Výrůstky na dásních+úder do hlavičky

551
9.5.06 12:03

Výrůstky na dásních+úder do hlavičky

Omlouvám se, že zase zakládám novou diskuzi, ale já už nevím co s Honzíkem dělat. Pořád se na nás kupí problémy a já si je dávám za vinu…

Vrátili jsme se zrovna od doktorky.
Myslela jsem, že má už zuby, ale doktrka mi řekla, že to jako zuby vypadá, ale zuby to nejsou, necinkla o ně lžička, tak mu prohlídla celou pusinka a „ty zuby“ jsou nějaký tvrdý výrůstky a má je v celé pusince. Na vrchním patře ze spodu, po dásních po stranách a na dásních v místech zoubků. Myslela, že to jsou cysty, ale jsou úplně tvrdý jako kost, ve čtvrtek jdeme k zubařovi, neví co by to mohlo být. Máte s tím někdo zkušenost?

A dál mě trápí něco za co doufám, mě nikdo neodsoudí. Před týdnem v úterý, když jsem malýho přebalovala, tak ležel na posteli, pak jsem vstala a v ruce držela box s ubrouskama, ten mě vyklouzl a spadl mu přímo na čelíčko, začal strašně plakat, volala jsem doktorce, ta řekla, že by to nic být nemělo. Od té doby je protivnej, pořád pláče, jenže já to přisuzovala zoubkům. Box nebyl moc těžkej, ubrousků, tam už byla jen tak polovina. Je to zelenej box od pempersek. No a deska po návratu od doktorky cca 2h, jsem ho dala na postel po pokrývku a jak jsem ho potom vytahovala bouchla jsem ho hlavičkou o zeď, přímo zvrchu, řekla bych, že jak leží fontanela, ale jistá si nejsem. Zase začala plakat, ale přestal, pak byl ještě trošku protivnej a teď spí, ale pořád se budí a pláče, musím mu dávat dudlíčka, ale to nedělá jen teď už asi ten týden.
Možná je tak protivnej protože ho bolí bříško, má hlenovitou stolici s zácpu.

Jsou mu 3měsíce a je plně kojenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
9.5.06 12:10

Z toho, že ti na něj spadl box s ubrouskama si nic nedělej. Mě Olivka spadla z postele a mojí zkušený babičce taky. Myslím, že nebudem sami komu se nějaká ta nehoda stala. 8) Nevím z čeho může být podrážděný, kdyby se začal choval hodně nezvykle, tak bych zašla k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
9.5.06 12:19

Ahojka, buď v klidu, mimča jsou většinou daleko odolnější, než si myslíme:-) A každé se určitě občas stane takováhle nehoda.
Píšeš, že jsou mrňousovi tři měsíce, to bývá první trošku krizové období. Může se objevit laktační krize, růstový spurt, mimča bývají pár dnů až týdnů neklidnější, horší spaní, řev při kojení atd:-)
Vydrž a snaž se mu přizpůsobit, brzo najdeš, co na něj platí.

Jazzi a Matýsek 1r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.5.06 12:19

S těmi výrůstky neporadím, víc řeknou na tom zubním.
Ale k tomu „úrazu“ - nikdo tě neodsoudí, stávají se bohužel i horší věci. Spíš si asi lehce dávej pozor a jinak si začni zvykat, že mimčo sem tam k úrazu přijde;) Některé budou vypadat ošklivě, ale málokdy se něco stane, že to vyžaduje ošetření doktora. Děti nám vydrží víc, než myslíme;) Čímž to zas nechci zcela zlehčovat..
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
9.5.06 12:20

A mám ho nějak víc hlídat? Čeho si všímat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
9.5.06 12:38

Obecně při podezření na vážnější úraz hlavy:

• zvracení, nadměrná spavost, krvácení nebo výtok z ucha či nosu(krev nebo likvor), rozdílná velikost zorniček, bezvědomí..

Ale myslím, že si vážně nemusíš dělat velké starosti, s tou krabicí se spíš jen lekl, hlava toho kupodivu vydrží docela dost:-)

Jazzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
9.5.06 13:38

To bude opravdu asi spíš to bříško. Miminka jsou na pády a bouchnutí dobře vybavená, a snad žádné se jim nevyhne. Pokud do 24 hodin nebudeš pozorovat něco z toho, co psala Jazzi, je to dobré. S těmi výrůstky nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
9.5.06 13:52

Popilio, já mám jeden ten výrustek také. Nahoře na patře už asi od mých 13 let. Zvláštní na tom je, že někdy ho tam mám, jindy ne, prostě si vykukuje kdy se mu zachce. Zubařka neví co to je, prý se s tím ještě nesetkala. Vypadá to stejně jak to popisuješ. Můžu říct, že pokud je tvůj synek nevrlý, nepřipisuj to těm drobounkým úrazům, ale spíš těm výrůstkům, mne ten můj totiž bolí. Ale bolí jenom v té fázi, když je zrovna vyboulený. Nedokážu ti s tím poradit, ani mně nikdo neřekl co to je a jak na to, ale držím vám pěsti, aby to váš zubař věděl a poradil ti. Mohla bys mi potom, prosím, poslat SZ jak jste dopadli? Moc díky
 Radka

• Citovat
  • Upravit
1180
10.5.06 15:28

Ahoj, s výrustky neporadím. Ale úrazům mimča se určitě nevyhneš. To pravé teprve nastane, až se bude pořádně převracet, lézt a stát. To pak člověk neví, kam se dřív koukat. My jsme si také už nějaké ty pády zažili a jednou nás i Dr. poslala na RTG, ačkoliv nebyl žádný příznak z výše uvedených. A vše OK, děti jsou opravdu trošku jinak vybavené než my dospělí. Já bych řekla, že malý možná nevrlý kvůli těm výrůstků a nebo ho opravdu trápí bříško nebo jiná patálie, o které nevíš. A pak ho i malá „nehoda naštve“ a je nevrlý. Naše malá taky kolem 3. měsíce byla někdy protivná a bylo to většinou bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí