Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni..jsem tu sice nová, ale i tak bych vás chtěla poprosit o vaše zkušenosti. Jsem těhotná a nyní jsem 18+0 a stále na mě není nic vidět. Přibrala jsem tak 2 kila a po bříšku ani stopy. Je to moje první těhotenství, tak jsem z toho taková trošku nervózní, že stále nic není vidět. Děkuji za odpověď.
Ahoj Prtko, neboj, bříška se ještě dočkáš a věř mi, že si ho ještě náležitě vychutnáš. Já jsem také poprvě těhotná, teď už 40 + 2 tt a do 25 tt na mě nebylo nic vidět. Ještě v 19 tt jsem byla na dovolené u moře a nikdo to na mě nepoznal
. Když jsem šla ve 24 tt na test na těhotenskou cukrovku, tak na mě koukali, co tam jako chci - břicho nikde a ostatní maminky měli už pořádná bříška. Doktorka to považovala za normální, důležité je, že roste miminko tak jak má. Jestli jsi vyšší a nejsi nijak silná, tak to ještě nemusí být vidět. Já ani dneska nemám bříško nijak veliké a to má chlapeček podle UTZ cca 3,5 kg.
Ahoj Prtko,
tak na mě začlo být bříško vidět tak na začátku 6 měsíce. Jinak do té doby mi pomalu nevěřili, že jsem těhotná ![]()
Děkuju za odpověď..snad se bříška někdy dočkám
přeju ti hezký víkend…PS:taky čekám chlapečka ![]()
Neboj taky jsem dlouho vypadala jako simulant i když já už jsem si pak přišla spíš nafouklá nebo přejedená a ne těhotná. Lidi okolo mě to na mě začali poznávat až někdy koncem 5. měsíce. Byla tedy zima a tak jsem nosila svetr, ale normální ale lidi kolem to tak neřeší.
Však si bříšku užiješ ještě ažaž - až se nebudeš moct ohnout, budeš funět u jídla apod.
ale asi to k tomu patří nejdřív se nemůžem dočkat až poroste a pak už toho máme plné kecky, to je příroda ![]()
Zlomí se to po 20. týdnu. Do 20. týdne nic vidět nebylo a pak mě další den 3× pustili sednout v autobuse.
Ahojky tak já jsem začla přibírat až od 5 měsíce do te doby jsem měla asi jen 3 kilča nahoře ,ale teď už mám 15
(za 3 týdny rodím).A břuško šlo vidět taky až kolem teho 5 měsíce. ![]()
NECZUZ:hm tak mě nepustil ještě nikdo a to už břuch jde vidět i pod bundou ![]()
PANUŠKA:no já funím ikdyž ležím
a je fakt,že když jím (třeba polévku),tak stím mám problém.Se natahuju abych si nepokydala břuch,ale stejně se pokydám
bych potřebovala delší krk ![]()
Mona.M píše:
Ahojky tak já jsem začla přibírat až od 5 měsíce do te doby jsem měla asi jen 3 kilča nahoře ,ale teď už mám 15(za 3 týdny rodím).A břuško šlo vidět taky až kolem teho 5 měsíce.
NECZUZ:hm tak mě nepustil ještě nikdo a to už břuch jde vidět i pod bundou
PANUŠKA:no já funím ikdyž ležíma je fakt,že když jím (třeba polévku),tak stím mám problém.Se natahuju abych si nepokydala břuch,ale stejně se pokydám
bych potřebovala delší krk
JJ, u jídla mi to bříško také pěkně překáželo a to jsem ho zrovna neměla největší
Jenže předklonit se k jídlu mi moc nešlo, to mě to tlačilo, takže jsem většinou jedla opřená o židli a to jsem si musela dávat velký pozor, aby jídlo neskončilo na břiše ![]()
No jak to tak čtu, tak je možná lepší být bez břicha
i když já už bych se ráda pochlubila, že jsem těhu..připadám si těhu akorát večer, ale ráno když vstanu tak je bříško fuč ![]()
Ahojky,
já jsem neměla žádné bříško až kolem šestého měsíce se mi bříško trochu zvětšovalo. V 37tt jsem měla bříšo jako jiné maminky v pátém měsíci
. Rodila jsem v 38tt a v porodnici mi nikdo nechtěl věřít, že už budu rodit
.
tak já jsem tedy už nějakou dobu cítila pohyby, než bylo vůbec vidět, že jsem těhotná
Takže tipuju tak 25. týden, kdy už to bylo poznat. Ale pak to šlo docela rychle. Mám 170cm a původně jsem měla 54kg, takže by člověk řekl, že se to na mě ukáže hned. Na konci jsem si připadala jak dýně na špejlích
a břicho jsem měla pokydané každou chvilku
Já se trapně přiznávám, že 14 dni před porodem u mě byla známá a já nepoznala, že je těhotná a to jsme byly obě ve stejném týdnu těhotenství.
Mimčo pak mělo 3 kg a nikdo jí nevěřil, že byla těhotná a to má tak 50 kg váhu, nevím, kde to mimčo bylo schovaný ![]()
Neplaš! Taky na mně nebylo dlouho nic vidět. Přibrala jsem všeho všudy 7 kilo a malá vážila 3750g a měřila 51cm, takže žádný prcek. Každý to má holt jinak, no. Někomu naopak to břicho roste, i když těhotný není a to je teprve průser! ![]()
Teď jsem těhotná podruhé, jsem ve 21. týdnu a těhotenské kalhoty jsem zatím ani nevytahla. Jediné, co mi na tom malém pupku vadí, je to, že mě nepouštějí v šalině sednout ![]()
Holky já jsem ve 14tt a už mám regulérní břícho!! a to se nějak nepřežírám-no jím víc než před těho ale to jsem se dost hlídala…a sladké nejím skoro vůbec…do kalhot už se nevejdu dlouho, řeším to gumičkou a už i ta praskla:-)) takže si těď po přečtění připadám poměrně nepatřičně velrybně…