Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
mám příští týden dovolenou a tak bych jedno odpoledne chtěla bych vzít nevlastní dceru (v lednu 12let) a udělat si nějaký holčičí den.
Máte někdo nějaké nápady, co tak vlastně podniknout? Chodim na nehty, ale to je ještě malá, ale třeba aspoň na lak? Pak mě samozřejmě napadla kadeřnice. Ale dál trochu tápu ![]()
Na holčičí dny jsem chodila jenom s kamarádkou, ale v necelých 12 letech nevím, co je vlastně všechno vhodné.
Děkuji za rady ![]()
Jídlo? Kino? Nákupy? Nemá nějaký koníček? Kdyby třeba tančila tak třeba nějaký představení…?
Co kdyby ses zeptala své nevlastní dcery co by chtěla podniknout.
Tak spíš záleží, jaký je ona typ, pro mě byl kadeřník vždycky něco, co musím přetrpět a ne, že bych si to užila. Takže třeba na mě by takovéhle „holčičí“ aktivity ve 12 letech vůbec neužilo. To už bych raděj šla třeba do kina, lanového centra nebo třeba na koně.
Vyroba svicek? Vyroba koupelovych kouli? Malovani keramickych hrnecku? Pedikura a manikura?
Kurz vareni? Ted delaji ruzne zajimave pro “deti”. Vyroba sushi, cupcakes, atd.
Já bych vzala holku do nákupáku, do kina a na dobrý oběd. Na fast food. Ale nejlépe se jí zeptat.
Dcera je mladší, ale když spolu něco podnikáme, tak třeba káva/horká čoko a zákusek/zmrzka. Povídáme si, dle počasí buď do parku nebo OC a podíváme se na hadříky, do dekorací atp. Ale když bys šla na nehty, tak jí klidně můžeš vzít třeba jen na manikúru, kadeřnice lehce zastřihne ![]()
@mamule42 to mi odpoví „nevím“ nebo oblíbené „je mi to jedno“ ![]()
Nákupák a pak doma film typu Pravá blondýnka, Deník princezny nebo nějaký americký středoškolský
K tomu zmrzka a laky na nehty
Vem ji na nehty
nalakovani nejakym poradnym lakem v cool odstinu imho nejde nic zkazit, pak na ty kafco ona horkou cokosku a treba nejaky mensi nakupy ![]()
No primárně se zeptej co jí by bavilo. Pokud se ještě vyloženě nezajímá o parádění, tak je celkem zbytečné brát ji ke kadeřnici. Navíc tedy to chceš aby odsouhlasila i její matka - nemůžeš jen tak vrátit domů ostříhanou holku.
Jinak kino, divadlo, koncert aquapart, kurz na výrobu něčeho, muzeum se zajímavým programem, vánoční trhy a pak někam do cukrárny, fastfoodu, na horkou čokoládu atp.
Ty koně jsou dobrej nápad - to by se mohlo chytnout. Pokud se tedy nebojí velkých zvířet…
Ale ptej se co jí by zajímalo.
Příspěvek upraven 17.11.22 v 15:48
@misa.zizla píše:
@mamule42 to mi odpoví „nevím“ nebo oblíbené „je mi to jedno“
No, tak to se ptáš špatně. Takže začni tím, že budeš hledat cestu, jak se spolu domluvit, jak porozumět tomu jaká je a co ji zajímá.
dotaz - co chceš dělat samozřejmě k cíli moc nevede.
Jj do velkého obchodu udělat jí radost zajít do kina pak někde sednout na jídlo…
My jsme teď se synem byly ve velkém obchoďáku krásná vánoční výzdoba…
A máme naplánovanou ještě únikovku ![]()
My vedeme děti ke vzdělání, sportu, lásce k přírodě a vyhýbání se konzumu a vrací se to tak, že vysněný holčičí den by byl kino, nakupování a mekdonald, to jsem si jistá ![]()