Hnis z bradavky

Anonymní
4.3.13 14:38

Hnis z bradavky

Ahoj. Dneska se mi stala taková věc. Nekojím. Při převlékání jsem si všimla, že na dvorci bradavky (ne přímo na špičce) mám červené trochu nateklé místo. Tak jsem to lehce zmáčkla a vytekla kapka bíložlutého „tvatohu“. Jinak mě to nebolelo, nesvědělo. Všimla jsem si toho náhodou, když jsem si oblíkala podprsenku. A co teď s tím? Mám čekat co bude? Mám to něčím namazat? A na koho se kdyžtak obrátit? Na obcoďáka nebo na gyndu? A mačkat nebo nemačkat, když to bude pořád nateklé?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.3.13 14:45

„tvarohu“

a obvoďákovi nebo gynekologovi… pardon

• Citovat
  • Upravit
3684
4.3.13 14:45

Ahoj, já měla to samé, zašla jsem na gyndu a dostala jsem nějaké tabletky a do týdne to bylo ok :pankac:

Všimla jsem si toho asi 18m po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
4.3.13 15:01

Měla jsem to taky. při kojení se mi zanítila nějaká žlázka na dvorci. no co z toho všechno lezlo nebudu rozepisovat. pořádně jsem to vymačkala, ošetřovala tea tree oilem a samo se to zatáhlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
4.3.13 15:25

Zašla bych na gyndu, zkusila bych dezinfekci - genciánku, nebo framikoin, ale radši ať poradí doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
23.5.13 11:46

Dnes již podruhé si jdu pro radu. Kojím a přes noc se mi udělal na bradavce bílý flíček, tekl z toho hnis. Doktorka mi to ošetřila, prý je to ucpaný zahnisaný mléčný kanálek. Docela to bolí. Dala mi na to Framykoin a teďka proč píšu: v latáku je napsané, že by se při kojení neměl na bradavku dávat.. Máte s tím některé zkušenost? Nechci zpochybňovat lékařský názor, nejsem odborník, jen mám strach, aby synáček z toho něco neměl, je to přece jen antibiotikum. Podle doktorky stačí před kojením bradavku omýt mýdlem a odstříkat trochu mlíka.. Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
23.5.13 11:57

Já bych ji věřila, je to jen lokální masticka :think: ten hnis nebude o moc lepší. Nicméně osobní zkušenost nemám. Jen tu, že při kojení se nedoporučuje skoro nic, je to aby byli krytí.. Stejně to nikdo netestuje, rovnou napíšou nepoužívat! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
23.5.13 12:00

@gabriela82 já jí taky věřím, jen jestli se to někomu taky stalo.. bradavku před kojením vymydlím. ráno jsem z ní kojila, myslela jsem, že ten flíček je kapka mlíka, když mám plný prsa, teče mi mlíko i ušima, nakojila jsem ale flíček tam pořád byl, tak doufám, že z toho nic neteklo, ale je to zatažený, jen to docela bolí..

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
23.5.13 13:20

Tak jsem právě z té bradavky nakojila a myslela jsem že se zblázním bolestí.. No tohle mi fakt scházelo :zed:

• Citovat
  • Upravit
8927
23.5.13 15:54

@Lizzi Framikoin se při kojení může, tak jak říkala dr, stačí jen otřít. To co popisuješ je asi galaktokéla - bílý puchýřek naplněný mlékem, které se dostalo mimo vývod ml. kanálku. Odstraňuje se propíchnutím chirurg. jehlou. Jestli tě to bolí, tak si to zkus v okolí rozmasírovat (krouživými pohyby okolo prsu a žmoulat dvorec mezi prsty - kolem dokola) pod teplou sprchou, aby se netvořily zatvrdliny a nevznikl zánět. Zkus miminko nastavit tak, aby byla bolestivá část v koutku úst dítěte. Máš ještě puchýřek, nebo červené zarudlé místo? Proti bolesti můžeš paralen, sleduj se jestli nemáš horečku, pokud ano hned utíkej k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
23.5.13 20:29

@badela děkuju, to je asi ono, dala jsem si paralen, mám 37,4 motala se mi hlava a chtělo se mi zvracet, ale paralen trochu zabral. před chvílí jsem to po telefonu konzultovala s doktorkou, jestli teplota neklesne nebo stoupne, jedu na pohotovost. Jo a je to stále bílý až nažloutlý flíček na bradavce, na dotek bolestivý, zatvrdlé místo jsem měla v prsu, to už je doufám vykojené, ulevilo se mi hodně, změklo mi celé prso, přikládám jen k jednomu prsu a z druhého odstříkávám.

• Citovat
  • Upravit
8927
24.5.13 22:01

@Lizzi Snad ten zánět ustupuje :hug:. Je to nepříjemnost. Neboj se kojit z obou, pokud se to tedy dá vydržet, je důležité nepřestávat. Drž se a kdyžtak písni jak to pokračuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
25.5.13 08:12

@badela já jsem právě kojila jen z toho bolavého prsu a dost to pomohlo, ten puchýřek na prsu praskl, cosi z něho vyteklo a zatáhlo se to, i ta bulka už změkla, takže už je to docela dobrý, jen na dotek je to pořád citlivý. Díky :-)

• Citovat
  • Upravit
8927
25.5.13 18:58

@Lizzi to už je na dobré cestě :palec:, bulku nahrivej a jemně rozmasirovavej, na hojení by mohly pomoci Silverette kloboučky - pokud by se puchyrek nechtěl hojit, stříbro umí zneškodnit bakterie i viry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
27.5.13 08:51

@badela Tak už mám prso i bradavku úplně v pořádku, děkuju moc za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat