Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte, dobrý den. Potřebuji radu. Dnes jsem si hodinu před tím než jsem si brala antibiotika vzala probiotika, ale mám takový pocit že to nezabralo. Mám takové divné „kručení břicha“ prdiky a průjem. Myslíte ze di mužů vzít ještě jedny? Je to asi 4hodiny co jsem si je vzala. A taky bych chtěla vědět jak se to správně užív. Všem moc děkuji za radu.
Ne, je to zbytečné.. a jak jsi čekala, že ti probiotika jako zaberou?:-D to není hned.
Pokud máš průjem, tak si vem Smectu nebo Enterol.
Probiotika neucinkuji hned… Chce to čas. Na průjem užij smectu
@Lejaa boužel nemám ani jedno, jsem na horách v Itálii ![]()
A jak mám správně ty probiotika užívat aby se to neopakovalo?
@Kallya píše:
@Lejaa boužel nemám ani jedno, jsem na horách v Itálii
A jak mám správně ty probiotika užívat aby se to neopakovalo?
Nejlépe v mezičase. Pokud bereš ATB po 6 hodinách, tak tři hodiny po užití si vezmi probiotika.
Zkusila bych to bez těch probiotik. nevím, já je koupila nejmenšímu, byly nám silně doporučeny, když měl nejmenší v 11 dnech zánět ledvin, a pak měsíc atb, jsme mu je dala párkrát, a úplně zelený káko, tak jsem je vysadila, a neměl žádný problémy, nic mu ty atb nedělaly…teĎ jsme je při úklidu lékárničky našla, expirace 5/2016, tak jsme si řekla, že mu je zkusím občas dát, že to ničemu neuškodí, ani když je zdravej, no a druhej den zase v plínce zeleno
jinak mu to nic jinýho špatnýho neudělalo, ale jesti si můžu vybrat barvu obahu plínky, myslím že je zdravější a lepší pro trávení ta normální barva, než zelená…takže si myslím, že zrovna našemu malýmu zrovna moc dobře nedělají. třeba ti taky nesednou ![]()
Probiotika se musí brát minimálně dvě hodiny po ATB a to po každé dávce.
@Lejaa píše:
Ne, je to zbytečné.. a jak jsi čekala, že ti probiotika jako zaberou?:-D to není hned.
Pokud máš průjem, tak si vem Smectu nebo Enterol.
A co myslíš, že je enterol?
http://www.enterol.cz/…enterol.html jsou to taky probiotika ![]()
@araw píše:
A co myslíš, že je enterol?![]()
![]()
http://www.enterol.cz/…enterol.html jsou to taky probiotika
@araw píše:
A co myslíš, že je enterol?![]()
![]()
http://www.enterol.cz/…enterol.html jsou to taky probiotika
A cetla jsi to cele?
enterol sice obsahuje probiotika, ale z jine skupiny a pomaha prave pri akutnich pripadech a zastavuje prujem. Pro dlouhodobe uzivani jsou uplne jina probiotika, napr. Biopron nebo tak, kt. obsahuji hromadu kmenu. A svete div se, enterol se dokonce pri prujmu s jinyma probiotikama kombinuje
@Lejaa píše:
A cetla jsi to cele?enterol sice obsahuje probiotika, ale z jine skupiny a pomaha prave pri akutnich pripadech a zastavuje prujem. Pro dlouhodobe uzivani jsou uplne jina probiotika, napr. Biopron nebo tak, kt. obsahuji hromadu kmenu. A svete div se, enterol se dokonce pri prujmu s jinyma probiotikama kombinuje
Ale pořád jsou to jen probiotika, takže je úsměvné, že se divíš proč se zakladatelka ptá, jak ji probiotika zaberou a pak ji doporučíš jiný druh probiotik ![]()
@araw píše:
Ale pořád jsou to jen probiotika, takže je úsměvné, že se divíš proč se zakladatelka ptá, jak ji probiotika zaberou a pak ji doporučíš jiný druh probiotik
Ale chápeš, že enterol nejsou probiotika v pravém slova smyslu? Obsahují pouze jednu kvasinku, která pomáhá k zastavení akutního průjmu, okamžitě.
Jiná probiotika, např. ten Biopron obsahují prospěšné bakterie, které narovnávají střevní mikroflóru dlouhodobě..