Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, asi cca měsíc možná 2 jsem si nechala píchnout piercing do pupíku a z pupíku mi teče už tak půl měsíce zelený hnis i když piercing čistím solným roztokem. Jako ze spodní části piercing (ze vnitr břicha) to mám takové tvrdší.. nevíte jestli nemám nějaký zánět a jestli ano co tomu muže pomoc? A jestli mám alergii na materiál co mám dělat?
Vyndat a jít na kožní. Pokud u vás ordinují. A na takové „ozdoby“ zapomenout.
@Russet
Nooo a když u nás neordinuju? Nevíte o něčem co by to mohlo alepson trochu zmírnit?
A když piercing vytáhnou nebude moc pak hnis vytect ![]()
@Anonymní píše:
@Russet
Nooo a když u nás neordinuju? Nevíte o něčem co by to mohlo alepson trochu zmírnit?
A když piercing vytáhnou nebude moc pak hnis vytect
Evidentně to tvoje tělo odmítá. Ono se to možná vyhojí samo. Stačí vydezinfikovat. Jestli něco takového doma vedeš. Nebo jdi do lékárny, popiš problém a oni ti na to něco dají.
Doporučila bych piercing vyndat. Zajít do lékárny a nebo k Dr. kožní, obvoďák (i po telefonu mohou poradit) a nebo v lékárně. Vlastní zkušenost. První dva v pohodě a u třetího mi napíchli nějaký bod a hnisalo a hnisalo a jediné co pomohlo bylo vyndání - stříhání piercingu z chirurgické oceli na uchu byl fakt zážitek. Ostatní vpichy jsou OK od začátku a ten třetí se krásně zahojil vůbec nic není vidět
Když ale vyndam tak mi tam ten hnis Zůstane nebude to pak dělat problém?
@Anonymní píše:
Když ale vyndam tak mi tam ten hnis Zůstane nebude to pak dělat problém?
Nezůstane. Snad to budeš čistit a vyhojí se to, ne?
Já bych to nevyndavala. Take mne to hnisalo, ale přešlo to po dvou měsících. Zasla bych do lékárny pro desinfekci & masticku s antibiotiky
To je bezne, me se to taky stávalo. Hodne dezinfikuj ranu-betadinou, s nausnici hybej, vytahni-hnis vymackni co to jde, zase vydezinfikovanou nausnici vloz dovnitr. Je to pro telo neco noveho-nevi jak si s tim poradit. Me to preslo,..mela jsem tam i takovou zatvrdlou bulku ale porad jsem s tim pracovala a jeste pomohlo když jsem zhubla,..ted mam nausnici volnou, nic nepne ani netaha, neplni se hnisem
jo a promazavej masti-myslim ze framykoin nebo jak se tomu nadava-dovnitr, kolem,..at to ma vůli, hybe se to a zaroven te to uzdravi zevnitř ![]()
Příspěvek upraven 02.04.20 v 07:04
Také jsem měla piercing v pupíku a trvalo měsíc, možná dva než se to dalo dohromady 😇
A doporučila bych si jej čistit desinfekcí a také používat mýdlo protex
je dostupné v každé drogerii
Z vlastní zkušenosti - vytáhnout, nechat zahojit a vybodnout se na to. Někdy je tělo chytřejší než hlava a piercing nevezme. Já jsem měla problémy s hojením piercingu vždycky.
Ahoj holky chci se zeptat když vytáhnu Piercing z jazyka a z dola vitika bílá tekutina tak co to může být dekuji
@Jaruškamilaček já mám to samé a přemýšlím že ho vyndám a vyčistim si vpich. hlavne mi oteka pod bradou což není asi dobré znamení ze
@Nick676 píše: Více
Dobrý nápad. ![]()
Ale hlavně už to tam zpátky raději nedávej. ![]()
Dobrý den, asi cca měsíc možná 2 jsem si nechala píchnout piercing do pupíku a z pupíku mi teče už tak půl měsíce zelený hnis i když piercing čistím solným roztokem. Jako ze spodní části piercing (ze vnitr břicha) to mám takové tvrdší.. nevíte jestli nemám nějaký zánět a jestli ano co tomu muže pomoc? A jestli mám alergii na materiál co mám dělat?