Čím zasytit bříško na noc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Čím zasytit bříško na noc?
Co dáváte vy před spaním za jídlo? Vyjma kaší.
- Mám téměř 9 měsíční holčičku.
- Všechny kaše mi zvrací - instatní, bez cukru, s cukrem. Mléčné i nemléčné.
- Domácí ovesnou kaši nechce.
- Jenom jí kojím. Ale je hubená a podle mudr. bych jí měla víc zasytit. Budí se stále 2× na kojení.

Jinak kojím 2× za noc, ráno, dopoledne svačina ovoce, na oběd maso+zelenina, svačina jogurt, večeře-kojení.
Kojení nabízím i po příkrmech.
Dík za rady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Teeeri a UM jsi zkoušela? Jinak teda co to znamená, že je hubená? Pokud přibírá, tak bych to tak nehrotila, moje dcera je taky drobnější, v tomto věku přibírala už hodně málo a to baští jak protržená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste treba jahly, jdou udelat na sladko i slano. A jsou zdrave ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 UM právě promýšlím. Že bych jí jako vrzla lahev na tu noc-mohla by jí napucnout viď. Ale já se v tom um zase nevyznám. Jakou značku… jak často se musí dávat…je tam návod já vim. Má 6 940g. Taky se bojím, že to nebude chtít, nebo naopak už nebude chtít prso. @Suzann Jáhly, jako kaši? s ovocem? nebo s čím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teeeri treba s ovocem nebo presnidavkou, jogurtem, meze se nekladou. Na obed davam zeleninu, obcas maso. Jde to fakt udelat s cimkoliv a zasyti to. Nase mala ma 9m a chutna ji to. Trosku ji to treba jeste mixnu, aby to mela kasovitejsi. A je to o moc lepsi a zdravejsi nez kupovane kase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teeeri nemám s tím až takovou zkušenost ale každopádně kamarádky, co mají děti na UM, tak těm děti spí od začátku mnohem lépe, než moje dcera, která byla kojená, tak uvidíš. Já začala UM dávat až teď, malá má 14 měsíců, kupuju Sunar, hodně si chválí i mléka z DM. Co se týče dávkování, to najdeš na krabici, pro začátek bych dala trošku, jestli to vůbec bude malá pít a dávala bych teda jen na noc, jinak bych kojila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teeeri a proc bys davala UM, kdyz kojis. To bych neriskovala, vzdyt uz muze cokoliv papat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 Jo máš pravdu, taky to mají kamarádky tak. Že jim děti s UM spí líp. Aby nebyla zase přemlíkovaná…
Sunar je prý nejlevnější a je dobrej. 14 měsíců si kojila? To jsi dobrá!!! @Suzann já vím snad spapá tu jahelnou kaši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 9 měsíccíh můžeš dát klidně na večeři znovu masozeleninový příkrm a pak před spaním kojit a v noci taky. Nebo pak dát klidně UM, z toho děti nabírají hezky.
JInak - ovoce se dá vytunit piškotama, jogurty ovocem, banánem…neboj se toho. Necelých 7 kilo v 9 měsíccíh fakt není moc.
JInak mi přijde v 9 měsíccíh toho jídla za den velmi málo…gramáž teda nepíšeš, ale i tak…tohle moje malá jedla tak v 5 měsíccíh, i více. S tímhle by moje malá nepřežila. Chybí mi tam u tak velkého dítěte už snídaně a večeře.
- Citovat
- Upravit
@sad 1 Dávám jí poslední týden ráno - chleb s máslem nebo rohlík. Má sice 2 zuby ale žužlá to. Něco málo sní. A k té večeři jsem zkoušela ovesnou kaši na sto způsobů a nechtěla to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sad 1 tu masozeleninu jsem taky přemýšlela. Že dám podruhý.
díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teeeri moje malá taky to pečivo jak kdy, ale kousek sní na snídani, někdy i odpoledne, ale na tu véču to fakt dej, ať je nacpaná na noc taky, a taky ať přibírá. MOje malá měla v půl roce 9,5 kg, teď v roce má necelých 11 kilo, ale sní teda více. Jestli fakt papá masozeleninu, dávej a vyprdni s ena kaše.
- Citovat
- Upravit
@Teeeri taky mám doma drobka, jídla máme nastvené podobně ( má teda 10m), ráno kojím, pak ožužlá rohlík, dopo svačinka, oběd masozelenina, kojení, svačina jogurt, na večer kaši a kojení před spaním, v noci už nekojím.. místo kaše zkus zeleninu, nebo já jsem míchala kaši s vodou (DM nebo Nestle rýžovou) a přidávala do toho zeleninu, mléčné kaše mi nechtěl.. a jestli přibírá, tak bych neřešila pokud je jinak zdravá.. a UM bych nedávala když kojíš.. a kojené děti se obecně více budí, ale spíš na prso než na jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teeeri jj, skoro 14 měsíců, klidně bych kojila dál ale malá už nechtěla ![]()
@sad 1 moje malá jedla v tomto věku úplně stejně a prospívala dobře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co tak klasickou krupičkovou kaši?
Jinak můžeš dát už cokoliv z toho, čím krmíš přes den, přesnídávku s piškotem třeba, banán, jogurta, masozeleninu, zkusit pudink, omáčku typu rajská s těstovinami…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit