Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
TSH máš vysoké, mělo by být do 4,5. U těhotných ještě nižší Bereš léky? Musíš konzultovat s endokrinologem, nasadí léky. Nejdůkežitější je 1. trimestr, ve 2. tr. miminko již čerpá hormony z vlastní ŠŽ.
Léky beru Letrox 9 x týdně a jód. Jsem z toho úplně rozhozená. Doktorka mi ještě dala leták co se může stát s miminkem.
Jod brat vubec nemusis, kdyz nemas SZ. Telo ho nema cim zpracovat. Doktorka ti sice hezky povedela hrozne pripady, kazdopadne mela ti upravit davky leku, udelala to?
To jo upravila. Pak mi řekla, že je stejně pozdě když už jsem v 9tt
Já bych neplasila. V každém těhotenství jsem na kontrolu šla vždy okolo toho 9 až 10tt, léky mi byly hned zvýšeny, takže hodnoty evidentně nebyly ok. Ale nikdo mě ničím nestrasil. Dvě děti jsou ok, třetí teprve v břiše.
Zkusila bych konzultaci s jiným endokrinologem. Už jen kvůli přístupu, ta současná mudr je vskutku empatická ![]()
@elena.78 píše:
Těch 9,5 jsi měla před úpravou léků?
Ano, pak mi o jeden navýšila
Dobrý den, jsem bez štítné žlázy (benigní struma štítné žlázy s regresivními změnami). TSH 9,526 fT4 14. Nyní jsem těhotná 9tt a doktorka mi řekla samé hrozné případy. Jsem úplně na dně. Holky měla jste to taky některá tak a miminko bylo a je v pořádku? Děkuji.