hnisavé očičko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1207
10.5.06 21:24

Ahoj,

nás to také trápilo, zkoušely jsme různé finty. Se střídavými úspěchy a neúspěchy. Nakonec v roce skončila na průplachu kanálku, který jí už ale dělaly pod slabou narkózou, protože by jí neudrželi. TAkže si myslím, že čím dřív tím líp. Nebudete se trápit ani jedna. Od té doby máme pokoj.

Hamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
10.5.06 21:31

tak jste mě celkem uklidnily holky moc dík.
Uvidíme, co mi zítra řekne dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.5.06 21:44

Hamino, prosím, jaké to bylo s tou narkózou? Byla jsi u toho, jak dlouho to trvalo? Pravděpodobně nás to taky čeká a od půl roku to je prý pod narkózou. Jsem naštvaná, protože dětská dr. nám pořád říkala, že to nic není, až jsem se sebrala a šla sama k očnímu. Ale už je nám 9 měsíců a z tý narkózy mám hrůzu. Taky mi řekli, že když to udělají, budeme mít klid - tady holky píšete, že jste na tom byli víckrát :roll: no to snad néééé :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
10.5.06 23:47

Ahoj,
my jsme musely na průplach na konec 4× :cry: .
Byla jsem těhotná, tak se mi to možná zdálo horší, ale pokud vám dají doktoři možnost, raději běžte do čekárny, kde dítě jen uslyšíte… Dodnes bych to nechtěla opakovat. Barči bylo od 7m dál - chodilo se po týdnu, musely se mezi tím kapat po 3h kapky (super v noci). Tehdy mě na to obvodní ani nepřipravil, jen mi řekl, že se na očko podívají. Tam se ani nepodívali a vzali jehlu a mě řekli, že mám malé držet ruce nad hlavou. Brrrrrrrrrrr. Masírujte, masírujte, i když je to mimču nepříjemné, pořád lepší, než ten průplach (jo, a známý na tom byl v dospělosti a říkal, že je to opravdu jen tlak, ale nepříjemný :? )
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
11.5.06 07:10

Ahojky,
Marťa to měl taky, ale dětská Dr. nás necpala žádnými antibiotiky a rovnou nás poslala na oční. Pan doktor mu udělal průplach slzných kanálků a upozorňoval mně, že to hned na poprvé nemusí být úplně v pořádku, takže by se to mohlo opakovat. Naštěstí nám to stačilo jen jednou, dostali jsme nějaké kapičky (bohužel si nepamatuji, jak se jmenovaly :oops: , byly v takové maličké tubičce) a pak už bylo všechno v pořádku.
Raději bych rychle letěla na oční - sestra u své mladší dcery tohle zanedbala a od malička má problémy s očima - teď je jí pět let a dr. vyhrožuje operací :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
11.5.06 12:30

Hanko 23,

u zákroku jsem nebyla, ale trvalo to řádově několik minut. Některé děti se budily z narkózy déle, naše Barča byla vzhůru už když ji přinelsi ze sálu. Ale akorát jako po opici. Na kontrole jsme byly asi za týden a od té doby máme pokoj. Oni vlastně ty kanálky propláchnou ATB, aby se tam ty záněty nedělaly. Barunka nebrečela, všechno bylo OK.

Ničeho se neboj.

Hamina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
11.5.06 12:38

Ahoj Namape,

mojho starsieho to tiez dost trapilo, vykvapkala som mu tam cely Ophtalmoseptonex a nic. Potom mi dr. poradila mu ocka vytierat harmancekom a za par dni to bolo prec. Tak to vyskusaj, nez skusis drastickejsie metody.

Gabika

• Citovat
  • Upravit
59
11.5.06 14:11

ahoj,
rada bych se zeptala na jednu vec : kdyz mluvite o hnisu, tak o jake mnozstvi se asi jedna ? muj klucik od narozeni take trpi na hnis v ocich, tak se to strida, a prichazi a odchazi, ale uz par dnu je to v poradku (mel antibio na zanet str. ucha, a ty mu to asi vylecily). muj doktor mi ale tvrdil, ze to neni problem, ze se to vetsinou do roka srovna, a ani me nikam neposilal. vy, co jste byly poslani na pruplach, bylo toho hnisu hodne ? slepene ocicko, nebo jen obacsy hnis v koutku…?
 dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
11.5.06 15:04

Hamino, díky. Ohledně množství hnisu - my slepené očičko nemíváme, ale ani jen malinko v koutku, spíš po celé „šířce“ očička, na řasách nebo mu tečou slzy. Já už jsem zvyklá, tak mi to ani nepřijde, ale známí nebo i cizí lidi si toho všimnou (Chudáčku, ty jsi plakal? Trápí tě očičko? 8O ). Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
11.5.06 15:59

SONOUSEK: Natálka má taky od narození zakysané očička, že stačilo ji to dvakrát denně borovou vodou obetřít kolem očička.
Ale teď to bylo jinačí, bylo třeba otírat očičko daleko častěji. Používán na to ty hygienické kostičky. Prodávají se v lékarně a v ordinaci je třeba používají na potření před vpichem injekce. Jemně ji to stírám, protože pak se jí to lepí na řasy a kolem oka. Pak to usychá a dává se to hůř dolů.
Dneska nás teda dr. poslala na oční, dostali jsme ATB a masírovat kanálek někde u nosu. Pokud ATB do týdne nezaberou, tak dá jiné a pokud nezaberou ani ty, tak potom budou čistit kanálek. Snad to tak daleko nezajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
11.5.06 19:14

ahoj holky, naše dcera od už z porodnice jela s atb.kapkami a mastí a trpěla na oči hrozně moc - stačilo fouknout vítr,vysvítnout na ni sluníčko nebo se napít a okamžitě jí vyhrkly slzičky. Na očích ji šlo hned poznat, že je nemocná, prostě veškeré změny v ní. Na očním zanesené kanálky naštěstí nezjistili, a mé mamce někdo poradil, že hlavně s tím nic nedělat, že prý to kolem 6.roku věku zmizí samo. A fakt, že jo!!!! Jsme bez problémů. Nevím přesně jestli v těch 6letech, ale hlavně, že potíže zmizely.
A malý zase trpí na sluničko - jakmile ho osvítí v kočáře, tak má slaboulince zahnisané očička. Mě se osvědčilo okamžitě omývat obyčejným heřmánkem-baleném v čajových pytlíčcích a do rána je bez problémů. Taky mám v lednici Opth.Septonex, ale ten jen v horších (delších) případech.

Takže vyzkoušet heřmánek a nevystavovat na sluníčko ani na chviličku a fakt dodržovat piplačku s hygienou kolem těch očiček, to bych doporučila, než jít na výplachy kanálků.
Držím pěsti, ať vše dobře dopadne!!!!!

• Citovat
  • Upravit
268
11.5.06 19:55

Holky, jen se chci zeptat, kdy miminkám začnou téct slzy. Moje máma říkala, že by už měly. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
12.5.06 14:10

dekuju holky
tak to s nama asi nebude zase tak hrozne, a kdyby se to jeste vratilo, budeme potirat hermankem. at jsou ocicka v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí