Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
to není vůbec stupidní dotaz. Taky se nám to stalo ne do jazyka ale vnitří strana tvářičky ve předu. Zkus hřebíček, buď kousat nebo pokud je malinký (vývar z něj). Mi dáváme na bavlněnou vatu a přikládám cca 5× denně ale záleží na rozsahu. A pomohlo. A pokud nejde hnis, tak myslím, že to bude brzy ok. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, starší syn se minulý týden lehce kousl do jazyka z boku u špičky, měl tam takovou rýhu, ta už se zmenšuje, už skoro není vidět, jen jsem si teď všimla, že to kolem te malé rýhy má bílé. Je to normální průběh hojení? Omlouvám se za stupidní dotaz. Jinak ho to nebolí…
Normální průběh hojení. Syn spadl na odrážedle na pusu a na pohotovosti nám doktorka řekla, ať se nelekneme, že to bude mít bílé, než se to zatáhne. Sama jsem se párkrát taky kousla a bílé to chvilku bylo.
Ahoj holky, starší syn se minulý týden lehce kousl do jazyka z boku u špičky, měl tam takovou rýhu, ta už se zmenšuje, už skoro není vidět, jen jsem si teď všimla, že to kolem te malé rýhy má bílé. Je to normální průběh hojení? Omlouvám se za stupidní dotaz. Jinak ho to nebolí…