Netěším se do práce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Mám dyspraxii. Konila jsem to. A nevím kde pracoval tvůj známý, ale u nás bylo běžné zpracovat 120 vzorků za hodinu. Byly jsme na ro 2. Kontrola žadanek, rozdělení na vyšetření, kontrola výsledků, podpisy, telefony doktorům v případě potřeby. Jinak byla jsem tam rok a konec byl hlavně kvůli stěhování, ale je fakt, že jsem cítila, že je to na mě moc rychlé a že to prostě nedělám dobře.
- Citovat
- Upravit
Mě spíš zaráží, že zakladatelka SAMA SEBE už dávno někde neřešila, s nějakým odborníkem na danou problematiku.
Zvlášť, když na sebe má poměrně střízlivý náhled a svoje slabosti si uvědomuje. A komplikují jí život do té míry, že nemůže fungovat tak, aby to odpovídalo jejímu věku, vzdělání a postavení..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A proč se nevrátíš do školství? Můžeš učit? Teprve dočítám, tak už se to možná řešilo, ale je škoda jít pod své vzdělání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 Řešila jsem s psychology 2× v životě. Výsledek poprvé byl, že se mám držet vědy a půjde to. Že prý intelektové schopnosti vyváží ty nedostatky v oblasti motoriky, organizace apod. (Takových vědců prý je…). Podruhé když krachla věda, já byla na RD, doporučil mi psycholog jít učit. Ideálně SŠ nebo VŠ. Ne prťata, protože tam hrozí přenos chaosu na ně. Tak jsem šla do toho. Na VŠ si tedy nešrtnu, pač nemám vyšší tituly. Tam mě už několikrát zdvořile odmítli. Učila jsem ale na SŠ a na VOŠ. Byly to soukromé školy, podmínky dost tvrdé. Abych si vydělala tolik, co má učitel ve státní škole za 100% úvazek, musela jsem pracovat aspoň na 120%. A samozřejmě s mou pomalostí a neschopnosti řídit auto to bylo vyčerpávající. Ale nějak jsem to lepila. Třeba jsem měla 80% úvazek ve skole a j tomu dělala pár hod týdně recepční. Pak stěhování. Opět jsem hledala práci a kombinovala jsem docela dlouho 3 úvazky, abych měla cca průměrný plat. Ale někde jsem byla zástup za nemocenskou, jinde zase změnili podmínky tak, že už mi nevyhovovaly, někde prostě neprodloužili smlouvu. A tak jsem teď tam, kde jsem.
Ale jako jo, podařilo se mi vyhrabat ze zdravotních potíží. Moje dítko, které má psychické potíže, začíná dělat drobné pokroky. Máme kde bydlet. Mám poměrně dobré vztahy s rodiči. To všechno považuji za úspěchy a jsem za to vděčná. Teď jedině tak natočit z mé budoucí práce nějakou bláznivou komedii o paní údržbářce, která neumí ani přibít rovně hřebík do zdi (čerstvě ověřeno).
Nejhorší je, že jsem jim na „pohovoru“ říkala, že jsem nešika, ale oni to podle mě nebrali vážně. Mávali nad tím rukou, že to budou úplně běžné věci. Jenže já mám právě i s těmi úplně běžnými věcmi problém
![]()
Edit: překlepy (neručím za to, že jsem opravila vše, ale ty nejhorší snad jo) ![]()
Příspěvek upraven 18.08.26 v 16:34
- Citovat
- Upravit
@schnulla Autem asi 40 km, ale ty busy to různě objíždí, musím přestupovat. Prostě z jedné vesnice do druhé. Autem bych to dala za slabou hodinku i pomalou jízdou. Ale netroufám si.
- Citovat
- Upravit
Někde začít musíš. Očividně se o tebe zaměstnavatelé neperou, tudíž buď ráda, že máš alespoň tuhle práci. A při tom můžeš hledat dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to vysvětlovat nemusíš. Mám dyspraxii taky. Pracuji ve školství. Vyhýbám se obloukem předmětům jako je Vv, Pč..
Ale vyvažují to schopnosti a chuť řešit administrativu okolo žáků se SVP nad rámec svých povinností, poměrně dobré znalosti ohledně školské legislativy s přesahem do sociální sféry, což potřebujeme a některé další věci.
Jsem už několik let na jednom místě.. Mám už poradenskou pozici..A raději pracuji s rodiči žáků. Zakládám si hlavně na vztahu s nimi..
Dobré vztahy s rodiči se projevují tím, že Tě nutí k něčemu, co pro Tebe bude jen utrpení?
Ano, intelektové schopnosti to mohou vyvážit, pokud je okolí informované a podporující.. Pokud se v tom budeš plácat sama, většinou to nemá dobré výsledky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karkarka No právě, že jsem musela slíbit, že tam vydržím aspoň rok a že neuteču. Jsou to rodinní známí a ten slib bych fakt nechtěla porušit. Spíš uvažuji, co si třeba zkusit doplnit, abych pak měla nějaké šance do budoucna.
- Citovat
- Upravit
@884135 To mě nenapadlo. Zkusím se zeptat instruktora v pátek, to s ním mám symbolickou poslední jízdu. Zatím jsem mu musela slíbit, že nebudu jezdit dál než do nejbližšího Albertu (to je od baráku asi 2 km po rovné cestě).
Díky za tip tak nějak obecně, proberu to. ![]()
Každopádně tahle práce už je mimo výběr, pač jsem včera definitivně řekla, že ne a o víkendu přislíbil tu údržbu.
- Citovat
- Upravit
Moped je levný, můžeš jet pomalu a při krajnici, takové lepší motorizované kolo. A moc nežere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč jsi skončila na pozici laborantky? Pokud oboru rozumíš, nenápadná mě opravdu důvod, proč jsi musela skončit. U sanitáře, učitele chápu, absence pohotovosti, síly a smyslu pro pořádek v hlavě…ale laborant?
Mám v rodině laboranta s maturitou a že by se v nemocnici nějak na ně spěchalo, to vůbec, naopak v „okurkových“ dnech si tam i četli…
Příspěvek upraven 18.08.26 v 16:04