Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sedmnactnulajedna ten mekáč sedí i u nás.
Jednou za čas proč ne ![]()
Teda
Jaoo fakt? Holcici den pro dvanactiletou? To je jak se stat fiflenou sndno a rychle? Ja mam doma skoro jedenactiletou a pokud by si mohla vybrat, tak by chtela na lezeckou stenu nebo na trampoliny… zaplat Boze za to
Ten Fast food by mas teda asi taky neminul ale nehty, nakupy a kadernik jako fakt?
Mam 10letou. Potěšilo by ji kino, jump aréna a pak si dojít na oběd. Popr. koupit něco na sebe (ale určitě ne dlouhé chození a zkoušení) nebo něco jiného podle jejího výběru. Moje dítě není náročné. Naposledy si mohla vybrat - cokoliv si bude přát a přála si čokoládovou tyčinku.
@Agrion píše:
TedaJaoo fakt? Holcici den pro dvanactiletou? To je jak se stat fiflenou sndno a rychle? Ja mam doma skoro jedenactiletou a pokud by si mohla vybrat, tak by chtela na lezeckou stenu nebo na trampoliny… zaplat Boze za to
Ten Fast food by mas teda asi taky neminul ale nehty, nakupy a kadernik jako fakt?
Tak si to pozdní dětství pořádně užij. Dávám ti rok, maximálně tři ![]()
Já v rámci holciciho dne beru syna do sauny a na running sushi:)
@Agrion píše:
TedaJaoo fakt? Holcici den pro dvanactiletou? To je jak se stat fiflenou sndno a rychle? Ja mam doma skoro jedenactiletou a pokud by si mohla vybrat, tak by chtela na lezeckou stenu nebo na trampoliny… zaplat Boze za to
Tak moc nechápu, proč bych si s 12 letou nemohla udělat holčičí den? Nikdo neříká, že by se jí nelibila lezecká stena nebo trampolíny. Naopak, chodíme s ní do jump parku často. Ale myslím, že každá holka se může chtít jednou čas čas cítit jako holka, zajít na nákupy, nebo na vlasy. Právěže to nepodnika tak často, jako vylety a podobně, ale podle mě právě proto se na to těší. Že zas podnikneme něco jiného a může se cítit „dospěle“ (protože která z nás se nechtěla cítit dospěle ve dvanácti)
to z ní nedělá fiflenu
@Královna Kosmíru píše:
Co to je holčičí den proboha
Den, který spolu stráví dvě a víc holek
Tak já myslím, že je to dítě od dítěte, spíš jaký je typ. Moje starší 13ti letá si holčičí den představuje jako nějaký super výlet jen pro ni - aquacentrum, zoo v jiném městě, prohlídka něčeho zajímavého, nebo klidně tůra po horách. Proložené sem tam cukrárnou nebo dobrým obědem. Nákupy ji hrozně nebaví a kadeřnici bere jako nutné zlo.
Naopak mladší 10ti letá začíná být víc ženská než já už teď. Ta by brala to kino, cukrárnu a obhlídku hračkářství ![]()
@misa.zizla píše:
Den, který spolu stráví dvě a víc holek
Takže kdyz jsem ted sama s dcerkou doma.. tak mame holčičí vecer!! Jupí
@Královna Kosmíru píše:
Takže kdyz jsem ted sama s dcerkou doma.. tak mame holčičí vecer!! Jupí
Vlastně ano, když spolu něco podnikate
.. záleží, jak to každý pojme
Některé hloupé komentáře tady moc nechápu. Za mě je super, že se ji chceš vůbec věnovat, ono to není samozřejmost
Asi bych začala procházkou na oběd, třeba na pizzu nebo do toho Mekáče
po obědě bych zašla na něco zábavného, třeba Aquapark, koně, lanové centrum, jump arena… pak bych zašla do cukrárny, kde bychom si pořádně popovídali o vsěm o čem by chtěla. Spousta dětí (a dívky zvlášť) se potřebují jednou za čas pořádně vypovídat. A pokud spolu máte dobrý vztah, tak určitě s tebou pokecá ráda. A den bych zakončila kinem ![]()
Se zkrášlovacími procedurami musí souhlasit i její matka.
Jinak se zeptej holky, co by ji bavilo, kam by se chtěla podívat.
Zrovna teď na víkend mám devítiletou dceru objednanou k mé masérce. Domluvila jsem se s ní, že ji udělá takovou lehkou dvacetiminutovku
dcera občas žadoní, když tam jedu já, že by chtěla taky ![]()
Jinak teda, kdybych v tom holčičím dnu chtěla pak pokračovat, vím, že by ji potěšilo, kdybychom zašli někam do restaurace a do kina.
Pokud sama nevis, co by ji bavilo, nabidla bych nekolik ruznych aktivit, klidne kadernika, ale i nejake netypicke pro holku, treba motokary, laser game, atd., aby si svuj den mohla vybrat ona. Netlacila bych ji nasilim do neceho, co povazujes za holcici den ty.