hodiny

7584
4.9.06 13:17

hodiny

Ahoj holky, zajimalo by me, od kolika let umi vase deti hodiny. Dneska je to asi tezsi, vsude jsou digitalky. Ale brachovo syn je v 6. tride a rucickove hodiny precist neumi a to si myslim, je uz docela dost let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
4.9.06 13:27

Aladino,tak synátor má 5,5roků a hodiny jsou španělská vesnice.Prostěnic :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
4.9.06 13:32

Mám dojem, že hodiny se učí (učily?) v 1. třídě ZŠ. V 6. třídě nepoznat hodiny, tak to už mi přijde vážně dost, ale pravda je, že digitálky jsou dnes opravdu všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
4.9.06 14:20

:D :D ahojky holky na známky musejí umět hodiny ve 2.třídě, ale bohužel žádná sláva :cry: , dcera má problémy furt to rozpoznat… ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
511
4.9.06 16:41

Muj bracha mel ten samy problem v seste tride: ucily se hodiny v anglictine a vubec mu to neslo. Pri zkoumani proc se zjistilo, ze on ty rucickovy neumi ani cesky (az na celou a pod). ma na ruce digi a to prece staci :D V dnesni dobe v tom neni urcite sam. Alca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
4.9.06 16:45

Starší hodiny neumí. Pozná celou. Už uměla i půl a čtvrt jenže to sme neopakovali takže už to taky nejspíš neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
6.9.06 19:39

ahoj holky tak Terezka se učila hodiny v první třídě ale tak letmo každopádně z toho nic neví,jako číslice přečte ale nic víc.
 Barča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
6.9.06 21:11

Hodiny se učí v první a v druhé třídě. Takové to základní čtvrt půl třičtvrtě celá. POkud je neumí žák 6. ročníku, pak prostě musí pomoci rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.9.06 21:30

Myslím si, že by se to dítě mělo naučit v šesti letech. Buď ve škole, nebo doma. My teda doma máme klasické hodiny v kuchyni, v obýváku, na budíku v ložnici i kluci v pokojíku mají budík s klasickým ciferníkem (ale řízený rádiově). Zdá se mi to podivné, že by měli všichni digitálky? No nevím…celá rodina nosíme hodinky s klasickým ciferníkem. Digitálky byly v módě hlavně v 80. letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.9.06 21:33

Teď jsem si uvědomila, že digitálně nám ukazuje čas video, rádio, mobily. I přesto máme doma spoustu těch klasických s ručičkama. A děcka by se to měly naučit. Je to základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
7.9.06 22:12

Jahoda: my doma máme jeden budík s ručičkami, zbytek digitální a to z toho důvodu že sem všechny ručičkový vyházela protože dělali hluk. Hodinky na ruce nenosíme, starší dostává ručičkový na ruku když jde ven a návratová hodina je vždy v celou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
7.9.06 22:39

Ahojky, dcera je prvnacka a hodiny ji moc nerikaj :?
Cislice umi,jeste tak pozna celou hodinu,ale vic nic.
Tak snad az ted ve skole :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
8.9.06 09:40

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka
25.9.06 22:52

hodiny

Ahoj,
Verča znala čtvrt, půl, … a poznala číslice na hodinách než šla do první třídy.
Ve škole (1. třída) se to pak naučila spojovat. Dnes (má 7 roků) řekne jak 10.45 tak i za 15 minut jedenáct i třičtvrtě na jedenách. šárka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.10.06 00:47

Ahojky,
tak moje dcerka je asi taky jemně zaostalá. Má 9 roků a když se podívá na ručičkové hodiny, uvažuje, pak si to teda většinou správně převede, ale stejně se mě jde přeptat jestli to je např. 21.27.
Doteď mi to přišlo divné, ale potěšily jste mě tím, že děti jsou digi.
 Jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí