Hobliny pro morčata

12272
29.1.14 17:45

Hobliny pro morčata

Známý má truhlárnu a já jsem mu řekla o hobliny. Jenže on mi řekl, že prý mu nějaký veterinář tvrdil, že když tam má myši, tak by se to nemělo k těmto účelům používat. Dobrý, jasný, ale nasadil mi brouka do hlavy. Co já vím, odkud jsou ty hobliny, které kupuju v krámě. Myslíte, že je to nějak kontrolované, nebo to vyjde nastejno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1490
29.1.14 17:49

V době, kdy jsem jako dítě chovala morče, se žádné hobliny neprodávaly a sháněla jsem to různě po známých a po pilách…určitě tam myši měly, morče jsem měla šest let a přežilo to morče i já :-)
Dneska bych radši kupovala hobliny z krámu, když ta možnost je…i kdyby to vyšlo nastejno, moc na výběr nemáš, kde je sehnat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
29.1.14 17:49

Myslím, že to vyjde nastejno :nevim: Měli jsme morčata, křečky, potkany, pískomily a hobliny jsme brali normálně kdekoli v truhlárně. Kolikrát i mega pytel a nechali ho stát v kůlně. Nikdy se nic nestalo :-)

Jo a ve stolárně nám to dávali gratis. Byli rádi, že se toho zbaví ;)

• Citovat
  • Upravit
12272
29.1.14 17:51
@Mama11 píše:
V době, kdy jsem jako dítě chovala morče, se žádné hobliny neprodávaly a sháněla jsem to různě po známých a po pilách…určitě tam myši měly, morče jsem měla šest let a přežilo to morče i já :-)
Dneska bych radši kupovala hobliny z krámu, když ta možnost je…i kdyby to vyšlo nastejno, moc na výběr nemáš, kde je sehnat..

Kdybych měla jistotu, že ty kupovaný „jsou čistý“ tak neváhám, ale kde mám záruku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.1.14 17:52
@Nejhodnější píše:
Myslím, že to vyjde nastejno :nevim: Měli jsme morčata, křečky, potkany, pískomily a hobliny jsme brali normálně kdekoli v truhlárně. Kolikrát i mega pytel a nechali ho stát v kůlně. Nikdy se nic nestalo :-)Jo a ve stolárně nám to dávali gratis. Byli rádi, že se toho zbaví ;)

No já bych to právě taky měla zdarma, ale teď fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
29.1.14 17:54

@tiffany já myslím, že ani u těch kupovaných nemáš záruku :-) Kolikrát kde to leží, v prachu, bordelu. Obaly porušený, ty myši v tom lítají taky… Takže buď v klidu :-) To samý seno, když kupuješ v obchodě. V tom taky myši lítají.

• Citovat
  • Upravit
5277
29.1.14 17:55

@tiffany Nejdív jsem hobliny kupovala, teď mi je vozí manžel z pily kde pracuje a morčata pořád žijou. Myslím, že to je jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.1.14 17:55

Pro morčata určitě né od truhláře, Za prvé blbě sajou a za druhé nejsou nijak ošetřené. Kupuju pro chovatele obrovský balík. Mám kolem 30 morčat, tak to mám na měsíc, tobě to vydrží na dlouho a navíc ušetříš a fakt pohlcujou pachy, za chvilku pošlu odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
29.1.14 17:56
@Kamča.dalmatinka píše:
Pro morčata určitě né od truhláře, Za prvé blbě sajou a za druhé nejsou nijak ošetřené. Kupuju pro chovatele obrovský balík. Mám kolem 30 morčat, tak to mám na měsíc, tobě to vydrží na dlouho a navíc ušetříš a fakt pohlcujou pachy, za chvilku pošlu odkaz

Kamarádka jich má taky hodně a taky bere od truhláře :roll: je to fakt úplně jedno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1490
29.1.14 17:58
@tiffany píše:
Kdybych měla jistotu, že ty kupovaný „jsou čistý“ tak neváhám, ale kde mám záruku?

Tak se zkus zeptat tam, kde je prodávají, odkud je berou nebo veterináře…ono nejde jen o myši, možná by ty kupovaný měly pocházet odněkud, kde se nepovalují třeba hřebíky, špony, kdejaký „bordel“
Asi bych se zeptala u prodávájícího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
29.1.14 18:12

Od truhláře budou mít asi i hodně prachu ne? To taky nebude OK, když to morče musí dýchat? Já jsem kupovala Alpen Span pod koně. 25 kg za 700 a vydrželo to strašně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
29.1.14 18:14

Tatka je truhlář a když jsme měli doma morčata a křečky, tak jsme hobliny kupovali. Vždy mi tvrdil, že ty piliny co má on jsou hodně s prachem a proto nejsou vhodné, ale nevím mě se to moc nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.1.14 18:19
@Nejhodnější píše:
Kamarádka jich má taky hodně a taky bere od truhláře :roll: je to fakt úplně jedno :mrgreen:

to jedno není. ono když ti pak umřou zvířata za několik tisíc kvůli tomu že to je neopracované netepelně upravené, tak ti to jedno nebude. :*
Navíc normální nesajou ani polovic co tyhle http://www.stelivobortel.cz/…50l-6-p.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
29.1.14 18:25

My máme pod morčatama peletky, nečistím dobře měsíc, není to vůbec cítit.

http://www.stelta.com/…lodavce.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.1.14 18:27

Prach jim zakalí oči. Taky tam muže být náká nečistota co si píchnou do packy.taky ta myšina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný