Otrava jídlem, není hloupé volat záchranku?

158
18.12.15 19:37

Otrava jidlem,neni hloupe volat zachranku?

Ahoj holky, jsem sama na sluzebni ceste, bydlim na hotelu. Koupila jsem si v lahudkach neco k jidlu a od noci to vyzvracela, muselo to byt stare. Prujem nemam, beru endiaron, ale fakt dojdu od postele k wc, ne dal.Uz nezvracim, ale jidlo v sobe neudrzim, ani napr.vodu s cukrem.Je hloupe zavolat si zachranku, aby mi dali strevni antibiotika? Vzdy maji reci, ze to neni akutni, ale ja nikam nedojdu. Infekcni to evidentne neni, fakt ze mne vyslo jen to jidlonz lahudek :-(. Domu se zatim vracet nebudu, zustanu na vikend.Co mohu udelat jeste pro rychle uzdraveni? Ceka me doma male dite. Hotelovy lekar tu neni.Dik moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6873
18.12.15 19:40

@radkakinc záchranka ti nic nedá, ta tě odveze do nemocnice, pro tuto variantu, kdy „neumíráš“ bych volila taxíka.
Jinak studenou colu po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
18.12.15 19:40
@radkakinc píše:
Ahoj holky, jsem sama na sluzebni ceste, bydlim na hotelu. Koupila jsem si v lahudkach neco k jidlu a od noci to vyzvracela, muselo to byt stare. Prujem nemam, beru endiaron, ale fakt dojdu od postele k wc, ne dal.Uz nezvracim, ale jidlo v sobe neudrzim, ani napr.vodu s cukrem.Je hloupe zavolat si zachranku, aby mi dali strevni antibiotika? Vzdy maji reci, ze to neni akutni, ale ja nikam nedojdu. Infekcni to evidentne neni, fakt ze mne vyslo jen to jidlonz lahudek :-(. Domu se zatim vracet nebudu, zustanu na vikend.Co mohu udelat jeste pro rychle uzdraveni? Ceka me doma male dite. Hotelovy lekar tu neni.Dik moc!

Vyhledej číslo místní pohotovosti a domluv se s nimi co a jak.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
18.12.15 19:42

Nebo at ti na pokoj donesou vývar. Snez ho a uvidíš. Všechno už je venku, vyspíš se a ráno bude lépe.

• Citovat
  • Upravit
36556
18.12.15 19:47
@radkakinc píše:
Ahoj holky, jsem sama na sluzebni ceste, bydlim na hotelu. Koupila jsem si v lahudkach neco k jidlu a od noci to vyzvracela, muselo to byt stare. Prujem nemam, beru endiaron, ale fakt dojdu od postele k wc, ne dal.Uz nezvracim, ale jidlo v sobe neudrzim, ani napr.vodu s cukrem.Je hloupe zavolat si zachranku, aby mi dali strevni antibiotika? Vzdy maji reci, ze to neni akutni, ale ja nikam nedojdu. Infekcni to evidentne neni, fakt ze mne vyslo jen to jidlonz lahudek :-(. Domu se zatim vracet nebudu, zustanu na vikend.Co mohu udelat jeste pro rychle uzdraveni? Ceka me doma male dite. Hotelovy lekar tu neni.Dik moc!

To je jednoduché, záchranka se volá, když máš strach o život nebo hrozí těžké poškození z prodlení. Rozhodně tu není od toho, aby ti vozila léky na nevolnost 8o Představ si, že by to dělal každý, to by pak nemusely být volné vozy v případě, kdy fakt jde o život. Z věty „vždycky mají řeči“ chápu, že to není poprvé, co si chceš zajistit neurgentní péči na rychlé. :think:

Já bych prostě počkala, záchranku volej, pokud ti stoupne teplota nad 40 nebo pokud budeš ztrácet vědomí atd. To pak bez výčitek klidně vytoč 155. Ale jinak bych počkala, otrva z jídla se prostě někdy přihodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.12.15 19:50

@Bábrdl Pro me poprve. Zkusenost mam jen se synem, tak odmitali prijet, nakonec miminko malem umrelo, takze zkusenost mam opravdu spatnou.Syna jsme pak dovezli do spitalu na posledni chvili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
18.12.15 19:51

Tak záchranku bych teda opravdu nevolala, střevní antibiotika ti nikdo nedá, je to nesmysl, minimálně 24 h si dej hladovku, zkušenosti po lzickach černý čaj ev. slazeny, nebo studenou Colu (bez bublinek), pak pomalu nějaké piškoty, suchý rohlík, netucny vývar, vařenou rýží apod., jinak ležet.

