Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost?
Od známé holčička má 2,5 roku. Vůbec nemluví, od narození ani slovíčko. Taky se dost vzteká a mlátí hlavou. Vyloženě si chce ublížit. Řekla bych, že i hodně žárlí. Když se k mamince přiblíží tatínek, tak začne mlátit hlavičkou nebo když maminka mluví s nějakou návštěvou, tak se ji snaží za ruku odtáhnout a pláče.
Minule u nás byli na návštěvě a holčička se ošklivě bouchla o stůl do čela. Hrozně brečela, mysleli jsme, že má rozseknuté čelo a ona to za chvilku udělala zase (jen tak, bez zjevné příčiny).
Nemá někdo radu, zkušenost? Maminka je z toho dost špatná. Už neví co s ní.
Tak asi by to mela maminka probrat s pediatrem ne? Ta uz ji rekne, co dal a kam zajit na vystreni..nejspis to bude foniatrie, psychlogie, neurologie
@Melodie91 píše:
Tak asi by to mela maminka probrat s pediatrem ne? Ta uz ji rekne, co dal a kam zajit na vystreni..nejspis to bude foniatrie, psychlogie, neurologie
jj, určitě výše zmíněná vyšetření..holčička může být frustrovaná, že se nemůže dorozumět, z toho může pramenit její psychologické rozpoložení…
Už to tu zaznělo. Začít u pediatra a podle toho jak dopadnou základní vyšetřerní tak neuro/psycho/orl a spol.
Tak určitě to říct pediatrovi a ten je nejspíš pošle na neurologické vyšetření a na základě výsledků se ukáže co dál.
Může se jednat o nějakou poruchu ale taky z toho může ještě vyrůst. Některé děti prostě nejsou úplně tabulkové a pak z nich vyrostou úplně normální dospělý.
@CarmenHa píše:
Od známé holčička má 2,5 roku. Vůbec nemluví, od narození ani slovíčko. Taky se dost vzteká a mlátí hlavou. Vyloženě si chce ublížit. Řekla bych, že i hodně žárlí. Když se k mamince přiblíží tatínek, tak začne mlátit hlavičkou nebo když maminka mluví s nějakou návštěvou, tak se ji snaží za ruku odtáhnout a pláče.
Minule u nás byli na návštěvě a holčička se ošklivě bouchla o stůl do čela. Hrozně brečela, mysleli jsme, že má rozseknuté čelo a ona to za chvilku udělala zase (jen tak, bez zjevné příčiny).
známá netuší, že v čr existují dětští lékaři?
pokud ne, tak jí poraď toho lékaře navštívit a řešit to s ním dál
@CarmenHa a proč to ta známá řeší přes tebe a přes emimino?
a tvoje holčička 2,5letá je v pohodě?
@CarmenHa píše:
Porucha autistického spektra, můj tip.