Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už nevím co s malým, psala jsem už diskuzi Hlenovitá stolice, malýho to pak přešlo, ale už třetí den to má zase, naposledy se sám pokakal před 4 dny, pak nic, včera v noci jsem mu dala rourku a bobky byly tuhý, hlenovitý, dnes nám celej den pláče, bolí ho bříško.
Nechci znovu používat rourku, poradíte jak mu pomoct aby se vykakal? Jsou nějaký bylinky, nebo mám já jíst něco speciálního? Mám jíst víc vlákniny, jaké? Já už fakt nevím co sním, nepomáhá cvičení nožiček, úlevová poloha, nic. Strašně mě mrzí, že pláče a já nevím jak mu pomoct, prdí pořád, ale to mu žádnou úlevu nepřinese. Rostou mu zoubky, může to souviset? Slyšela jsem vždycky spíš o průjmech, zítra jdu k doktorce, možná mám málo mlíčka,nevím.
Dala jsem mu dneska vodu, nepomohlo to.
Poraďte prosím jak vyhnat kakání ![]()
Ahoj Popilio-nepíšeš kolik je malému ani jestli je kojený,nebo na UM.Pokud je plně kojený,tak by snad ani bobky mít neměl,z čeho?Nebo pokud je na UM,tak mně napadá jen,jestli mu dáváš odměrek dle návodu?
Vím,že máš malé miminko,ale jak staré nevím.
Honzíkovi jsou dnes 3 měsíce, vyjádřila jsem se špatně, neměl úplně tuhý bobky, jen byla stolice prostě o dost tužší než jindy a hlenovitá. Kojím, jednu dobu jsem dávala vždy na večer Nutrilon, teď už 3 dny ne, dávala jsem na večer maximálně 90ml, ale stejně vypil jen tak 40ml.
Popilio,nemá rýmu? většinou ´když mají miminka rýmu a ty hleníky jim stíkají do krku a projdou celým traktem,tak se ve stoličce znovu ukážou.Pokud ale bříško bolí,tak bych zašla k dr,protože se může jednat i o alergii na bílkovinu kravského mléka.Ta se dostane zprostředkovaně z tvé stravy do mm a poté k malýmu.Víc ti asi neporadím.Zajdi k dr,určitě budeš klidnější.
Jestli ti 4 dny nekakal, tak to je normální, že měl stolici tužší - Dalis vyráběl „grilovací klobásy“, a to za hrozného pláče a musela jsem mu pomáhat teploměrem.
Ty hleníky - taky mě napadá jen rýma; ale ta se může objevit až za pár dní. My zkoušeli kde co: nahřívat bříško fénem a v teplé vodě, masírovat po směru hodinových ručiček, cvičit s nožičkama, nosit v šátku, nejíst nic nadýmavého… a stejně mám pocit, že se to pak znormalizovalo víceméně samo, hlavně až se začal malý trochu sám pohybovat, i když nakrátko to trochu od bolestí bříška pomohlo.
A začali jsme s příkrmy a bylo to zpátky.
![]()
E.
Rýmu nemá a tohle ho trápí fakt už docela dlouho, doktorka mi poradila nejíst ořechy a dávat rýžový odvar, jenže ten mi dává na všechno… Na průjem, zácpu, ublinkávání…
Ahoj,
Honzik hodne trpel na prdiky a nepomohlo ani kdyz jsem vypila litr caje na prdiky(nemuzu si vzpomenout na nazev
) FENYLKovy caj!
Pomohl az „caj pro kojici matky“ a uz to bylo lepsi. Na kakani nevim co poradit, nahrivani briska- zehlickou jsem nahrala plenku a potom ji prilozila.Ale taky jsem pomalala teplomerem, trubickou. Ja jsem byla klidna a Honzik taky. Snad jsem trosku poradila.
Kac