Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tohle mám už asi přes měsíc a nic nepomáhá, svědí to ale teď to trochu přestalo ale někdy to lehce bolí. Mažu Bepanthenem asi tak 50krat denně a nepomáhá. Doktorka mě poradila modrou indulonu tu už jsem celou vypiplala a taky nepomáhá a to po kazdym umytí.
Ekzem, mam to samé. Zhorsuje to zima prilis časté mytí rukou, dezinfekce a čistící přípravky. Me na to nejhorší pomohl beloderm, ale je na předpis a nemuze se to mazat dlouhodbe (kortikoidy).
@Kriss Tina jenže moje máti má lupenku a má to potvrzený tak se bojím abych ji neměla taky
Ono je to jedno jestli lupenka nebo ekzem, vyjde to nastejno, svedi to a loupe se to. Kdyz kojis, tak to jedine mazat co nejvic mastnym a nedrbat to. U nas ma lupenku zas pritel, taky to ma pres zimu desny a v jak je sluníčko, tak je to mnohem lepsi. Jinak si to musi mazat mastnym no. Se zeptej mamky cim si ulevuje.
Je to ekzém. Mám také takto na ruce. Mezi prsty. Mě to spustil porod. Zhoršuje se mi při stresu a když uklízím a hodně macim ruce. Třeba když myju okna. To je pak hrůza. Snažím se nepoužívat masticky od lékaře s kortikoidy. Pomáhá mi hodně ošetřující krém Atopos a modrá indulona.
Leda zajít na kožní, ale ono ta léčba je vicemene stejná, a kdyz nemuzes kortikoidy, tak ti stejně doporučí leda tak promazavat.
Asi Vás moc nepotěším, ale jedná se o ekzém.
V prvé řadě je nutné se zaměřit na svou stravu - vynechat mléko a mléčné výrobky, cukr a bílou mouku. Postupně zkoušejte, jaké další potraviny Vám nesedí (např. kvasnice, alkohol, konzervované a sterilované potraviny). Více informací najdete třeba na blogu Histaminové Kašulky ![]()
P. S.: Indulona se vyrábí z ropy, a tudíž není vhodná na ekzematickou pokožku. Raději se zaměřte na přírodní kosmetiku, pro začátek Vám uleví promazávání panenským, za studena lisovaným, olivovým olejem.
Lipobase mast. V lekarne sezenes mensi, bez predpisu, oranzovou, stoji kolem 200,ale je vyborna, mela jsem cele tehotenstvi.Ted uz mi kozarka predepisuje vetsi, zlutou tubu. A ze jsem tech masti uz vyzkousela.