Příspěvek upraven 18.12.15 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.12.15 19:52
@radkakinc píše:
@Bábrdl Pro me poprve. Zkusenost mam jen se synem, tak odmitali prijet, nakonec miminko malem umrelo, takze zkusenost mam opravdu spatnou.Syna jsme pak dovezli do spitalu na posledni chvili.

To je drsný. A co mu bylo? Co já vím, tak k miminkám jezdí bez řečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.12.15 19:54

@Bábrdl Nam rekli, ze toho maji hodne. Proto si tu zkusenost pamatuji.Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
18.12.15 19:56

Ja tohle jednou mela. Spis to byla strevni chripka ale. Slo to ze mne horem dolem, na zachod jsem se jen doplazila po ctyrech. Doslova. Desiva noc. Rano jsem byla hotova ale uz mi " nic" nebylo. Na puldenni zvraceni dospelej clovek neumre. Objednala bych si studenou kolu a pockala do rana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.12.15 20:00
@radkakinc píše:
@Bábrdl Nam rekli, ze toho maji hodne. Proto si tu zkusenost pamatuji.Ahoj

Ono strašně záleží, jak jste jim ten stav popsali. Já si nepamatuju případ, že by záchranka nejela k mimi ve vážném stavu, kolikrát jedou a pak se ukáže, že rodiče přeháněli. Ale může být i opačná situace, že jim nedokážete objasnit, jak je situace vážná. (Třeba rodič stále opakuje, že dítě má horečku - to je normální, ale už neřekne, že je cyanotické, modrá, že má zástavy dechu…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
18.12.15 20:03

Hele nam taky neprijeli u febrilnich (asi) kreci. Bylo pet rano a ze pry vozi pacienty na dialyzu a mame si tam dojet sami. Nastesti synovi pak uz nic nebylo, ale byl to pekne hňusnej zazitek a ta ledova sprcha, ze neprijedou. No taky si to doted pamatuju.

Kazdopadne na popsiovanou situaci zachranka opravdu neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
18.12.15 20:05

@Bábrdl Nechci rozebirat ani pomlouvat doktory, popsali jsme urcite dostatecne. Diskusi jsdm zalozila na jine tema. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.12.15 20:06

Při těchto potížích nevolala..
Můžeš klidně mít klasickou střevní virozu- ne otravu..
Já takto blila celý den a prujmovala- těhotná a volala jsem si teda po celém dni tohoto stavu a dovezli mě do nemocnice a hned po půl hodně mi doktor řekl, že to chce čas, malé množství vody a chtěli mě hned za hodinu poslat domů.. ja se spíš bála o mimčo, byla jsem v nějakém 7 měsíci..
Na blití snad ani nic neni půrjem ano- Smecta, hylak atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.12.15 20:11
@suvik píše:
Hele nam taky neprijeli u febrilnich (asi) kreci. Bylo pet rano a ze pry vozi pacienty na dialyzu a mame si tam dojet sami. Nastesti synovi pak uz nic nebylo, ale byl to pekne hňusnej zazitek a ta ledova sprcha, ze neprijedou. No taky si to doted pamatuju.Kazdopadne na popsiovanou situaci zachranka opravdu neni.

Fakt? To teda zírám 8o
Ale záchranka (155) na dialýzu nevozí, to dělají transportní sanitky. :think:

Vím trochu, jak to chodí. A vím taky, že musí každý telefonát, který neskončí výjezdem, nějak „vysvětlit“. Proto se divím, že tě tak odbyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí