Sám/a na hřiště - odkdy?

1718
25.8.06 13:35

Sám/a na hřiště - odkdy?

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
250
25.8.06 13:43

Já mám ještě prďolu, ale taky o tomto přemýšlím. Já se neobávám jen úrazů, ale třeba i toho, že mi ho někdo unese. Toho se asi bojím víc, než kdyby si měl něco udělat. Já osobně bych ho samotného asi ještě nepouštěla. Vím, že je to těžký mít ho pořád pod dozorem, ale tento pocit ve mě zatím bohužel převládá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
25.8.06 14:22

:D :D ahojky :D :D my bydleli domě mimo sídliště v přízemí a na dohled bylo pískoviště, ze kterého se tehdy 3letá dcerka se stejně starou kamarádkou nehla… Někdy tam chodila i sama, ale to jsem měla okna dokořán a hlídkovala, ale věděla jsem, že je rozumná a neuteče. Bydlíme na maloměstě a vedle hřiště vedla celklem frekventovaná cesta do skladů a firem. Teď bydlíme na sídlišti a myslím, že až malý doroste, tak ho budu pouštět jen se starší sestrou, protože bydlíme v 3.patře a je tady kam utéct :roll:. Když Kačka nastoupila do 1.třídy, tak jsem otěhotněla a bylo mi tak zle, že jsme ji cca po 14dnech naučili chodit do školy a z družiny domů s klíči v aktovce a má příkázáno je vytahovat až před domem - věříme ji. Podotýkám, že škola je cca 5min a skoro nadohled ale mezi námi vede hlavní silniční tah města, ale zvládla to. Ale je fakt, že když jsme měli jen jedno dítě, tak jsem všechno víc řešila a bála se o ni a s druhým dítětem se obavy, co vše se může stát apod., rozlily mezi obě děti. Snad jsem trošičku poradila a vypovídala se. Mějte se ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
285
25.8.06 16:55

Mame skoro 7-leteho kluka, ktery chodi necely rok ven sam. Zacalo to u mych rodicu na sidlisti, ktere je prehledne a jezdi tam malo aut. Ze zacatku jsem byla u okna kazdych 5 minut a kdyz jsem ho nevidela, tak jsem panikarila :oops: . Ale ted uz je to v pohode :D .
U nas doma chodi taky sam ven, ale na hriste, na ktere nevidim. Chodi se hlasit domu kazdou hodinu (ma hodinky, obcas se zpozdi, ale vetsinou dobry). Vsichni jeho spoluzaci uz chodi ven sami davno a tak jsem ho proste ven samotneho pustit „musela“, aby nebyl „jiny“. Hodne tim vyrostl a dospel a ma velikou radost, ze uz je tak „velkej“, ze muze chodit sam ven :P .

Mika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
25.8.06 17:42

Ahoj, pro nás je toto téma taky dost aktuální.Adam půjde do školy až za rok,tak si říkám,že by se za ten rok už měl osamostatnit.Jenomže řeším to, že on v sobě prostě nemá žádnou zodpovědnost.Jedu s ním na kole a on z ničeho nic prostě přejede těsně před autem silnici!O mě se pokoušel infarkt, pak dostal a výsledek je ten,že mu nemůžu důvěřovat.Do silnice vběhne bez rozhlížení a to mu jsem říkala 1000× že se musí rozlédnout.Názorně s ním chodila přes silnici…
Za další on naštěstí zatím ani netouží po tom, běhat po venku sám.On nechce být sám ani když jdu do sklepa a 5 minut se nevracím.Je bázlivý.ALe myslím si,že během první třídy by se už dítě osamostatnit mělo.Ale ty nervy!!!!!!!!!!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
25.8.06 21:33

Tak my na to mame zdaleka casu dost, ale je to vec, se kterou si lamu hlavu taky. Bydlime v Brne, v zastavbe rodinnych domku, ale stejne je tady docela provoz a blizko zadnej poradnej park. Kdyz si vzpomenu, jak jsme tu pred 20 rokama bez problemu pobihali po cele ctvrti, pres silnice atd., a rodice nas klidne pustili… Dneska si neumim predstavit, ze bych ditko jen tak vypustila ven, i kdyz treba zrovna na nasi ulici bydli nekolik deti ve veku do 10 let a ty behaji vsude (obdivuju rodice, ze se neboji). Nejvetsi strach bych mela asi z toho, ze mi dite vleti pod auto. Jediny stesti je, ze mame zahradku, sice necelych 100m2, ale lepsi nez nic. Taky to planuju resit ruznyma krouzkama, aktivitama a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
25.8.06 22:48

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie