Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych na gynekologii kvůli odběru krve nechodila vůbec.
Při 1900 už bych taky čekala, že na utz něco trochu bude vidět ![]()
Kdy jdeš příště?
@kavenka píše: Více
Mam přijít za 14 dni.
Vyšetření utz trvalo max 2 minuty. Dele rozhodne ne. Zapla utz, rekla ze nic nevidi, pak trochu pootočila a řekla větu kterou jsem psala v příspěvku.
Nevim jestli se v tehlech týdnech nemusí treba trochu tim ultrazvukem hledat? 😀 me uprimne trošičku přišlo ze me odbyla.
A to nemluvim o tom, co mi hned na začátku řekla, kdyz jsem rikala ze bych chtela zjistit zda jsem těhotná. Jelikož jsem celkem mladá ale v mým věku už deti ženský maji normálně. Zvládla tedy říct “a co s tim jako budete delat.” Tak jsem se na ni podívala, nevdela jsem co rict, vubec mi to nesedlo teda😄
Přišlo mi, jak kdyby mi tim vlastne rekla, ze by bylo dobre si to nechat vzit.
Máš pozitivní test, těhotná jsi. S tou hodnotou bych čekala taky že by mohlo něco být vidět, na druhou stranu na začátku 5 týdne většinou ještě naopak nic vidět nebyva…
Každopádně jsi tam šla trochu zbytečně. Jedna hodnota z krve taky nic moc neříká protože rozptyl hodnot je dost velký…jen to že jsi tehotna…zajdi si ještě znovu na krev v pátek, hodnota by měla být cca dvojnásobná, tedy kolem 4tis, pak by se mohlo říci že je to na dobré cestě. Jasněji bude po UTZ za těch 14 dní, tam už musí být jasně vidět plodovy vacek, žloutkový Vacek, plod…srdíčko by mohlo být ale ještě nemusí…to bude tak na hraně…
@Vladusxx píše: Více
Dobre, dekuji. Zatim tedy budu v klidu. 😁
Taky mi to na ten uktrazvuk přišlo brzy a pak kdyz jsem dneska videla ru hodnotu, tak jsem si zase rikala ze to by neco videt byt melo.
V patek zajdu a uvidim.
@Anonymní píše: Více
Ještě u minulého gynekologa jsem dostala vynadáno, co jako budu dělat s děckem, když neberu antikoncepci ![]()
Změnila jsem ordinaci, jsem teda mladá dost (22) a čekáme miminko- plánované, a doktorka aktuální gratulovala a byla šťastná semnou
kdyby mi řekla “co s tím budete dělat”, jdu asi jinam
![]()
Ahoj, já byla na krvi včera, dle kalendáře 4+5 (20 DPO) a hodnotu jsem měla 1098,14. V pátek jdu ještě jednou, zda se hodnota zvýšila. Podle tabulek je to rozmezí hladiny HCG tak velké, že z jednoho odběru nelze nic vyvodit.
Tak s věkem jsme na tom celkem podobně 😀
Taky me to dost zarazilo. Ja vím ze momentálně moje situace neni stastna na mimi. Ale přijala jsem ho a těším se. A ona pak rekne tohle 😄
@tynkkka píše: Více
Asi taky půjdu znovu. Zda se zvýší. At aspoň malinko trošičku něco vim. Snad si nebudou říkat ze jsem nejaka šoupla😀 sice jsem dospěla, ale vypadam stále jak na 18😂
@Anonymní píše: Více😅 Ať si myslí, kdo co chce. Já se chtěla cítit klidnější, když jdu na první kontrolu až v polovině ledna, tak si holt dvakrát skočím na krev
Já jsem teda v situaci, kdy si mimi dovolit můžeme a už teď se neskutečně těším.
Ale jak říkám, kdybych od doktorky slyšela takovouhle větu v těhotenství, které chci, asi bych hledala někoho jiného
když nerespektuje věk, co dále nebude respektovat? Doktora můžete měnit jednou za půl roku ![]()
Jo a vypadám na 15, tak ty pohledy stojí za to ![]()
@azaleila píše: Více
Jo?? Ja jsem cetla plno ze melo nekolik zen i treba 700-900 a bylo to ok. Tak jsem si rikala prave ze to neni az zas tak malo.. 😬 😬
Ale nekdo samozřejmě psal i hodnoty uplne velky.
Takze myslíte ze je to spatny?.. proto nebylo ani nic vidět?🫤
@Vladusxx píše: Více
Tak výsledky z dnešní krve hcg jsou 4400.
Momentálně jsem 5+2.
Holkyyy, prosím.
Co si myslíte o hodnotě hcg 1900 na začátku 5.týdne? Jsem 21DPO, byla jsem na krvi a mám takový výsledek.
Včera a Dnes jsem měla na dvou testech krásou silnou čárku.
Včera když jsem byla u gyn., dělala mi test z moči a říkala že tam vidí slabou carku.
Na ultrazvuku rikala že neni nic videt, ze mozna tady neco a pronesla “ale nevim jestli je to gestacni vaček nebo céva. Nic tam nevidim”
Kdyz jsem odchazela, naznačila mi, ze se spise jedna o biochemické těhotenství.
Jinak 5.tyden jsem začala dnes, a výsledky krve jsou také dnesni.
Jinak na gynekologii jsem se objednala kvůli krvi, abych zjistila jestli jsem tehu ne, kvůli duchům na testech. Bylo to neplánované, takže jsem raději chtěla vědět dříve, než treba začnu plašit 😀
Krev mi nechtěla vzít, vzala me na UTZ, ale me to přišlo brzo.. takze krev jsem si nakonec zajistila jako samoplátce 🤷♀️ protože od gyn. jsem odcházela s tim, ze vlastně absolutně nic nevim