Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem se prosím zeptat. Dnes bych měla být 5+3 dle poslední MS a hodnota hcg byla v krvi 994.
Na ultrazvuku, dle paní doktorky šel vidět váček cca 4mm. Má někdo zkušenost, zda hodnota hcg 994 v 5+3tt. je ok?
Děkuji ![]()
@Dominika9797 jedna hodnota ti sama o sobe nic nerekne. Navic jestli nevis kdy byla ovulace…
Ale obecne, hodnota nejvyssi neni. Proc to zjistujes, kdyz uz ti mudr delala i uktrazvuk, ten je rozhodujici..
Já měla 4+6tt 1800j a 5+4tt 15000.
Ale zkus si zajit treba jeste sama na odber a uvidis, zda se ti to nasobi. Ale podle tabulky hcg by to melo byt ok, kazdemu to roste jinak.
@Dominika9797 já myslím že okolo 4+5cca jsem měla okolo 800…a čekala jsem 4 čata.
Z toho pak zbylo jedno mimi a za chvíli rodím.
Na ultrazvuku byly v té době jen 4 dutinky.
Tohle ti nic neřekne, pokud chceš vědět jestli je to prosperující těhotenství, tak musíš jít na odběr hCG jeden den a ob den znovu, když se zdvojnásobí, je to prosperující. Ale začátky jsou obecně prostě nejisté, což je vlastně celé těhu.
Děkuji všem za odpověď. Dneska jsem si zašla na samoplátce na odběr a hodnota z pondělních hCG 994 vyskočila dnes na 3234. Tak snad to bude dobrý, v úterý jdu zase na kontrolu, tak snad to bude na ultrazvuku už jasnější. ![]()