Netěším se do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5398
19.8.26 08:54
@Fialka.088 píše: Více

To si mě s někým pleteš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.26 08:55

@Sany80s
Naprosto souhlasím.
Vystřídat 150 prací není řešení, dokud nezačne řešit příčinu.
Jsem Dyspraktik, nemůžu tohle tohle, jsem moc pomalá v tomhle v tomhle, nejde mi to a to, protože jsem XY… nevymlouvat se na všechno, ale makat na sobě, dostat diagnózu je jedna věc, ale pracovat na sobě a usilovat o nějaký progress je věc druhá…
Je fajn, že si uvědomuje skrz nemoc své slabé stránky, ale dokud nezačne pod dohledem „pracovat“ s touto nemocí, tak žádnou práci si jinak neudrží, bohužel…
A souhlas, že auto a moped je mimo mísu. Mít tolik kondičních jízd o něčem vypovídá…a moped je rovnou sebevražedná mise. V autě ji chrání aspoň plechy, i když je to zbraň a může někoho (při) zabít. Ale s jejími reflexy je moped pro ni sebevražedný nástroj. Chrání ji jen helma. Stačí přehlédnout u křižovatky motorku, která jede 100 km/h, anebo rychle jedoucí auto a je v háji..
Na mopedu stačí na pěkné domlácení i srna, co z ničeho nic přeběhne přes silnici..
Za mě by neměla být účastnice silničního provozu, dokud vědomě nezačne pracovat na svojí diagnóze a nebude sama vidět, že se trochu posunula.

Příspěvek upraven 19.08.26 v 09:02

• Citovat
  • Upravit
27

@884135 psala si pár stránek zpět, že úřady nejsou pro neschopné lidí z chráněných dílen nebo něco v tom smyslu, nepletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5398

Nauč se číst, nic takového jsem nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.8.26 09:22
@884135 píše: Více

Echm Tady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5398
19.8.26 09:25

To byl příměr v nadsázce. Nemusíš brát vše doslova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
19.8.26 09:27

Práce tě má živit, nutně tě bavit nemusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9267
19.8.26 09:39

Ja tedy nevim, jaky prášky by mely vyřešit dyspraxii… nejsou prášky na žádný dys… kéž by… muze si lekama zrychlit reflexy, ale pri neschopnosti na dane situace fyzicky reagovat, je to spis ke škole nez užitku. Mozna kdyby ji nejakou tu diagnozu nasli, tak by mohla získat misto v te chráněné dílně, tam by ji asi bylo dobre, pracovala by pomalu a pod dohledem. Jako dalsi řešení se mi jeví vzít treba tu praci, co ji teď ceka, a proste doma trénovat. Jestli mam problem vyzdimat mop, budu doma denne trenovat zdimani mopu. Bude to opruz a bude to na dlouho, ale ma tp potencial. Naučí se aspon nějak normálně provádět potřebné činnosti a z práce ji treba nevyhodí. Anebo ano, bude dal trénovat a pak pujde do stejne prace, k jinému zaměstnavateli. Bude uz něco umět. Něco ji aspon trošku pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44332
19.8.26 09:41

Aby mohla na chráněný trh práce, musí splnit podmínky, mít ID, někde vyžadují až dvojku..
Rukodělná dílna pro dyspraktika vhodná není, ale u nás mají i kancelářské pozice, náplň práce je monotónní, roznášení písemností z úřadu, soudu, to u nás běžná pošta nedělá, ale právě tato firma..

Mě by zajímalo, co má dítě za psychické problémy. Možná v jiné diskuzi zaznělo lehčí PAS. A sklony k tomuto jsou dědičné. Záleží i na prostředí, do jaké míry se porucha rozvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5398
19.8.26 09:42
@Midaku píše: Více

Napadla mě třeba knihovnice kdekoli, ale musela by dojíždět do většího města. Ovšem je to klidná práce bez stresu a nároku na motorické dovednosti.Jen nápad. Nebo podatelna na úřadě, soudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44332
19.8.26 09:45

@Midaku Medikace obecně napomáhá k vnitřnímu zklidnění a stabilizaci nervové soustavy. A taky pomáhá eliminovat nežádoucí reakce na vzruchy z okolí.
Pokud je moc „roztěkaná“, medikace je správnou volbou, ale dyspraxii samozřejmě nevyřeší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
19.8.26 09:46

Pokud žije někde, kde v dojezdové vzdálenosti není běžná práce, tak tam bude těžko nabídka chráněných dílen. Navíc i v těch se často pracuje v úkolu a manuálně. Spousta chráněných dílen je jenom zástěrka pro využití peněžních příspěvků, ale buď si nic nevyděláš nebo musíš makat jako zdravý. Když zakladatelka není manuálně zručná a rychlá, tak manuální práce odpadá, jedině dělat nějakou telefonistku, což v překladu znamená otravování lidi, smysl práce nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18623
19.8.26 09:48
@1Pears1 píše: Více

Ohledne ditete zminovala sklony k sebeposkozovani a PPP. Ma znacne nalozeno.

Je mi lito, ze zakladatelka uz nejakou dobu neprispiva. Na to, jak ma rozdane karty, na me pusobi aktivne, neporazenecky a sympaticky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9267
19.8.26 09:52

@884135 ano, o knihovně jsem tu uz psala, zakladatelka nijak nereagovala, jestli se na to cítí nebo ji to aspon připadá jako dobry napad. Ale je tu toho hodne, člověk tu nesedi cely den, ze…
@1Pears1 to zní dobre. Jen si porad nedokážu představit, ze teda se ji zklidní vnitřní svět, ale porad bude pomalá, nesikovna. Ono ji to asi moc nepomůže. Mozna v tom, ze se zvládne líp soustředit na to, co dela, a tim ji to vic pujde? Za pokus to asi stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8555
19.8.26 10:03
@Sany80s píše: Více

To by se musela přestěhovat. A na to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat