Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám 18 dní po laparoskopii, podle výsledku pro srůsty ( jestli jsem dobře pochopila vaječníku + střeva) a zatím je stav stále bolavý
, jako pohybovat se můžu, ale
pořád pobolívání na všech 3 místech - kolem těch operačních ran. Na kontrole jsem byla
po 2 týdnech od zákroku - nějaká laparo ambulance ( FN Plzeň)- sloužící doktor nepotřeboval nic vidět, prý se to časem srovná a jestli je to bolest jak od kopanců do břicha tak OK a „nashledanou další..“
Zajímalo by mě, jestli se tu objeví někdo kdo podobnou věc absolvoval, jak jste se hojili vy? Případně kdy se vám tak ulevilo, že jste si řekli, že ta operace za to stála - nebo nestála? Díky
No já mela to samé, srůsty vaječník střevo. Je to už strasne dlouho, snad přes 10 let. Ale vím, že za 3 tydny jsem šla normalne do prace a mela jsem celkem fyzicky náročnou praci a hlavně mi přestaly ty silene bolesti břicha… ale každý zvládá bolest obecně jinak
ja i po cisari mela prasek na bolest jen 1 a pak uz nic. Ale co platilo u mě, nemusí u tebe
každopádně neboj, bude to lepší a lepší ![]()
Já jsem byla na laparo v Plzni před dvěma lety a břicho mě bolelo asi 14 dní, ale pak jako když utne už jsem to ani necítila…A teď když jsem těhotná tak mě bolí ty jizvy a dělají se mi okolo nich veliký strie ![]()
Byla jsem na laparce, ale srůsty jsem neměla. Bolelo mě to ještě 14 dní, ale po 14 dnech jsem už byla v pořádku a mohla zase sportovat.
No nevím, asi kdyby to ani po 3 týdnech nepřešlo, tak bych Ti radila být trochu neodbytná.
Držím palce, ať bolest brzy ustoupí a cítíš se dobře
.
Ahoj mě bylo po laparoskopii řečeno, ať se šetřím než se to zahojí, klidně měsíc nic těžkého nezvedat, kvůli srůstům, ty nemusí být ze začátku znát nebo bolet, ale časem můžou dát o sobě znát, známá musela pak znova kvůli nim na operaci. Ještě je prý dobré uživat wobenzyn. Mě to bolelo asi tři týdny.
Ahojky, mám za sebou několik LPSK - a nikdy mě tak dlouho břicho nebolelo, pak následovaly dva císařské řezy, druhý byl už hodně komplikovaný, bojovala jsem o život a intenzivní bolesti mám dodnes… Tak s nostalgií vzpomínám na to, jaká byla laparka pohodička
.
Mně na té pooperační „kontrole“ - která byla spíš papírová, řekli, že je hojení indivduální, může být v řádu týdnů a měsíců - s tím, že dobu nemocenské si můžu dle toho
sama rozhodnout. Teď máme tedy prázdniny, tak jsem ji ukončila, abych nebyla na Vánoce nějak omezená vycházkama atd. Řekli, že když bude problém tak na pohotovost k nim - to vše se vešlo do 5 minut
Jinak další kontroly u OG - naštěstí je to zároveň i operatér - podle něj nemá kontrolín ultrazvuk smysl dřív jak za 6 týdnů od op.,že tam může být do té doby všechno čerstvé a oteklé, prostě pooperační, a po té uvedené době se to začne všechno „srovnávat“. Tolik lékařská teorie. Tak mě zajímá ta zažitá praxe ![]()