Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni, prosím, o radu. Dnes jsem mluvila s ředitelkou školky a ta mi řekla, že nemůže vzít dítě mladší 3 let do školky. Místo má, ale mám pocit, že má informace, které neplatí. Letos se to už měnilo ne? Nevíte kde bych našla citaci zákona? Je to taková stará škola… Děkuji za rady zkušených ![]()
To se ale tebe týkat asi nebude. Musela by jsi změnit starý rodičák na letošní, což jsi asi neudělala.
@janinkaz No zapsat ho mohu na denní školku a bude chodit až dovrší 3 roky, nebo prý může 5 dní v měsíci???
Záleží zda mají hodně dětí nebo ne. Tím, že vemou dítě mladší 3 let, tak musí snížit počet dětí ve třídě, aby o něj mohli pečovat. Takhle to bylo vysvětleno mě ![]()
Měnilo se to, že můžeš dávat dítě do školky a pobírat dále RP (zákon o státní sociální podpoře), ovšem nikde není stanovena povinnost dítě do školky přijmout. Školky zřizují obce a ty také stanovují podmínky pro přijetí.
Už to tu někdo psal - ne, že by ho víc nemohla, jen je to pro ně dražší a náročnější, proto radši preferují starší děti. Takže ředitelka tě dost odbyla…
No právě. Ve školce místo je jen jí musím ukázat zíákon že ho vzít může když mu nebudou 3 roky. Ach jo.
Jinak všem oststním děkuju
@Macek11 píše:
No právě. Ve školce místo je jen jí musím ukázat zíákon že ho vzít může když mu nebudou 3 roky. Ach jo.
Jinak všem oststním děkuju
myslím, že by ses na ten zákon a jeho výklad mohla informovat u nadřízeného úřadu školky, resp. zřizovatele - t. j. obecní nebo městský úřad, řekla bych… jestli místo je, tak není co řešit.
Na ou už jsem byla tam neví vůbec nic, my jsme tu fakt sto let za opicema. Jinde maminky řeší že nemaj školku já jí mít mohu jen ředitelka chce až od 3 let. Když ho nahlásím na denní a budu ho dávat jen 5 dnů v měsíci tak to je ok ne? Já ten zákon nemlůžu najít
@Macek11 píše:
Ahoj všichni, prosím, o radu. Dnes jsem mluvila s ředitelkou školky a ta mi řekla, že nemůže vzít dítě mladší 3 let do školky. Místo má, ale mám pocit, že má informace, které neplatí. Letos se to už měnilo ne? Nevíte kde bych našla citaci zákona? Je to taková stará škola… Děkuji za rady zkušených
Myslím, že to bylo myšleno tak - že ho vzít nemůže, protože by se o něj museli více starat, než jsou zvyklí/ochotní/zařízení atd atd.. Je to na školce zda Ti ho vezmou nebo ne, žádný odpovídající zákon, který hledáš, tuším není
. Měnilo se to, že ty ho můžeš umístit od dvou let aniž bys přišlo o rodičák (při nové verzi) ale, že ho musí do školky vzít od dvou let se nikde tuším nepíše..
@Macek11 píše:
Na ou už jsem byla tam neví vůbec nic, my jsme tu fakt sto let za opicema. Jinde maminky řeší že nemaj školku já jí mít mohu jen ředitelka chce až od 3 let. Když ho nahlásím na denní a budu ho dávat jen 5 dnů v měsíci tak to je ok ne? Já ten zákon nemlůžu najít
Jo tady to sama píšeš.. ředitelka CHCE až od tří let.. ![]()
Já vím že nemusí to nemusí ani od tří let, ale mám pocit, že když ho dám do školky od cca 2,5(bude umět co chtějí) tak školka na něj bude pobírat vše jako kdyby mu byly třeba 3?
http://www.aperio.cz/…erskych-skol
zkus poslat dotaz tady, určitě ti poradí
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.