Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevite nekdo, co se da delat se stipancema od komaru u 3 tydenniho prcka? Nektery kousance jsou jen cerveny, ale nektery mu udelaly vetsi flicek a tak jako zezloutly, jako kdyz se mu to zanitilo..
A kdybyste meli nejakou radu, jak se komaru zbavit.. sitka v oknech je sice fajn, ale nekdy se taky otevre na balkon a z jinych casti domu ty potvory taky zvladnou priletet.. tak nevim, jestli do pokoje, kde je vlastne cely den se daji pouzit nejake pripravky proti hmyzu..
Poradte prosim.. honit v noci komara po pokoji je poradne nahouby..
Ahojky Lassie,no tak já nevím jestli poradím ale my dělali toto :
Vždy když jsme věděli že jde mimi spát tak jsme se zavřeli v dětském a rosvítili všecky světla a vybíjeli, fakt honili jsme ty potvory jak jsme mohli, pak jsem malé koupila síťku na postýlku,bylo to sice náročnějsí protože jsi na postýlce namohla mít nebesa či kolotoč, a jak jsi v noci chtěla kojit tak jsi ji musela pracně sundávat, ale zase malá neměla ani jeden štípanec a to jsme bydleli v přízemí a tam jich bylo, a nebo taky není špatný baldachýn něco jako moskytiéra bud z Ikea a nebo já kupovala v army shopu, taky supr,a nebo Raid ale já jsem zá:,–(ně proti chemii a tohle nedělá dobře ani mi natož mimisovi,takže asi tak
, uff to jsem se rozepsala.D
Měli jsme stejný problém, starší dcera je navíc na kožní defekty háklivá, pupínky se jí většinou zanítily a dlouho se hojily. Pomáhá sušit a desinfikovat třeba černým čajem.
Nám se vyplatila moskytiéra (kovová obruč zavěšená pod stropem a od ní dolů visící záclonovina přes postýlku). Před spaním je ale třeba zkontrolovat i vnitřek moskytiéry, ty mrchy občas zalezly i tam a číhaly na vhodný okamžik.
Letos budem rekonstruovat dům, do nových oken si dám instalovat i profi moskytiéry, podle mně je to důležité, hmyzáci jsou prudy a roznášejí kdejaký fujtajbl, mucholapky a elektrické odpuzovače mě už neba, ani pelargonie a levandule nezabraly (ale aspoň dlají parádu).
Jo a nejlepší je prevence, jestli máš na zahradě jezírko nebo sud na dešťovou vodu, zkontroluj jestli tam není i komáří líheň, každá stojatá voda je jim dobrá.
Tak ať neštípou, potvory.
Bára
Ahoj,
my na štípance používáme levandulovej olejíček, hned to přestane svědit a dobře se to pak hojí. Levandule i odpuzuje, působí jako repelent.