Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Známý má truhlárnu a já jsem mu řekla o hobliny. Jenže on mi řekl, že prý mu nějaký veterinář tvrdil, že když tam má myši, tak by se to nemělo k těmto účelům používat. Dobrý, jasný, ale nasadil mi brouka do hlavy. Co já vím, odkud jsou ty hobliny, které kupuju v krámě. Myslíte, že je to nějak kontrolované, nebo to vyjde nastejno? ![]()
V době, kdy jsem jako dítě chovala morče, se žádné hobliny neprodávaly a sháněla jsem to různě po známých a po pilách…určitě tam myši měly, morče jsem měla šest let a přežilo to morče i já ![]()
Dneska bych radši kupovala hobliny z krámu, když ta možnost je…i kdyby to vyšlo nastejno, moc na výběr nemáš, kde je sehnat..
Myslím, že to vyjde nastejno
Měli jsme morčata, křečky, potkany, pískomily a hobliny jsme brali normálně kdekoli v truhlárně. Kolikrát i mega pytel a nechali ho stát v kůlně. Nikdy se nic nestalo ![]()
Jo a ve stolárně nám to dávali gratis. Byli rádi, že se toho zbaví ![]()
@Mama11 píše:
V době, kdy jsem jako dítě chovala morče, se žádné hobliny neprodávaly a sháněla jsem to různě po známých a po pilách…určitě tam myši měly, morče jsem měla šest let a přežilo to morče i já
Dneska bych radši kupovala hobliny z krámu, když ta možnost je…i kdyby to vyšlo nastejno, moc na výběr nemáš, kde je sehnat..
Kdybych měla jistotu, že ty kupovaný „jsou čistý“ tak neváhám, ale kde mám záruku?
@Nejhodnější píše:
Myslím, že to vyjde nastejnoMěli jsme morčata, křečky, potkany, pískomily a hobliny jsme brali normálně kdekoli v truhlárně. Kolikrát i mega pytel a nechali ho stát v kůlně. Nikdy se nic nestalo
Jo a ve stolárně nám to dávali gratis. Byli rádi, že se toho zbaví
No já bych to právě taky měla zdarma, ale teď fakt nevím.
@tiffany já myslím, že ani u těch kupovaných nemáš záruku
Kolikrát kde to leží, v prachu, bordelu. Obaly porušený, ty myši v tom lítají taky… Takže buď v klidu
To samý seno, když kupuješ v obchodě. V tom taky myši lítají.
@tiffany Nejdív jsem hobliny kupovala, teď mi je vozí manžel z pily kde pracuje a morčata pořád žijou. Myslím, že to je jedno ![]()
Pro morčata určitě né od truhláře, Za prvé blbě sajou a za druhé nejsou nijak ošetřené. Kupuju pro chovatele obrovský balík. Mám kolem 30 morčat, tak to mám na měsíc, tobě to vydrží na dlouho a navíc ušetříš a fakt pohlcujou pachy, za chvilku pošlu odkaz
@Kamča.dalmatinka píše:
Pro morčata určitě né od truhláře, Za prvé blbě sajou a za druhé nejsou nijak ošetřené. Kupuju pro chovatele obrovský balík. Mám kolem 30 morčat, tak to mám na měsíc, tobě to vydrží na dlouho a navíc ušetříš a fakt pohlcujou pachy, za chvilku pošlu odkaz
Kamarádka jich má taky hodně a taky bere od truhláře
je to fakt úplně jedno ![]()
@tiffany píše:
Kdybych měla jistotu, že ty kupovaný „jsou čistý“ tak neváhám, ale kde mám záruku?
Tak se zkus zeptat tam, kde je prodávají, odkud je berou nebo veterináře…ono nejde jen o myši, možná by ty kupovaný měly pocházet odněkud, kde se nepovalují třeba hřebíky, špony, kdejaký „bordel“
Asi bych se zeptala u prodávájícího
Od truhláře budou mít asi i hodně prachu ne? To taky nebude OK, když to morče musí dýchat? Já jsem kupovala Alpen Span pod koně. 25 kg za 700 a vydrželo to strašně dlouho.
Tatka je truhlář a když jsme měli doma morčata a křečky, tak jsme hobliny kupovali. Vždy mi tvrdil, že ty piliny co má on jsou hodně s prachem a proto nejsou vhodné, ale nevím mě se to moc nezdá.
@Nejhodnější píše:
Kamarádka jich má taky hodně a taky bere od truhlářeje to fakt úplně jedno
to jedno není. ono když ti pak umřou zvířata za několik tisíc kvůli tomu že to je neopracované netepelně upravené, tak ti to jedno nebude. ![]()
Navíc normální nesajou ani polovic co tyhle http://www.stelivobortel.cz/…50l-6-p.html
My máme pod morčatama peletky, nečistím dobře měsíc, není to vůbec cítit.
Prach jim zakalí oči. Taky tam muže být náká nečistota co si píchnou do packy.taky ta myšina