po akademické dráze nezkusila jít ještě dál, třeba doktorským studiem a postupným budováním pozice v univerzitní sféře, pokud je to oblast, která odpovídá jejím schopnostem a zájmům. Chápu samozřejmě, že doktorát není automatická vstupenka k zaměstnání a že ani univerzity nejsou nafukovací, ale tohle by byla jakási jediná berlička pro její uplatnění, když se člověk podívá, že nemá auto (a bůhví, zda bude vůbec řídit, vysoce bych tedy nedoporučila s ohledem na to velmi vysoké číslo kondičních jízd) a má diagnostikované zdravotní omezení. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fitsun tak člověk samozřejmě na každou pozici svůj životopis upraví, aby odpovídal. Nepíše tam všechno, čím kdy si prošel. Opravdu si nemyslím, že v každém životopise a motivačním dopise je vše, co napsala sem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Já to myslela tak, že to bydlení ve městě by otevřelo víc možností ohledně zaměstnání. Dojíždění strašně limituje. Ono se může jednat o vzdušnou čarou krátké vzdálenosti, ale veřejnou dopravou reálně nesjízdné. Jako že by rodiče takto vypomohli v začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey1 píše: Více
Já jsem pracovala několik let ve slepičárně a bez vzdělání nejsem. Tenkrát kvůli dětem, protože to bylo v obci. Ta práce mě docela bavila a vůbec mně to nepřipadalo nedůstojné
Dostala jsem se do jiné sociální bubliny, bylo to pro mě dost poučné a poníženě jsem si teda nepřipadala ani omylem. Je to práce, která dává smysl, vždyť díky těmto lidem máme na stole jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ValaKrie píše: Více
S jedním magisterským titulem? To asi těžko…
To mají dneska i sekretářky a recepční (říkám s nadsázkou, ale víceméně to tak bývá).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Spousta žen s ADHD je nediagnostikovaných a symptomy je provázejí celý život. Právě jde o nesystematičnost, chaos, problémy v mezilidských vztazích, ale na druhé straně hyperfokus, schopnost se zaměřit na cíl, když se jedná o předmět zájmu. Mám dospělé dítě s ADHD, naštěstí v dětství zaléčené. I v dospělosti se ale dá ADHD řešit medikací. V prvé řadě bys měla navštívit klinického psychologa nebo psychiatra a nechat se testovat, jestli ADHD máš. Medikace (atominex) dokáže s mozkem zázraky, zjednosměrní myšlenky, uklidí v hlavě…lidé popisují velkou úlevu. Úleva je i vědět, PROČ v životě selhávají. Jsi velmi vzdělaná žena, to je tvoje přednost, teď jen vyřešit to základní. Schopnost to využít.
- Citovat
- Upravit
@Kelsey1 co je na tom nedůstojného? K čemu je jí vzdělání, když je nepoužitelná?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit