Hodnota CS 4 v 15tt?

683
27.9.12 10:16

Hodnota CS 4 v 15tt?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli chápu správně údaje v průkazce, před týdnem jsem byla u své Dr. a dnes jsem se koukla a našla, že v kolonce CS mám hodnotu 4, Dr. mi nic neříkala a samozřejmě se jí zeptám, jen si chci ověřit, že koukám správně, abych zbytečně nehysterčila, díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5829
27.9.12 10:21

@Kůželíná jo, vidíš správně :D
chápu, že tě to možná trošku rozhodilo, ale kdyby se dělo něco podstatného určitě by ti to řekla. hodnota je to teda vysoká na takové tt. ale projdi si diskuze. ono to číslo zas ne vždy bývá objektivní. mě se začal čípek zhoršovat až po 20.tt. ke konci sem ty hodnoty měla fakt vysoké, a stejně mě nakonec porod vyvolávali. :mrgreen:
takže hlavně klid. to je fakt to nejdůležitější. psychická pohoda! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
27.9.12 10:21

@Kůželíná apropoo- máš supr nick! :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.9.12 10:23
@Kůželíná píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli chápu správně údaje v průkazce, před týdnem jsem byla u své Dr. a dnes jsem se koukla a našla, že v kolonce CS mám hodnotu 4, Dr. mi nic neříkala a samozřejmě se jí zeptám, jen si chci ověřit, že koukám správně, abych zbytečně nehysterčila, díky moc.

me rikala doktorka ze je to naprosto nevypovidajici hodnota a ze uz to ani do prukazek nepise ze se tim zbytecne zensky nervujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
27.9.12 10:23

Já měla celou dobu CS nad hraniční hodnotou a obě děti jsou v termínu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.9.12 10:29

Mi do té kolonky pro CS psala doktorka něco jiného… nějaké rozměry, vzdálenost vršku dělohy od hrudní kosti nebo stydké spony nebo jak oni to měří…
Kdybys fakt měla CS4, tak máš minimálně nařízeno ležet ani se nehnout tipuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
27.9.12 10:39

Ad to ležení. to je dost o doktorech.
myslím, že valná většina se dnes přikládní ke klidovému režimu, ale strikní ležení- to je snad už jen, když máš na ten porod vloženě spadeno, seš na kapačkách a zastavují ti kontrakce, ne? :nevim: CS4 není nic extrémního. jako v 15.tt je to hodně, ale neznamená to, že je porod na spadnutí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
27.9.12 10:54

Díky za odpovědi, trošku mně to znervoznilo taky z důvodu, že mi doktorka na loňské preventivce řekla, že ten čípek mám nějaký poškozený, jakoby rozchlíplý, a že to bude asi ještě po porodu, jenže já rodila sekcí, tak to už pak dál nerozváděla, ona je navíc stará škola, takže se utěšuju tím, že kdyby něco, tak by asi fakt něco řekla, i vzhledem k tomu, že mi zakazuje i plavání, létání apod. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.9.12 10:54

Ahoj podle mě jsou dvě varianty. Bud v kolonce CS není zapsán správný údaj nebo jiný, k čemuž já se přikláním.
Nebo boužel do 24.tt se to neřeší a nechává se toto na přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31387
27.9.12 11:05

@Kůželíná dělá Tvoje dr. cervikometrii? Ta jediná má určitou výpovědní hodnotu, protože sleduje vnitřním uzv délku a stav uvnitř těla, ne tedy to, co trčí do pochvy (a co může být kratší vlivem konizace nebo toho poškození jak o něm mluvila), ale toho, co objektivně drží zavřené je-li vše v pořádku nebo se to pootvírá a pak je to blbý a v 15.tt samozřejmě dost blbý. Ležení jak už tu padlo je spíš rada ze staré školy, klidový režim ano, ale ležet ne (což jsem pochopila že už máš starší dítě, tak by stejně nešlo), ale když se změří ve II. trimestru kratší čípek než 25mm, tak se nasazuje preventivně Utrogestan, stačí 1 tobolka vaginálně 1× denně (večer před spaním) a má to výborné výsledky v prevenci předčasného porodu. Ale tohle by Tvá dr. měla vědět :nevim:, takže jestli příště CS zas stoupne (koukala jsem, že na minulé kontrole bylo 2), tak by bylo asi dobře si o tu cervikometrii říct. Anebo udělat tak trošku hnusotu, ale za zdravé donošené dítě to stojí-dojet na pohotovost do špitálu s tím, že Tě bolí břicho a tam jsou doktoři většinou mladší a tohle obvykle změří automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.9.12 11:05

No, pokud máš čípek jako druhorodička, i když jsi vaginálně nerodila, tak v podstatě počáteční stav je asi to předchozí CS2 a tobě se hnulo o 2body. Je to jakoby ženská s CS0 teď měla CS2.
Osobně bych se nepřetěžovala, jako ne ležet, ale zkrátka udělat jen to nejnutnější a hezky v klídku. A uvidíš na příští kontrole, co to bude dělat, kdyby se to zase hnulo a dr ti to tam napsala a nic neřekla, tak bych se jí rovnou zeptala, spoléhat se na to, že „by tě přece jen tak nenechala“ je bohužel trochu naivní, její mimino v tom břiše neplave :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
27.9.12 11:33

Hmm, tak teď jsem trošku rozhozena, každopádně na další kontrole se s ní domluvím a cervikometrii si raději vyžádám (doufám, že ji dělá), je fakt, že mě dost pobolívá břicho, ale stěhujeme se a s malým dítětem - alias převtěleným ďáblem klidu fakt moc nemám :-) a ještě jsem se chtěla zeptat, kdy se má začít kontrolovat tloušťka jizvy? Dr. to zatím nijak ani nezmínila, díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.9.12 11:41

Tlouštka jizvy se u nás kontroluje až při porodu, nebo když tě bolí a máš pocit tlaku na jizvu.
Chci se zeptat jak tě bolí bříško? Podbříšek, při Ms nebo nějka jinaK? Takže ty CS dělá jen prohmatem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
27.9.12 11:49

@EvaG bolí mě podbřišek jako při MS + klasické semtam píchnutí, takže to přičítám růstu dělohy, je to tedy silnější a častější bolest jak při prvním těhotenství, ale mám pocit, že mi tvrdne děloha, to jsem předtím taky měla až později, Dr. řekla, že mám brát hořčík, tak ho beru, ale zatím zásadní zlepšení necítím a CS dělá jen prohmatem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.9.12 11:58

@Kůželíná no uvidíš, ale být tebou tak opravdu odpočívám, nic netáhám a kašlu na stěhování, kdyby se bolest zhoršovala jed na pohotovost.
Kdyby jsi měla pochybnosti tak jed na pohotovost, tam ti udělají vyšetření a třeba nasadí kapačky MG, no uvidíš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí