Ascorutin na začátku těhotenství

1626
5.2.10 16:17

Ascorutin na začátku těhotenství

Ahojík holky,jsem čerstvá těhulka(5.týden)metřík si ještě nedělám,až bude mimíškovi bít srdíčko,zajímá mě ale jedna věc,dneska ráno jsem šla na gyndu,protože jsem včera slabounce krvácela a pořád trošku špiním(se špiněním jsem měla vždycky strašné problémy před MS,ještě než jsem otěhotněla)doktor mi předepsal Utrogestan 2-0-2 a Ascorutin 2-2-2,chtěla jsem se zeptat,není to moc vysoké dávkování toho Ascorutinu?Četla jsem v příbalovém letáku,že se nesmí brát v těhotenství,ale zároveň jsem na různých diskuzích četla,že ho bere spousta holek právě aby se zabránilo tomu krvácení,takže by to mělo být v pohodě,jen to dávkování 2-2-2 se mi zdá moc,myslíte,že stačí když budu brát jen 1-1-1 anebo radši co mi předepsal doktor??Taky jste některá měly takové dávkování?
Chci s těma práškama začít od zítřka,tak uvidíme,jestli mi pomůžou od toho špinění.
Děkuju za odpovědi :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14108
5.2.10 16:23

Jenny: Gratuluju k //. Ascorutinu se neboj. Dávkování navíc doktor dal tak, jak je i v příbaláku (já ho teď brala přesně taky tak 3*2). Výrobce se tím „těhotné neužívat“ brání případným sporům (jako spousta dalších, protože kdopak by chtěl zkoušet na těhotných, jak to asi dopadne, že… Navíc ti ho předepsal lékař, tož tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
5.2.10 16:36

Ahoj taky jsem na zacatku krvacela tak jsem brala 3×2 a az to prestalo tak jsem postupne vysazovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
5.2.10 16:59

Jenny neboj, Ascorutin je jen vitamín C s rutinem. Taky jsem ho brala, předávkovat se s ním nemůžeš. Ale mně moc nepomohl, to spíš ten Utrogestan (to už je hormon, progesteron).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
5.2.10 17:00

Brala jsem úplně to samé co ty při stejném problému(kamarádka teď také)jen to dávkování už si nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
5.2.10 17:21

Holky,děkuju,já to od zítřka začnu brát,tak uvidíme,jak mi to pomůže,naštěstí nekrvácím,ale pořád špiním :-? Měly jste nějaké vedlejší účinky po tom Utrogestanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
5.2.10 17:24

Me po utrogestanu nic nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
5.2.10 17:45

Holky,můžu se ještě na něco zeptat?Mně doktor nic neřekl o tom,jestli mám užívat Utrogestan vaginálně nebo orálně,v tom letáčku píšou že se má podávat pouze vaginálně :think: Stane se něco,když ho budu normálně polykat?Nic mi není,jen mi bolí trochu břicho,ale nezvracím,ale si myslím,že by to neměl být problém ho polykat,co vy spíš jste ho zaváděly nebo polykaly? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
5.2.10 18:01

jenny - uvidíš, já když zaváděla, tak v pohodě, prostě z tebe celý den teče nažloutlý hnus…ale když jsem polykala byla jsem úplně mimo, motala se mi hlava, měla jsem zpomalené reakce a chtělo se mi spát (když už zobeš, tak min. hodinu po jídle, nezapomeň :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
5.2.10 18:06

ahoj, já Utrogestan večer zavádím, než jdu spát, protože vím, že to ve mě chvíli zůstane. A ráno polykám, protože to furt něco dělám, a jak chodím, tak mi přijde, že to hned vyteče. Vedlejší účinky nemám, unavená jsem, ale nevím jestli to je z toho těhotenství nebo z Utrogestanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
5.2.10 18:17

Já brala taky Ascorutin kvůli krvácení a bylo to v pohodě, tak to dávkování neřeš.

Utroš beru od začátku těhu (vlastně už před :-) ) a spíš ho polikám, jen jak píše Boriska, tak se musí brát nějakou dobu po jídle a mě po něm bylo špatně od žaludku… užívám ho stále a budu až do porodu, ale tělo si na to zvyklo a zrovna mám nezvracecí první měsíc :wink: … doktor mi při jeho vyšším užívání nedoporučoval řídit, právě pro jeho možné vedlejší účinky - i teď když vím, že budu řídit sama, si ho raději vezmu až po příjezdu domů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
6.2.10 16:08

Jenny údajně je vaginální zavádění lepší, teda kromě toho, že ti pak není špatně, že má vyšší účinnost. Já ho taky beru dvakrát denně, vždycky si nařídím budík o půlhodinu dřív, zavedu a ještě ležím. Jenže pak musíš mít slipovku. Večer normálně před spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
6.2.10 16:30

Tak já ho zatím polykám,doktor mi nic neřekl o tom,jestli ho mám zavádět nebo polykat,uvidíme,jak mi bude,zatím je všechno OK,možná se ho na to i příští týden zeptám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kopreetinka
24.11.10 11:24

Taky jsem krvácela a to dost. Teď lehce špiním a dostala jsem Ascorutin 3×2. V letáku opravdu stojí, že to není pro těhotné, ale doktor mi to vyvrátil, že je to hloupost, proti krvácení to předepisují vždy. Taky mám Utrogestan, takže doufám, že to ustojím a všechno bude v pořádku. Mám nařízený klidový režim - minimálně se chodit. Je to děs, ale to vědomí, že to nedělám pro sebe, mi to pomáhá přežít.

• Citovat
  • Upravit
LucieHo
25.11.10 07:34

Ahoj, nemusíš se bát. Já v 8 týdnu začala krvácet a ležela jsem v nemocnici, taky jsem užívala oba druhy asi 4 nebo 5 dní. Už přesně nevím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky