Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak mám zatím jen miminko, ale kdyby tohle dostal ve školce, tak bych si toho moc cenila. Je to moc krásný nápad ![]()
Samozřejmě i u lupínků se snažím napsat co nejvíce klady.. a ladím to vše do osobna… jak je vidět na těch dvou vzorech…
za každý názor děkuju!
Jé, to by bylo mooc pěkné.
Až bude dcerka chodit do školky, tak by bylo fajn, kdyby něco takového dostávali… Byla by to moc pěkná památka. Fakt super nápad, zakladatelko - i s těmi fotkami dětí. Paráda, tleskám Ti. O té snaze mi neříkej - taky jsem ze školství.
Všude je to stejné. Ale Ty se nedej a tohle pro děti prosaď. Já si pamatuju na sebe, když jsme dostali ve školce nějaký diplom nebo cokoliv, jak jsem byla pyšná…
A prcci to budou brát jako svoje „vysvědčení“, myslím, že budou nadšení.
![]()
PS: Pro ty malochy bych to ale formulovala striktně pozitivně - vůbec bych tam nepsala, že mu něco nejde, ale tos měla asi v plánu, tak se kdyžtak omlouvám za zbytečnou vsuvku. ![]()
EDIT: A ještě musím dodat, že je mi Tě trochu líto, že Tě kolektiv možná nepodpoří - aby se to po nich pak nechtělo taky (vyznívá mi to tak). Je to totiž fakt pěkný neotřelý nápad.
Příspěvek upraven 25.06.12 v 18:03
Jako matka bych byla nadšená, kdyby si to dcera ze školky přinesla
Skvělý nápad! Ale chápu tvoje důvody proč váháš. Ale jen ty víš, jaký máte v práci kolektiv, jak se na to budou kolegyně dívat. Možná do nadhoď před nimi, že bys chtěla něco takového vytvořit a uvidíš, jak se budou tvářit. Ale jak říkám, jako matka to hodnotím 1 s hvězdičkou! Skvělá památka na školku.
Moje kolegyně která je rozená trošku dříve od toho dala ruce pryč! nechce s tím nic mít! ale je to prý moje věc! já jsem tam pár měsíců (dřív jsem to dělala pro školní děti. Napdadlo mě, že přeci by to mohli mít i děti ve školce.. ne?
tady je jedno hodnocení pro jednoho trošku lupínka… lehce jsem tam jeho chování naťukla… ale nechci víc…
ostatní paní učitelky - jiná oddělení to neví..
pro děti co nám odchází - je jich sedm jsem vytvořila háčkovanou hračku - zvířátko - které máme ve znaku naší třídy! aby to bylo stylové… tak asi se do toho pustím… zbývá mi ohodnotit takhle 8 dětí… pak to vytisknout.. a zkompletovat.. díky
Pro mě by to nemělo žádnou informační hodnotu - mluvím s uč. během celého roku - ale malá by byla nadšená, že má taky „vysvědčení“ a já dojatá
, schovala bych jí ho do její „krabice“ kam dávám takové památeční věci už od narození. ![]()
Nedala jsem to hodnocení…
XXXXXX, ty jsi naše „třídní“ zlobidýlko. Občas to s tebou bývá velmi náročné. Někdy je to o trošku lepší. Ale když se zabavíš, dokážeš být i hodný kluk. Trošku tě dokážou pozlobit básničky, které se máš naučit, ale nakonec na Den maminek jsme to zvládli! Jsi šikula na skládání puzzlí – to máš i velkou trpělivost, i když ti u některých činností chybí. Letos od nás už odcházíš do předškolní třídy – tak se koukej v tom zlobení trošku polepšit, protože jsi už přeci velký kluk a měl bys být těm mladším dětem příkladem.
Je to bezvadné! Zrovna nedávno jsem našla své staré výkresy ze školky a pár diplomů, bylo to úžasné a vzpomněla jsem si na spoustu zážitků:)
Nedej se a zkus to prosadit!
Mě by se takový hodnocení moc líbilo.
Škoda, že u nás nic takového nedávají.
Ahoj. A bavila ses o tom s někým od vás (ředitelkou, kolegyní..)? Nebo jsi sama ředitelka?
Hkac bavila jsem se o tom se svou kolegyní a ta od toho dala ruce pryč! že prý se hodnotit nemá! a nechce s tím mít nic společnýho… takže pokud do toho půjdu sama za sebe!
@Anonymní píše:
Hkac bavila jsem se o tom se svou kolegyní a ta od toho dala ruce pryč! že prý se hodnotit nemá! a nechce s tím mít nic společnýho… takže pokud do toho půjdu sama za sebe!
Tak to já bych do toho nešla
.
Jako matce se mi to moc líbí, nápad je to výborný
Na druhou stranu naprosto chápu Tvé pochyby ohledně kolegyň, aktivita se prostě neodpouští
. Ale Ty nejlíp víš, jak dalece Ti to u kolegyň projde a jak ustojíš případné negativní reakce ![]()
Mě by se něco takového líbilo, možná v méně „sladké formě“ tím myslím - ty jsi takové naše´usměvavé sluníčko. Spíš bych to směřovala na to co dítě umí a v čem se hodně zlepšilo, co mu jde a nejde. Ale jinak myslím že je to fajn a milá vzpomínka. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahojky omlouvám se za anonymní téma. Ráda bych znala názor maminek dětí co chodí do školky.. uvítaly byste na závěr roku hodnocení dítěte? Abyste viděli co konkrétně mám na mysli tak je to formát A4 v hlavičce je jméno dítěte, jeho značka, a pak krátký textík dole jsou dvě fotografie focené během roku. Ráda bych ho pro děti udělala.. je to aktivita navíc a znáte to:
Protože bohužel zkušenosti jsou takové, že každá snaha musí být v zárodku zabržděna a každý dobrý skutek po zásluze potrestán a nevyplatí se dělat věci nad rámec povinností. Každá takováhle akce ohrožuje okolí, že se to po nich bude taky chtít, nebudou mě mít rádi. Dobrovolnost a kreativita způsobují chaos a ten není žádoucí.
ale abyste viděli co zhruba konkrétně:
XXXXXX, ty jsi takové naše malé usměvavé sluníčko. Přijde mi, že jsi stále v dobré náladě. I když tě budím po spinkání, tak otevřeš očka a už se zase směješ. Umíš si moc pěkně hrát a začínáš pěkně vykreslovat, i přesto, že patříš v naší třídě mezi nejmladší děti. Budeme se na tebe zase těšit po prázdninách.
NEBO
xxxxxx, ty jsi hrozně šikovný kluk! Jsi kamarádský a umíš pomoci ostatním dětem když je potřeba. Občas míváš o svých dovednostech pochybnosti, ale jsou naprosto zbytečné. Úkoly dokážeš plnit velmi dobře a zodpovědně. Na procházce, když jdeš první je na tebe spolehnutí. Odcházíš nám už do předškolní třídy a já věřím, že se ti bude i tam dařit. A hlavně zůstaň stále takovým správným klukem jako jsi.
LÁMU SI HLAVU UDĚLAT? NEDĚLAT? DŮVODY JSEM VYSVĚTLILA VÝŠE… JAK NA TO NAHLÍŽÍTE JAKO MAMINKY? PORADÍTE?