Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat, nerozumím přesně těm hodnotám HCG, mně bylo naměřeno 32 DC 177,5…doktor mi řekl, že další krev nabírat nebude, že to nemá cenu. Jsem z toho na nervy, protože švagrová co dělá na porodním v Plzni mi řekla, že si mám na krev určitě dojít za týden a to už by měla hodnota být vysoká, že roste ze dne na den…tak jsem si nakonec tu krev vybojovala, ale mám hrozný strach. Myslíte, že ta hodnota je hodně nízká? Na to, že jsem byla teprve 32 DC, tedy 3 dny zpoždění MS? Prosím poraďte, mám hrozný strach!
Ahojík, dost mě překvapila reakce Tvého doktora..Pokud krvi HCG máš, tak by Ti určitě měl za ten týden nové testy udělat..nerozumím
… Jde o Tvé první těhotenství?
kveto tak asi drveří že je všejak má být, a pokud máš strach..tak si zajdi na krev všude tam kde senabírá ajako samoplátce zaplatíš 225kč..a výsledek máš ješte ten den, nemusíš čekat ani týden jdi třeba obden a uvidíš jak hcg krásne roste, tvoje hodnota, je v normálu, a pokud nekrvácíš tak se ničeho neboj
kvetulko - určitě bych neplašila, hodnota hcg je pěkná, taky nevidím důvod, proč by tě dr. měl posílat na krev, když hodnota není patologicky nízká
. Že jsou těhule nervózní a natěšené (obzvlášť u vymodlených těhotenství)je věc druhá a proto jim nikdo nebrání, aby si samy na tu krev skočily. Já si zašla po týdnu, byl krásný vztestup, to jsem se uklidnila a na UTZ šla až v 7. týdnu.
Holky moc díky za odpověď! On si asi nemyslí, že to je o.k., protože sestra co tam byla řekla, že on to viděl a řekl, že je to MOC nízké a další krev nemá smysl nabírat a já řekla, že ji ale nabrat chci a ona, že ta hodnota by byla stejně zase stejná! Tak proto to nechápu, HCG přece roste ze dne na den! Nechápu jak si může být tak jistá, že nestoupá, když mi další náběry nedělali!!! Tak jsem vystrašená a vystresovaná na nejvyšší míru. Je to moje první těhu, snažili jsme se přes 2 roky, takže jistě chápete, jak mi je. Na další náběry jdu tedy v pátek, nakonec jsem si to vybojovala… a v úterý 16.2. jdu na UZ, do té doby snad umřu strachy…
kvetulko - tak to mě tedy nenapadlo
, jak si někdo může být takhle jistý?
vidíš,já brala tvou hodnotu vyloženě pozitivně
nezbývá ti než čekat, pátek tu máš pozítří, zkuse nějak zabavit mysl, i když je to sakra těžké, tak budu držet palce ![]()
Květulko, to dopadne dobře..hlavně se nestresuj.. Hcg se zvyšuje každý den… U někoho méně a u někoho víc..Co jsem si tu četla, tak nezáleží na hodnotě HCG, ale důležité je, že stoupá..Někdo ho může mít na začátku třeba už 800 a druhá těhulka třeba jen 200..
Alespoˇn takhle jsem to pochopila. 16tého ti uteče jak voda, důležité je, že nekrvácíš a že nemáš bolesti břicha..holky jsou tu hodné a poradí… ![]()
Fakt moc děkuju, jste fakt zlaté!!! Tak snad to bude fakt o.k., v pátek se ozvu ![]()
Kvetulko - já jsem měla při prvním odběru krve HCG 41,9 a podívej jakou máme holčičku ![]()
Určitě bude všechno v pořádku, snaž se být v klidu a nenervuj se ![]()
kveto hm..zvláštní přístup..vpátek si zajdi na krev, zjistíš jak ti krásne naskočilo hcg,..a nebo třeba zajdi zítra za svoje penízky at si v klidu..a pak stímto přístupem popřemíšlej zda si nevymeníš dr…přeci jen jak sek tobe chojovaj ted budou setak chovat i potom..a peče tehulka..a psychická pohoda, a tešení navšechna ta vyšetření a ultrazvuky je docela duležitá…
Ahoj holky moc bych vas chtela poprosit o radu me doktorka odebirala krev jenom jednou to jsem mela hodnotu hcg 395. Posledni mesicky jsem mela 25.12.09 az 1.1.2010 a 1.2. jsem sla k pani doktorce a na ultrazvuku nic nevidela,tak mi vzala krev a za 3 dny jsem si sla pro vysledky a prave ta hodnota hcg byla395 a na oltrazvuku uz videla takovou malinkatou tecku a rikala,ze lezi dobre a pak me objednala az za 14 dni a krev mi uz nevzala jak poznam,ze moje mimi je v poradku,kdyz ani neskusila jestli mi ta hodnota hcg stopa? Ani nevim jestli roste nevim vlastne nic? Bricho me poboliva docela casto,ale ne moc. nekrvacim ani nespinim myslite ,ze je moje mimi v poradku? Moc dekuji za odpovedi
dodlo už včerasi tu psala a já ti odpovídala tak se podívej na první stránku
Kvetulko, já měla 2 dny po pozitivním testu hcg 169, za 2 dny 314 a za dalších 10 dní skoro 10 000
Držím palečky, taky mi to přijde jako pěkná hodnota ![]()
Dodlo, dr. asi ví, co dělá, jinak těžko říct. Zkus si taky zaplatit odběr krve a budeš klidná. ![]()
Holky fakt díky moc! Já si právě taky myslela, že to je o.k. i v laborce mi řekli, když jsem si šla pro výsledek, že asi jo, že je to teda ještě nižší, že doktoři berou o.k. hodnotu až od tisíce nahoru, že stovky jsou mimoděložní, ale bylo to fakt brzo! Ani jsem na tu krev neměla chodit, měla jsem týden počkat a bylo by to nejlepší. Byla jsem 3 dny po vynechání MS, takže fakt krátce, tam snad ta hodnota ani vyšší být nemohla…ale přístup sestry mě fakt dostal! A doktora vlastně taky. Nebo jestli krev nechtěli dělat a počkat rovnou na UZ…ale já ji prostě chci a v pátek si tam zajdu, přes víkend bych jinak byla na nervy až do UZ, jestli je vše o.k. Plašim, protože jsme se snažili přes 2 roky, jezdili jsme do CARu intenzivně rok a měli jsme před druhou inseminací a najednou prostě přišlo tohle a my jsme hrozně šťastní! Nedovedu si představit, že by to nebylo o.k., zbláznila bych se…