Kdy narostlo bříško u 3. těhotenství a jak to oznámit okolí

Anonymní
25.6.18 09:58

Kdy narostlo bříško u 3. těhotenství a jak to oznámit okolí

Ahoj,
mám dva různé dotazy. Čekáme třetí dítko, teď 6. týden, doma máme holčičku 33 měsíců a kluka 13 měsíců a pro okolí to bude šok a vzhledem k velmi negativní reakci mé kamarádky, které jsem něco jen naznačila, bych to chtěla tajit co nejdéle, ať mi do toho nekecají ostatní.
Kdy vám narostlo viditelné bříško při třetím těhu, které jste už neschovaly pod volné triko? Já při obou těhotenstvích měla malé bříško, tak doufám, že minimálně do září (přelom 4.-5.měsíce), ještě radši do Vánoc (8. měsíc) bych to utajit chtěla, ale to je asi nereálné. Ale jak se říká, každé těhu je jiné a možná mi bříško vyskočí za měsíc (už teď se mi dost nafouklo)… Proto bych byla ráda za vaše zkušenosti.
Vzhledem k očekávaným negativním reakcím, jak to oznámit okolí? Nechci, aby mě nutili do potratu, nadávali mi nebo měli jakékoliv negativní řeči… Sama dobře vím, že to bude těžké, z hlediska psychického, finančního, časového i fyzického… Ale od nich bych spíš potřebovala podporu a ujištění, že to zvládneme. Jak jim to slušně říct?
Za anonym se omlouvám. Ale vzhledem k tajení těhu tady nechci narazit na někoho, kdo by mě znal a rozkecal to místo mě. :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19388
25.6.18 09:59

U třetího? Hned. A to jsem neměla vůbec nadváhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
25.6.18 10:01

Já čekám třetí,16 týden a břicho nemám žádný:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.18 10:01

Ja tedy nechapu, jak by mohl mit nekdo negativni reakce na takovou novinku. Moje rada je spise se obklopit jinymi lidmi… Kolem sebe bych tedy urcite necekala zadne premlouvani k potratu 8o

S briskem neporadim… Ja mela velike uz asi od 3. mesice 2. tehotenstvi (v prvnim bylo male dlouho)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.18 10:02

@g.sandova :mrgreen: Díky. :) Jak píšu, taky mám pocit, že už narostlo, ale přisuzuji to nafouknutí, vynechání cvičení a hlavně nepravidelné stravě, kdy jsem v posledních náročných dnech neměla na jídlo vůbec chuť.

• Citovat
  • Upravit
9127
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám dva různé dotazy. Čekáme třetí dítko, teď 6. týden, doma máme holčičku 33 měsíců a kluka 13 měsíců a pro okolí to bude šok a vzhledem k velmi negativní reakci mé kamarádky, které jsem něco jen naznačila, bych to chtěla tajit co nejdéle, ať mi do toho nekecají ostatní.
Kdy vám narostlo viditelné bříško při třetím těhu, které jste už neschovaly pod volné triko? Já při obou těhotenstvích měla malé bříško, tak doufám, že minimálně do září (přelom 4.-5.měsíce), ještě radši do Vánoc (8. měsíc) bych to utajit chtěla, ale to je asi nereálné. Ale jak se říká, každé těhu je jiné a možná mi bříško vyskočí za měsíc (už teď se mi dost nafouklo)… Proto bych byla ráda za vaše zkušenosti.
Vzhledem k očekávaným negativním reakcím, jak to oznámit okolí? Nechci, aby mě nutili do potratu, nadávali mi nebo měli jakékoliv negativní řeči… Sama dobře vím, že to bude těžké, z hlediska psychického, finančního, časového i fyzického… Ale od nich bych spíš potřebovala podporu a ujištění, že to zvládneme. Jak jim to slušně říct?
Za anonym se omlouvám. Ale vzhledem k tajení těhu tady nechci narazit na někoho, kdo by mě znal a rozkecal to místo mě. :)

Já bych hlavně neřešila okolí. Jim do toho nic není, prostě bych oznámila kdyby na to došla řeč nebo po prvním screeningu. Pro mě by byla nejdůležitější podpora a názor/pochopení manžela a zbytek by si mohl trhnout fuseklí… Rozhodně bych nic netajila - oni si stejně najdou něco co budou moct řešit. A neumím si představit - komukoliv říct, že by měl jít na potrat… :nevim: To předse musí řešit rodiče a zbytku je toho úplný p.rd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15195

U tretiho pocitej s tim,ze ti bříško vyskoci nejspis brzy.do 8. mesice to fakt neutajis jestli nejsi silne obezni.a co je komu do toho,kolik deti si poridis?oni ti je vychovavaji nebo zivi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
448
25.6.18 10:04

Ja to rekla hned. Taky na nas nekteri koukali, jak na blazny. Bylo mi to fuk. At si kazdy dela, co chce. Je to Vase dite a ne jejich. Uzivej si to a nenech si to nikym zkazit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
25.6.18 10:05

Mně vylezlo až v 8. měsíci. A teoreticky mám jednu halenku, ve které ho schovám i teď 2 týdny před porodem. Stačí se pořádně vyprsit :mrgreen: . Ale v předchozích těhotenstvích jsem břicho skoro neměla, u prvního to nepoznali ani sousedi. A obézní nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
25.6.18 10:07

Ja teď u třetího to horko těžko utajila do 17tt.Nekdo vsimavej to viděl (ale nebyl si úplně jistý) cca v15tt.
Neřešila jsem ani tak reakce okolí,ale spis jsem potřebovala čas,jak se s tím vyrovnat sama.

Kdo by te jako měl nutit do potratu?!Partner??!!Ostatnim je do toho kulové,jak to mate :jazyk: .Vychovavas dvě děti,třetí bude taky v pohode :srdce: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.6.18 10:09

A co teprve ty reakce na čtvrtý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.18 10:11

My teda čekáme druhé - a synovi je 19m, ale taky čekám reakce, ale spíš typu a tak brzo a to jste chtěli? Zatím jsem v 10tt a nikdo kromě manžela to neví, po screeningu to řekneme akorát rodině a oba asi nejlepším přátelům a zbytek se určitě roznese, bydlíme na malém městě a tchýně je slepičí prdelka, takže to bychom to nesměli říct ji, aby se to nedozvěděli ostatní :D

Každopádně držím palce a přeju zdravé miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.18 10:11

@Limi123 @iwa83 @karkarka @viola1122 Děkuji, holky. Budou do toho kecat (hlavně teda přátelé), protože platíme vysokou hypotéku a už tak vycházíme taktak. Jako koupíme si kvalitní, zdravé jídlo a na výlety s dětmi taky máme, jenže teď se nám příjmy zkrouhnou o 27% (manželovi nečekaně a podrazácky zkrátili úvazek), takže to budou řešit z tohodle hlediska. JInak také proto, že to pro ně bude šok. Celou dobu jim říkáme, že dvě děti stačí a teď toto. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.18 10:14

@g.sandova Taky se modlím, aby tam nebyly dvojčata. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
390
25.6.18 10:17

No,tak to si musíte být obzvlášť blízcí :roll: .K nám by si tohle nikdo nedovolil,netvrdím teda,ze leccos neprobíhají za našimi zády 8) .
Příprav si nějakou raznou odpověď,ať mate klid a teste se na mimco.Hlavne ať je zdravé,je to radost :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí