Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Paralen v doporučeném dávkování se může po celou dobu těhotenství..
Dobrý den, jsem ve 22tt a chtěla bych se zeptat kolik paralenů za den si mohu vzít při chřipce.A co jiného ještě mohu brát na urychlení léčby chřipky? Děkuji
Uživatel
Odpověď na dotaz
kouckymichal2 | 28.1.2009
Dobrý den,do cca 6 tbl Paralenu není problém. Virová onemocnění nelze léčit,jen zmírnit průběh, platí standardní pravidla stejná v těhotenství i mimo něj, tj. teplo,tekutiny, Paralen, na kašel Mucosolvan, Solmucol, ACC atd.
Paralen můžeš. Záleží co máš za potíže, jestli rýma nebo kašel apod. Na kašel jitrocel. sirupy apod., na rýmu vincentku sprej (na pití i na ten kašel), popř. i dekongescenty pokud nebudeš moct dýchat kvůli zacpanému nosu tj. Olynth apod. - stačí dětské síly.
Ahojky, tak já jsem zrovna pár dní po pořádné chřipce. Měla jsem hodně vysoké teploty a lékařka mi řekla, že Paralen můžu brát co 4 hodiny. A pokud budu mít teplotu pod 38´C,tak to mám nechat na přírodě. K tomu jsem se prolévala dětským čajem značky MEgafit - na nachlazení. Do toho jsem si dala med a citron. Jo a med si tam dej až bude čaj schlazený na teplotu ve které ho budeš pít. Když ho přeleješ vroucí vodou,zničíš léčivé účinky. Jo a při horečce pij čaj vlažný, horký zvyšuje teplotu. A ještě si teplotu snížíš namočenýma ponožkama ve vodě s octem (půl na půl).
A samozřejmě zalézt pod peřinu a potit se. Hodně pít.
Jo a měla jsem u toho škardou hnisavou rýmu a na tu jsem měla Nosní sprej Olynth - ten ve žluté krabičce se zvlhčujícími účinky. Konzultovala jsem to i s gynekologem a řekl,že to mimču neublíží.
Trochu selského rozumu: Když se budu cítit lépe já, bude lépe i miminku ![]()
Ahoj jsem ve 13tt a něco na mě vlezlo
nejspíš nachlazení nebo chřipka
bolelo mě v krku,včera i svaly..ale v lékárně mi poradily hoemopatika homeogene a oscillo a dneska je mi líp,jen mě dost bolí hlava,teplotu jsem neměla
chci se zeptat šli byste k praktickému lékaři,nebo to doléčili doma,když vidím že mi to pomáhá..nechci nic zanedbat,miminko je vymodlené a bojim se abych mu neublížila ![]()
ahojky můžeš úplně v pohodě si vzít paralen…ten v těhotenství nevadí ![]()
Dej si Paralen/Panadol, můžeš až 6× denně tuším že ![]()
Na krk Septisan, Jitrocelový sirup a čaj s medem ![]()
a ten paralen jenom obyčejný? no ten doma teda nemáme…tak vyšlu manžela aby ho koupil..nic jinýho než ty homeo do sebe cpát nechci,když vidím že mě to zabralo
Zdravím…já byla v těhotenství nachlazená skoro pořád - otěhotněla jsem v lednu, tak se to se mnou táhlo až to prázdnin
Na vypocení si vem obyč paralen a do nosu si nakapej Mar rhino - kapky na bázi mořské vody, fakt mi pomohli. No a pak je dobrý čaj - nastrouhej polívkovou lžíci zázvoru, zalij ne vařicí vodou, přidej šťávu z půlky citronu, lžíci medu, vypij teplé a šup do postele, budeš se potit jak nikdy ![]()
Jo a hodně doporučují Bioparox, to je do krku i nosu zároveň, jen to má různé nástavce…Je to prý antibiotikum vhodné i pro těhotné…mě teda ale nepomohl, navíc je to pěkně hnusný ![]()
Ahoj,potřebuji radu,už před pěti dny jsem ,měla termín porodu,zatím nic,ale dotoho přišla chřipka,léčím se tak podoma,čaje,ovoce,tymiánový sirup(domácí),mám hroznou rýmu,která už nejde smrkat.Bojím se ,že neudýchám ani porod.Doporučíte něco co pomůže?Díky ![]()
Dobry den jsem v 18 tydnu tehotenstvi a mam chripku muzu si vzit vic paralenu za den?dekuji za odpoved
@Dara86 píše:
Dobry den jsem v 18 tydnu tehotenstvi a mam chripku muzu si vzit vic paralenu za den?dekuji za odpoved
Určitě můžeš. Max. 6tbl za den
Ať jsi brzo fit ![]()
@mrnousek1971 píše:
Ahoj,potřebuji radu,už před pěti dny jsem ,měla termín porodu,zatím nic,ale dotoho přišla chřipka,léčím se tak podoma,čaje,ovoce,tymiánový sirup(domácí),mám hroznou rýmu,která už nejde smrkat.Bojím se ,že neudýchám ani porod.Doporučíte něco co pomůže?Díky
Ahoj,já mám do porodu 14 dnů a jsem na tom podobně:-(taky podomácku cibule s medem,kýble čaje,ale už je to týden a nelepší se to.Teplotu jsem teda neměla a u doktora nebyla.Klouby mě nebolely.Jsi si jistá chřipkou????Není to jen nachlazení??? Já jsem k tomu alrgik,začíná mi to od dubna,ale léky bych neměla v těhu…to k tomu uzdravení taky nepomáhá:-(/
Ahoj,prosím co jste užívaly v těhu na chřipku…mám jen homeopatika PARAGRIPPE,ale zatím nic moc,v lékárně mi řekla že už nemůžu ani paralen jsem 23týd…Poradíte díky moc.Mám ještě dcerku tak moc nepoležím