Hodně zapomínám

Anonymní
12.10.21 21:25

Hodně zapomínám

Pěkný večer holky :kytka:
Jen se chci vypsat..možná i poradit, třeba jste na tom některá podobně jako já :roll:
Jde o to, že hodně zapomínám..něco příteli řeknu a za hodinu mu to řeknu znovu a pak třeba znovu a většinou si nepamatuji že už jsem mu to říkala :nevim:
Je to normální? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2577
12.10.21 21:31

Ja mam opacny problem, nepamatuji si, co mi chlap rekne behem dne. Ale za to co bylo pred 15 lety 17. brezna v 18.43 vim naprosto presne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
12.10.21 21:32

Nemáš za sebou covid? Je to jeden z jeho darečků na památku. Prý né nafurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
12.10.21 21:48

@Capricorn61 mám stejný problém. Co jsem porodila jedu na autopilota a mám povětšinu času problém se vstřebáváním informací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
12.10.21 22:02

@Martha03 Napr. Treba za mnou prijede mama, a ja jeste cely tyden po castech rikam chlapovi, co jsem si s ni povidala. :mrgreen: Kdyz se me zepta hned po navsteve, tak mu reknu asi dve, tri veci jen. :zed:

Ale za to mu doslovne vylicim, co jsme si pred tydnem povidali v aute v presne danem useku. :mrgreen: :zed:

Sere me takova pamet, a to jsem jednu dobu lustila krizovky, hrala pexeso, a dalsi ruzne online hry na pamet a zlepseni nevidim. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
12.10.21 22:04

A co je normalni stav - zvednu se, jdu do druhe mistnosti, stojim, cumim, a za Boha si nevzpomenu, pro co jsem sla. Prece vratit se, pomaha vzpomenout si. Ale ono nic. :mrgreen: Asi Pan Buh hraje The sims a dal „zrusit cinnost“ :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
12.10.21 22:07

@Capricorn61 já myslím, že tohle souvisí se soustředěním a to co popisuje zakladatelka zase s pamětí.
Já samozřejmě taky nemám duto prázdno pořád, ale někdy je to mazec. Manžel si ze mě už dělá i srandu, že ten kdo neposlouchá by měl být on :lol: já prostě v konverzaci najednou vypnu, na nic nemyslím, slyším jak ten druhý mluví, ale nevnímám… Zase u tchyně je to dobrý, mluví pořád o tom samém, tak reaguju jen na zvednutí hlasu při otázce :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.21 22:18

Mam to z RS. Cerne na bilem, ze blbnu. Ale az v pozdejsich fazich. Po 10 letech s rs jsem promovala. IQ 130. Tim, jak postupuje poskozeni mozku, tak se kognitivni funkce zhorsuji.

• Citovat
  • Upravit
2577
12.10.21 22:33
@Anonymní píše:
Mam to z RS. Cerne na bilem, ze blbnu. Ale az v pozdejsich fazich. Po 10 letech s rs jsem promovala. IQ 130. Tim, jak postupuje poskozeni mozku, tak se kognitivni funkce zhorsuji.

Drz se, mej pevne nervy a preji mnoho stesti. :kytka: :andel: Snad to budes mit mirne (nebo jak to napsat). Znam dva pripady - kdy pani do 5o let normalne fungovala, a i s tim je schopna fungovat. A druhy pripad zeny, ktera ve 3o letech silene stavy, prisli ji na to. Ani auto neridi, pac obcas ji vypne ruka nebo noha. Jde a najednou spadne… a to je jeste nic. Momentalne je skoro na dennim poradku cevkovani a pichani injekci. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.21 03:51
@truelly píše:
Nemáš za sebou covid? Je to jeden z jeho darečků na památku. Prý né nafurt.

Zdravím :kytka:
Nene covid jsem ještě neměla :?
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
24814
13.10.21 08:18

Od mlada jsem silně roztržitá - zapomínám běžně všude nějaké věci (typicky deštníky, tašky s nákupem apod.), něco si pamatuju dobře, něco skoro vůbec a pak jen koukám, když mi kámošky či spolužačky líčí, co jsmepřed pár lety prožily a já jen matně chytám obraz a zvuk..plus problém udržet jména lidí (tváře OK, jména nevím) + jdu vedle do místnosti a nevím proč.. nestává se mi to každý den, ale poměrně často..

• doktor i známý psychiatr mi na to řekli, že stejný problém mají často přetížená zaměstnání „hlavou“ (soudkyně, učitelky apod. - prostě máme přetížení informacemi..) a mozek informace „vypouští“.. a že věkem se to bude zhoršovat.. doporučili mozková cvičení a omegu..

lidi kolem mne už si tak nějak zvykli, že se mnou občas „je sranda“ :mrgreen:
typicky si ráno v práci v kávovaru překapu v kuchyňce kafe a dopoledne mi ho studené nese sekretářka, uklízečka nebo nějaký kolega :lol:
smířila jsem se s tím, že můj mozek prostě občas takto „nefunguje“, používám denně diář, takže důležité věci udržím tam :mrgreen:
včera jsem třeba nechala v bankomatu litr, vzala jsem si zpátky jen kartu :mrgreen: naštěstí jsem se stihla vrátit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.22 07:09

Strašně zapomínám. Jenže teď poslední dva dny je to extrém. Nic se nezměnilo, nevím, čím to je. Jaka může být příčina? Je mi 45. Zapomenu, kde jsem zaparkovala auto zapomenu, že jsem se měla stavit u rodičů (říkala jsem to půl hodiny předem několikrát - nestalo se mi to poprvé), založila jsem si doklad, protože jsem tušila, že ho budu potřebovat a bude to špatná velikost (další den už jsem ho nenašla), dítěti vynadam, jestli nezapomnělo láhev v hale (odpovedelo mi, že mi ji přece dávalo a dala jsem si ji do tašky - byla tam a já o tom vůbec nevím)… Poslední dva dny jsou pořád jen zapomínání. A dokonce se mi o tom u zdálo, že jsem zapomněla jet s dětma k zubaři a normálně je vyložila ve škole a jela do práce. Co se to se mnou děje? Je to čím dál tím horší? Psát na papírky mi to nepomůže, mám jich moc a zapomenu se na ně podívat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.22 07:12

Jdu do vedlejší místnosti a zapomenu, co jsem chtěla. Chci něco někomu říct, ale když s ním mluvím, tak si na to nevzpomenu. Manžel mi na něco odpoví a já se ho ptám třikrát na to samé a pořád nevím odpověď. To jsem ale nemívala. Zapomínala jsem, ale snad poslední měsíc je to extrém. Ale uvědomila jsem si to až teď, ty poslední dva dny, kdy mám pocit, že to graduje. :(

• Citovat
  • Upravit
1615
2.11.22 07:32
@Anonymní píše:
Jdu do vedlejší místnosti a zapomenu, co jsem chtěla. Chci něco někomu říct, ale když s ním mluvím, tak si na to nevzpomenu. Manžel mi na něco odpoví a já se ho ptám třikrát na to samé a pořád nevím odpověď. To jsem ale nemívala. Zapomínala jsem, ale snad poslední měsíc je to extrém. Ale uvědomila jsem si to až teď, ty poslední dva dny, kdy mám pocit, že to graduje. :(

Okamžitě navštívit lékaře, co jiného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.22 07:41
@kruel píše:
Okamžitě navštívit lékaře, co jiného :nevim:

Kterého? Co by mohla být příčina? Teď mám za sebou nějaká vyšetření a vše bylo v pořádku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová