Suché šupinky ve vlasech

3585
23.6.08 15:59

Suché šupinky ve vlasech

Ahoj holky, nevím kam tenhle problém zařadit, snad to ekzém nebude, ale ....... 3letá dcera má plnou hlavu, no plnou ne, ale dost, takových jakoby suchých šupinek, kousky suché kůže. V první chvíli jsem myslela, že to jsou lupy, ale to asi ne, lupy tuším jsou takové jakoby bílé smetí??? Předpokládám, že je to opravdu jen suchá kůže, chci Vás poprosit o radu ohledně nějakého šamponu na tohle, nebo jestli je nějaká vodička..... ovšem pro tříleté dítě. děkuji, A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1473
25.6.08 08:45

A nejsou to takové ty šupinky co mívají malá miminka? To můžou mít i starší děti. Na ty nám pomohl normální olej - hodinu dvě před koupáním napatlat olejem hlavu, dát čepici a pak umýt a vyčesat. No ale nevím, kdyžtak zajdi k dr ať vám poradí.
Ryšavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
25.6.08 08:54

Ahoj,to je krusta.Žádný ekzém,neboj!Kup si v lékárně Excipial U Lipolotio a několik dní jí to vtírej na kůži a můžeš i vyčesávat a ono to zmizí!Může se to občas objevit,ale zase to zmizí.
Moje dcerka to má odmalička a zabírá nám jen toto!Tak se měj!R. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea
116
26.6.08 10:47

Myslím že to ekzém není, my to máme také (dcerce je 7. měsíců) a můžou to mít děti i starší. Doktorka nám poradila vždy asi hodinku nebo půl hodinku před koupáním namazat hlavičku normálním dětským olejíčkem a pak při koupání šamponem umýt. Dost nám to pomohlo, teď jsem to přestala dělat a vidím, že se to zase vrací, tak musím zase začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.7.08 20:23

Ahoj, holky nejlepší je na to vazelína , stačí to natřít jednou a jde to krásně, olečkem jsme museli vícekrát :wink: Marie

• Citovat
  • Upravit
104
13.8.08 20:44

ahojky
jmenuje se seborrhoickou dermatitidu.
Moje starsi to take ma na hlave, a mala v oboci a po obliceje…
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babiči
3.2.13 10:13

lečeni šupinek...

Šupinky jsme vylečili odvarem řebřičku a řapiku s trochou olivoveho oleje
Předtim jsme vyzkoušely různé mastičky a šampony ale bez vysledku… :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Šupinky
3.2.13 10:34

Ahoj,
moje 12 dcera má také na hlavě takové hnízda, šupinky. Myslíte, že by fungoval také ten odvar řebřičku a řapiku s trochou olivoveho oleje?
Nebo máte nějaké jiné typy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
386
3.2.13 10:49

Kazdy den pred spanim ji poradne namaz hlavu excipialem, koupis v lekarne..jsou 2 druhy, tak kup ten bilo cerveny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.13 11:02

Ja je mam taky a to uz je mi pres 30 :-( ted v tehotenstvi se to jeste zhorsilo :-(

• Citovat
  • Upravit
3108
3.2.13 11:35
@Anonymní píše:
Ja je mam taky a to uz je mi pres 30 :-( ted v tehotenstvi se to jeste zhorsilo :-(

ahoj já to mám taky a netuším co s tím je mi 22 a mám to snad už 3roky no co jsem byla těhotná s prvním a od té doby to mám furt a nemizí to a dělají se mi hodně strupy na pokožce hlavy :(( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.13 12:00

@Kapřík90 ja si kupuji v lekarne sampon od Biodermy. Jmenuje se Nodé DS+ a to mi krasne pomaha.Ze zacatku, kdyz to bolelo, tak jsem pouzivala podle navodu.Ted uz pouzivam jako bezny sampon.Na nejakou dobu se to ztrati tak se vratim k Head and Shoulders a kdyz se to objevi tak si ho zase koupim. Stoji kolem 330,– a ja ho mam na mesic.

• Citovat
  • Upravit
354
3.2.13 12:21

@Kapřík90 na šupinky na hlavě je dobrý krém od Biodermy ABCDerm Babysquam :palec: je teda hlavně pro děti, ale zkusit ho můžeš taky žejo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
3.2.13 12:51

Jsem se zpotila u té ceny :roll: :mrgreen: ale tak budu muset si něco koupit je to hrozné a děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babiči
3.2.13 15:41

Ten odvar z řebřičku a řapiku jsem zkoušela po vyčerpaní všech doporučeni od kožniho lekaře a po měsicich když nebyl žadny obrat k lepšimu je toto zázrak.
Otazka je jestli to pomůže všem…to nevim ale vyzkoušet se musi všechno a určitě to neublíži. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek