Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj
dostala jsem šperk. Je to od člověka, který mi ublížil. Vrátit dárek se nedá. Ráda bych zjistila, jaká je hodnota (absolotně nevím, nenosím, neznám), je to řetízek s kamínkem (oboje má punc), možná je to diamant. Ráda bych to prodala a koupila něco dětem, využila to smysluplně. Poradíte pls
Podívej se, jaký to má punc.
Kamínek ocení v některých zlatnictvích.
@Anonymní píše:
Ahoj
dostala jsem šperk. Je to od člověka, který mi ublížil. Vrátit dárek se nedá. Ráda bych zjistila, jaká je hodnota (absolotně nevím, nenosím, neznám), je to řetízek s kamínkem (oboje má punc), možná je to diamant. Ráda bych to prodala a koupila něco dětem, využila to smysluplně. Poradíte pls
Z vlastní zkušenosti. Zlatnictví, ale tam mi řekli, že šperk má cenu na váhu, dají ti jen cenu materiálu. Pokud chci cenu prace/uměleckého řemesla, tak to prodat v antikvariátu. Odpovídající cenu nedostaneš asi nikde…
Dobre sa predavaju len sperky s papiermi. Najlepsie predas tak, ze obehnes 3-4 zlatnictva a starozitnictva a spytas sa za aku cenu by boli ochotny sperk vykupit. Cena sa odhaduje tazko - pretoze obchodnik bude pocitat za kolko dokaze retiazku predat aby zarobil. Kto ti ponukne najviac - tomu ho predaj.
Určitě zkus zlatnictví, tam ti můžou udělat zkoušku kovu, popřípadě nějaký gemologický institut, který se zabývá drahými kameny
Ahoj