Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V tomhle tydnu to ani nemusi byt na ultrazvuku videt… ale pro klid duse si zajed aspon budes klidnejsi.
ahojky,
mám to samé, 5tt a začla jsem špinit. Byla jsem včera na pohotovosti a výsledek je takový, že je těhotenství v začátku a buď to bude dobrý nebo ne…buď se to udrží nebo potratím…taková loterie no…
Já jsem taky začala špinit 4+2 hnědě, špinila jsem 4-5 dní, ale já tedy nic neriskovala a nikam nechodila, hodila nohy nahoru, ležela co to šlo a cpala se ascorutinem a citronem, na gyndu jsem jen volala a dala mi tohle doporučení právě…na utroš to není prý…
![]()
@miluver já právem ležet nemůžu, musím chodit do práce a docela se nadřu, takže asi skočim na pohotovost a budu doufat, že vše bude ok a naříděj mi bejt v klidu.
Tak si nech napsat neschopenku
..do práce chodit nemusíš, i kdybych měla zavolat, že jsem nemocná…
kup si ten citron s ascorutinem ![]()
@Anonymní píše:
@miluver já právem ležet nemůžu, musím chodit do práce a docela se nadřu, takže asi skočim na pohotovost a budu doufat, že vše bude ok a naříděj mi bejt v klidu.
Asi bych se být Tebou zamyslela nad tím, jestli je pro Tebe důležitější práce a peníze nebo miminko!
Kdyby se tohle stalo mě, tak se minimálně do doby kontroly gynekoložkou hodím v práci marod! A jistě víš, že těhotné by obzvláště v začátku těhotenství neměly tahat nic těžkého a měly by se šetřit! A upřímně jestli půjdeš na pohotovost až po práci, tak už může být pozdě! A ještě dotaz - když Ti na pohotovosti nařídí klid, tak budeš dělat co? Půjdeš do práce a vykašleš se na to jejích doporučení?
@Twixinka taky to moc nechapu
jak jsem objevila krev na toaletaku uz jsem žhavila telefon…a co jsem mohla, tak jsem ležela( doma dva prcci)..rozhodne by mě nenapadlo jit druhý den do namáhavé prace
![]()
Já byla na pohotovosti s krvácením kolem 8.tt. Vše dopadlo dobře. Stalo se to při sexu. Měla jsem naštěstí dobrou práci, tak jsem na neschopenku nešla.
Teď se nabízí otázka - je to opravdu prací nebo tam bude problém tak jako tak? Ale k doktorovi bych šla, to určitě. Ale tak brzy se asi moc dělat nedá.
@miluver píše:
@Twixinka taky to moc nechapujak jsem objevila krev na toaletaku uz jsem žhavila telefon…a co jsem mohla, tak jsem ležela( doma dva prcci)..rozhodne by mě nenapadlo jit druhý den do namáhavé prace
![]()
![]()
V 5.tt? Já ti nevím, já když jsem krvácela v tom 8.tt, tak jsem si říkala spíš, že jestli má být něco špatně, tak ať radši potratím teď, jak celé těhotenství ležet a třeba by to stejně špatně dopadlo. Něco jiného je, když má žena tak jako tak problém donosit dítě a musela by ležet každé těhotenství. Ale v 5.tt s tím nikdo nic dělat nebude, bude se jen vyčkávat.
Ale ano, k doktorovi jít a třeba 2 týdny v klidu, aby se ukázalo, co se bude dít, by byly dobrý.
@Aries6 jasně, je to brzy, maximálně zakladatelce doporučí ten klidový režim, ale k čemu to bude, když ho nedodrží? Ano nikdo nebude vědět, jestli o miminko přišla kvůli tomu, že ten klidový režim nedodržela nebo by to tak mělo prostě být, ale když pro to něco můžu udělat, tak to přece udělám
mě by taky zajímal důvod proč „musí“ chodit do práce? ![]()
@Aries6 jj protože v předešlém těhu jsem měla hematom a měla jsem do 12tt utroš, takže jsem volala, jestli přijdet a poradila mi právě nohy nahoru koupit ascorutin a citron na mimi jsem čekala 2 roky, udělám vše aby to bylo cajk
nejsem žádná hysterka
mudra sama říkala, je to bud a nebo, takže jsem se nenervila, popíjela vodu s citronem a davala si ten ascorutin a co šlo měla nohy nahoře, kdybych pracovala v kanclu tak do práce jdu, ale asi bych nechodila do fyziky namáhavé práce, kde zvedám těžká břemena… ![]()
Ahoj mam stejne potize jsem v 6tydnu. Pozitivni test jsem mela hned po vynechani mesnzes a pote jsem zacala hnede spinit volala nsem k lekari a sla tam take v 5tydnu, plod tam byl a byla i činnost, řekl mi ze je treba cekat pokud by se to vyrazne zhorsilo letet na pohotovost, ale ten den pred tydnem presne se to zhorsilo odpoledne jsem zacala silne krvacet a padaly ze me kusy velke jak limetka „vajicko“ pryc, byla jsem pripravena ze je po vsem ale na pohotovosti opet plod tam byl i cinnost akorat se posunul niz…rekli mi ze to muze byt teprve pred potratem nebo se to udrzi a uvidi se vicemene je to na přírodě a je treba cekat,mohla jsem na noc zustat v nemocnici ale rozhodla jsem se jit domu mam doma jeste 15ti mesicni dcerku, doma se to uklidnilo ale krvacim porad den nato jsem mela kontrolu a opet vse bylo tak jak den predtim, dostala jsem leky a musim cekat,kdyby bylo zhorsene krvaceni opet na pohotovost, krvacim porad vlastne uz 10dní a ve stredu mam dalsi kontrolu…sama nevim co bude ale priroda si to zaridi sama
Do práce musím. Bez potvrzení mě nenechaj doma
Proto aspoň budu mít potvrzení z pohotovosti a budu moct zůstat doma. Je to u nás složité.
Všechny zdravím. Já jsem 5+4tt a začala jsem hnědě špinit a mít lehké měsíčkové bolesti. Když jsem byla u doktorky říkala že je to v začátku a je na přírodě zda to bude v pořádku nebo ne. Holky ale ty nervy jsou mazec co ![]()
Holky. Jsem v 5. týdnu nejspíš. K dr na potvrzení těhotenství jdu ve čtvrtek. Ale začala jsem včera večer špinit. Je to hnědá krev. Dneska v práci to je o něco víc. Mám fyzicky náročnou práci a tak mám o mimi strach. Měla bych si zajít večer po práci na pohotovost. Má tam cenu vubec chodit, když jsem teprv v 5.?