Hodně uchazečů na SŠ?

Anonymní
11.10.22 20:54

Hodně uchazečů na SŠ?

Dobrý den, je tu někdo kdo má dítě v posledním ročníku základky? Kam chtějí jít? Tento ročník 07/08 je prý hodně silný a bude se hlásit na SŠ ještě více děti než loňský školní rok. Mám doma dceru, která přemýšlí nad pedagogickou a zdravotnickou školou (ještě v záloze nějaká chovatelská/koňská, ale to si není jistá). V osmé třídě měla v pololetí pět trojek a na konci roku tři trojky jinak jedničky a dvojky. Máme vůbec šanci, aby se holka dostala na tyto školy? Školy by to byly v Plzni.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jahuhudka
11.10.22 20:58

Tak důležité je, jestli zvládne prijimacky. Učí se? Zvládá češtinu a matiku? Rozumí tomu?

• Citovat
  • Upravit
35754
11.10.22 21:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, je tu někdo kdo má dítě v posledním ročníku základky? Kam chtějí jít? Tento ročník 07/08 je prý hodně silný a bude se hlásit na SŠ ještě více děti než loňský školní rok. Mám doma dceru, která přemýšlí nad pedagogickou a zdravotnickou školou (ještě v záloze nějaká chovatelská/koňská, ale to si není jistá). V osmé třídě měla v pololetí pět trojek a na konci roku tři trojky jinak jedničky a dvojky. Máme vůbec šanci, aby se holka dostala na tyto školy? Školy by to byly v Plzni.

S takovýma známkama bych ji dala na učňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 21:04

Ano. Tento ročník je nejsilnější. Pak začíná populační křivka klesat. Bude muset mít velice dobré přijímačky. Při známkách za vysvědčení ji mnoho uchazečů předstihne. Na tyto obory se hlásí spousta holek s vyznamenáním. Konkrétně loni z mé třídy-dvě holky na pedagogické lyceum a dvě na zdravku. Všechny se dostaly, všechny měly vyznamenání. Jednu až 4 dvojky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1316
11.10.22 21:05

Mám dceru v deváté třídě. Bude se hlásit na grafický design. Její nejhorší vysvědčení byla jedna dvojka, tam problém nevidím, navíc se na tento obor dělají jen talentovky. Ale berou jen 25 uchazečů, tak doufám, že její talent bude dostatečný. Na jinou školu nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 21:13

Češtinu víceméně “zvládá”, matiku moc ne

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
11.10.22 21:15
@Anonymní píše: Češtinu víceméně “zvládá”, matiku moc ne

Co to je víceméně? A matiku ne …. Ma intenzivní doucovani? Chce to ona sama? Jinak bych se s ni domluvila na ucnak

• Citovat
  • Upravit
21573
11.10.22 21:16
@Anonymní píše: Češtinu víceméně “zvládá”, matiku moc ne

No tak to máte nejvyšší čas začít makat na přípravě, objednat doučování a přípravné kurzy. Jde to i on-line. Dcera mi končila vloni a vyzkoušeli jsme toho více. Nejlépe i zpětně hodnotíme systém od scio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.10.22 21:23

Mají ve škole přípravku na přijímačky a chystá se i sama pravidelně? Chodí na doučování? Nevím, jestli pro ni nebude opravdu lepší učňák. Ale zkusit přijímačky na SŠ může. Za to nic nedá. Ono to bude asi hlavně o štěstí u přijímaček.
Sama jsem na ten tlak zvědavá za rok. Dcera je taky 2008. Ale je podzimní. Takže příští rok si začnu ohlodávat nehty. U nás nic není. Tak buď půjde na intr nebo bydlet k mým rodičům nebo bude denně dojíždět 60 km vlakem. Což mi přijde asi nejhorší varianta.
Nejvíc únavná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10797
11.10.22 21:24

Nezkusíš-nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.10.22 21:25

Minuly školní rok brali na praktickou sestru 120 lidí a hlásilo se 260-270 asi? A letos berou taky 120 tak se bojíme, že počet uchazečů bude ještě vyšší..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.10.22 21:26
@Bytsamsebou píše:
Nezkusíš-nevíš.

Samozřejmě, ale strach, že se nedostane ani na jednu…

• Citovat
  • Upravit
10797
11.10.22 21:32
@Anonymní píše:
Samozřejmě, ale strach, že se nedostane ani na jednu…

Já se nedostala na žádnou z mnou vybraných vysokých škol a přesto se v tu dobu naskytlo něco naprosto jiného, co mi změnilo život a mělo to tak být. Obavy jsou, ale zase na druhou stranu bych své dítě nepodceňovala. Mou sestřenoci kdysi také podceňovala učitelka a říkala jí, že přijímačky na střední nemůže dát, že spíš nějakou kadeřnici, číšnici. No a sestřenice v pohodě zvládla vystudovat zdrávku a pracovala na různých odděleních v nemocnici, než šla na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.10.22 21:42

Priprava na prijimacky na zs neni povinna, ja zacinam vzdy v lednu. Hlasi se mi tam i deti, co se v beznych hodinach nechytaji, maji ty trojky. Prijimacky nevyzpytatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
11.10.22 21:57

Doporucuji stahnout starsi prijimacky a zkusit si to. A podle toho se rozhodnout, co vse je potreba dohnat a doucit.
U te pedagogicke jsou i talentovky, pak body za krouzky atp.
Dcera delala loni na sestilety, chodila na pripravu i kdyz mela same jednicky, tak se u toho testoveho zadani zezacatku nechytala :nevim: na to bych se hodne zamerila.
Druha chce na pedagogickou, tak bude chodit na klavir plus pripravu na testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin