Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
![]()
Nezalezi na hodnote, je dulezity, aby se hodnota obden zdvojnasobila. Taky je potreba pocitat, kdy byla ovulace
Na UTZ je brzy, nic tam videt nebude, max vyssi sliznice. Na UTZ zacina byt neco malinko videt az tak kolem hodnoty 1000.
Jinak, ja mela den po terminu ms hodnotu 106 ![]()
Takze hlavne klid, stres ted ne
at dopadne vsechno v poradku ![]()
Kdo má zkušenosti s hodnotou hcg? kamarádka byla u gyn. kvůli boleti břicha (1. měsíc snažení se o druhé mimi), vzali krev, MUDr. se to nezdálo, prý dost tekutiny v děloze a možná mimoděložní. Takže: pondělí: 130, čtvrtek 550, pondělí 3000. Dnes se ukázalo, že mimi je tam, kde má být a tekutina by měla být v normálu. Lze dělat nějaké závěry? Přijde mi, že sto stoupá celkem pěkně. Holka? Nebo dvojky? ![]()
@xeva já někde četla, že o něco rychleji stoupá u holek a dvojek právě… a tady mi přijde, že za 48h se to zdvojnásobilo a pak za 48 skoro ztrojnásobení… no, hlavně, aby to bylo zdravé…
Já jsem měla hodnoty mnohem vyšší, stoupalo mnohem více. Všechny kalkulačky hlásily velkou pravděpodobnost dvojčat. No a mám chlapečka ![]()
Zdravim,
Pri jake hodnote hcg se obvykle ukaze na utz gestacni vacek? Brali mi krev a poprve jsem mela hodnotu 148 a obden mi delaji testy znovu a znovu. Podruhe jsem mela jiz 418. V nemocnici si me nechavaji dokud nec9 nebude videt na utz. Je sance, ze se todostane tam kam ma pri techto hodnotach? Trosku jsem nafoukla a privedli me sem krece v brise…bylo to asi jedno k druhemu..zacpa, zarazene vetry a jakoby ms bolesti. Nespinim ani nekrvacim, ale stale me desi mimodeloznim tehotenstvim. Přitom ty hodnoty podle me rostou v pohode ne?!?
![]()
@Anonymní píše:
Zdravim,
Pri jake hodnote hcg se obvykle ukaze na utz gestacni vacek? Brali mi krev a poprve jsem mela hodnotu 148 a obden mi delaji testy znovu a znovu. Podruhe jsem mela jiz 418. V nemocnici si me nechavaji dokud nec9 nebude videt na utz. Je sance, ze se todostane tam kam ma pri techto hodnotach? Trosku jsem nafoukla a privedli me sem krece v brise…bylo to asi jedno k druhemu..zacpa, zarazene vetry a jakoby ms bolesti. Nespinim ani nekrvacim, ale stale me desi mimodeloznim tehotenstvim. Přitom ty hodnoty podle me rostou v pohode ne?!?![]()
Na utz je „něco“ vidět zhruba při 1000 jednotkách ![]()
@Kristyna.Vechtova to jest cca za 4 dny? Kdyz se ma hcg obden zdvojnasobovat? Zitra mi zase maji brat krev takze by hcg melo byt zhruba na 800?
@Anonymní píše:
@Kristyna.Vechtova to jest cca za 4 dny? Kdyz se ma hcg obden zdvojnasobovat? Zitra mi zase maji brat krev takze by hcg melo byt zhruba na 800?
To netuším za jak dlouho, já naštěstí nikdy neměla problémy a na utz jsem se dostala mezi 7-9tt a tam už bylo jasno, toto mám vyčtené zde z diskuzí ![]()
Dobrý den
Moc prosim o zkušenosti nebo rady
Dle posledni MS jsem v 5tt
Včera mi doktorka dělala ultrazvuk a je tam jen nepatrná tečka, poslala mě tedy na krev a dnes mi prišly vysledky
S_HCG+Beta hCG 3492,0 U/L
Přijdou mi hodnoty vysoké?_
Doktorka ma ode dneška dovolenou a na kontrolu jdu až v pondeli ![]()
Moc dekuji za pomoc
@Pralinamalina v 5tt je norma dle tabulek 18 - 7340.. Takže je to ok. ![]()
@Pralinamalina
já měla v 5+2 8400, když tam byly 2 a v 8+2 už jen jedno.
@Pralinamalina
Ahoj 13dc jsem mela ovulaci a hcg skakalo s dvojcaty nasledovne:
29DC (16dpo) - odber krve rano HCG 1123
31 DC (18dpo) - odber krve rani HCG 2353,23.
Ten prvni odber jsem podle ms byla 4+0 a podle ovulace 4+3.
S prvnim synem jsem 16dpo mela z krve hcg 400 takze jsem si dvojcaty byla jista (mela sem 8dc ultrazvuk a dva stejne velke folikuly), ale jestli zustanou nebo ne to je otazka az do porodu.
4+6 podle ms (5+2 dle ovulace) byly videt dutinky a za tyden srdicka.