Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
Náš Ondra se učil hodiny v první třídě a zvládá je celkem v poho.
Je to výhoda hlavně v tom, že ví v kolik má přijít domů.Kroužky, škola a tak. Jinak si myslím že digi. jsou pro děti samo lepší, ale nevidím důvod proč by se neměli učit ručičkové.
Tak se mějte Eva
Zapoměla jsem Ondrovi je osm. ![]()
Ahoj holky tak naše Terezka je ve druhé třídě je jí osm a hodiny umí jen digi ale moc se v tom neorientuje.K vánocům ji babička koupila hodinky ručičkové tak doufám,že se je stihne naučit.Barča
Nevim, deti nemam. Zato si moc dobre pamatuju, kdy sem se naucila hodiny ja. Bylo to, kdyz moje mamka lezela se segrou v porodnici, me bylo 5let. porad sem se taty ptala, kdy uz bude Vecernicek, az ho to tak naprdlo, ze me ty hodiny naucil.....
![]()
A ze deti neumi hodiny poradne snad ani po absolvovani zakladky muzu potvrdit. Ucim cizi jazyk a jak se k tomu dostaneme, je problem, oni nevedi, kolik je poradne ani cesky. Mam pro ne jako pomucku ty papirove pro nacvik u deti v prvni tride ZS.
Ahoj, nečetla jsem teda celo diskuzi, ale malá (půjde v září do školy), pozná celé hodiny (jako:je pět hodin, je jedenáct hodin…) a ještě půlhodiny. To ostatní jí zatím dělá potíže, ale mmyslím, že do nástupu do první třídy to zvládne. Myslím, že poznat hodiny je hodně důležité. Pokud to neumí kluk v šesté třídě, tak je to průšvih (rodičů).