Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky pár dní mě bolí palec u nohy dneska sem si chtěla odlakovat nehty a mám pod nehtem hnis a červený horký kolem nehtů jak kdybych měla zánět v tom nehtů co myslíte jet na chirurgii nebo prvně zkusit černou mast🥹
Sakra jak to, že se mi příspěvek přidal pod fotku a ne do diskuse?
Jako jo, klidně si dej černou mastí, ale nepočítej s tím, že ti to pomůže. Máš chycenou půlku nehtu. Tohle bude potřeba odborně řešit. Na chirurgii.
Já tam jdu zítra. Taky jsem to řešila černou mastí a solí a podobně. Sice mi to vytáhlo hnis, ale zánět byl hluboko a nepomohlo to. Takže mi to ořízli a už je to mnohem lepší. Ale nebylo to dost.
Injekce je jako u zubaře na umrtvení. Řezat to zaživa bys nechtěla. Odříznou ti poškozený kus nehtu a pořádně vyčistí. Pak ti tam máznou černou mast. Bolí akorát injekce (jako u zubaře), zbytek je už pohoda.
@Modesta jeje já myslela že to bude třeba jen plíseň ale to by nebylo nateklé kolem mám z toho strach ale raději si teda zajedu 🥹
@Kiki578 píše: Více
Hele já se bála a fakt půl roku trpěla. Nemá to cenu, ten zánět, který se mi rozjel, je fakt velký a špatně se to hojí. Hlavně sama nic nevystříhávej.
Teď jedu z nemocnice, mám to za sebou. Dvě injekce na umrtvení, šmik šmik a je to. Dá se to zvládnout v pohodě.
Ahoj,
teď kamarádka řešila čtvrt roku hnisavý nehet, dojela do nemocnice pozdě až se ji udělaly bulky na kůži kolem nehtu… Nenechávala bych to zajít tak daleko a rovnou si zašla na chirurgii ![]()
@Kiki578 no,,jen “plisen, to je taky svinstvo! nemuzu se ji 2 roky zbavit. Mam plisen a do nedavna jsem mela i zarůstající nehet.nyni jsem po odstraneni casti zarustajiciho nehtu.ale lekar rikal ze ta plisen s tim souvisi. plisen mi ten nehet narusila pak roste jinak nez ma
@Modesta dneska jsem to bohužel nestihla zítra v 7 ráno tam jedu kolem mi to začíná modrat🥺
Tak co, jak jsi to zvládla? Mě už dneska noha téměř nebolí, včera jsem s tím byla cvičit (ve venkovní posilovně).
@Modesta pan doktor mě to namazal višnovou masti a zítra kontrola asi jestli ta mast to zvládne ten zánět vytáhnout🥹