Holandie, nebo Choceňský?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holandie nebo choceňský?
Ahoj, jakou značku ovocných jogurtů vybrat pro 10-ti měsíčního prcka?
Holandie - cca 3g tuku
Choceňský - cca 10g tuku
Odpoledne odmítá UM. Nechce bílý jogurt, ani s ovocem nebo přesnídávkou. Takže zbývá zkusit ovocné jogurty. Nebo mi ještě napadlo kupovat bílé jogurty a do toho nějaký kvalitní bio džem. Co myslíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já davála Holandii, dáváme doteď rok a půl. Malému chutná pořád, když nechtěl bílou, přidávala jsem mu tam všelijaké přesnídavky ovocné a to mu vždy chutnalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě hollandii, choceňský můžeš občas, ale každý den bych smetanový jogurt dítti nedávala
. Jinak lepší je určitě koupit bílý, a nejlíp domácí džem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja bych to stridala. A co cerstve ovoce? popr. provarene?
A co zmenu UM?
Jinak ja davala i dobrou mamu u te prvni, kdyz mi bojkotovala UM, ale to bylo pozdejc.Tak hodne trpelivosti, nejak to vykoumate:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínala jsem Holandií cca v těch 10ti měsících a od roka pak i ten 10% Choceňský. Dodnes mu je střídám, je drobný, štíhlý, takže těch 10% tuku neřeším, naopak jsem ráda, že do školky odchází dobře najedený. Tu tučnost bych řešila jen pokud by byl pořádný se sklonem k tloušťce. A taky kupuju jen bílý a zhruba od 1,5 roka přidávám lžičku domácí marmelády na ochucení.
Ovocný jogurt bych nedávala, ta ovocná složka nebývá moc o ovoci. A ten Choceňský je sám o sobě sladší než Holandia, která je spíš malinko do kysela, třeba mu bude chutnat víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra8a nám syn Holandii nechtěl když byl malý.
A když ji snědl, vždy pak kakal víc než bylo třeba.
Takže sme nuseli, zkoušet i choceňkyý.
Ale jedl to jen občas.
Te´d už je to vleký kluk, tak jí oba, ale víc kupujeme Holandii.
Zkus oba a sama uvidíš, které tvé dítko chce.
Ta marmaláda ![]()
Možná spíš zkusit domácí kompot pokud máš?
Popř. udělat si svůj třeba z jablek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to střídám a z Choceňského sundávám tu horní vrstvu smetany, není pak tak tučný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá má ráda Choceňák, já taky.. Ale ona je spíš nejedlík, takže já vím, že je tučný, ale jsem ráda, že jí. Hollandie mi prostě příjde kyselá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak do roka mi blila po každém jogurtu.. A to nemá žádnou alergii, prostě jí nesedly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ačkoli jsem z momentálně z chocně
, dávala jsem malé spíš hollandii, když byla malá… přeci jen není toho tuku tolik.
Dnes už je větší (2r3m), tak dávám i choceňák sem tam, ale my stejně kupujeme spíš bílou hollandii pro nás všechny, takže tu mnohem častěji
a od hollandie sbíráme víčka a ještě můžeme získat fajn dárečky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě můj syn 8,5 měs. jedl bílý jogurt Valašské Meziříčí, pak odmítal, tak jsem mu ho míchala s pár lžičkama přesnídávky a teď odmítá i toto. Hollandii plival, Jihočeský ve sklence taky papal a už taky nechce. ale dávala jsem mu jogurt denně, tak teď zkusím vysadit a zkusím nabídnout za pár dní… místo toho jsem mu zkoušela dát chlebík s Lučinou. ten mu chutná, ale nějak jsem vypozorovala, že se mi v noci budí a pláče. tak nevím, jestli kvůlu chlebu nebo špatné postavení hvězd:-) ale ve dnech, kdy mu chlebík nedám, spí jak dudek… ale s jogurtama je opravdu boj…jeste mu asi misto jogurt sem tam dám kaši…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě malej hollandii nikdy nejedl a ani není hollandie ten nejlepší jogurt i activia skončila před ním
test jogurtů hollandii malej zvracel jako jediný jogurt a nejí ho ani dneska. Dávala jsem mu od začátku ovocné jogurty. Jinak v hodně ovocných jogurtech jsou celé kusy ovoce, tudíž ono to s tou ovocnou složkou zas tak špatné není
Ale smetanovej jsemmnedávala tak často a i teď ho má max dvakrát týdně. takže pokud odmétá bílé jogurty, klidně dej ovocný, nebo přimíchej marmeládu, ale náš kluk b nejedl stejný jogurt každý den. Je prostě zmlsanej a to, že děti nemaj chutě u našeho neplatí, nejí ani dvě stejná jídla po sobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@araw asi máš pravdu. všude se píše, že se má začínat jen bílými jogurty, max. přimíchat přresnídávku nebo marmeládu… ale i tak mi to dítě nejí… a ovocné - nějaké kvalitnější - až od roka… nooo, myslím, že např. jogurt z Valašského Meziříčí jsou na docela slušné úrovni, takže vyzkouším i jejich ovocné, příp. smetanové… snad malý neodmítne:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to s tou Holandií připadá jako hysterie, matky, které řeší složení všeho dávají prckům JEN Holandii, po ostatních jogurtech by jejich se dítěti stala určitě nějaká tragedie, přitom Holandie opakovaně nevychází nejlépe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidně bych to střídala. Choceňák je smetanový, takže je tučnější, ale nikdy jsem to neřešila a to jsem neměla dítě žádného drobka. My začali myslím tenkrát Hollandií, ale malej mi to nechtěl jíst, takže jsem mu dávala jihočeský ve skle, střídala s Choceňákem a valašským Na ovocné jsme najeli před rokem (snad kolem 10-11m.), bílé přestal jednoduše jíst a nechtěl to ani s přesnídávkou, ani s čerstvým ovocem, ani marmeládou… u dvouleťáka to už teď neřeším a kupujeme ovocné Choceňáky, Hollandii, Madetu nebo ten Valmez.
Příspěvek upraven 03.12.15 v 15:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit