Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Peťule1013 Já bych naušnice nedala..ale je to na tobě
Máma to nechala na mně, nechala jsem si je píchnout v 6 letech a dodnes si na to pamatuji. Ale ne ve zlém, pmatuju si to těšení, až budu mít naušničky, jak jsme je šly společně s mamkou vybrat a to, že u doktorky při píchání jsem ani nepípla, protože jsem je taaaak moc chtěla. Přijde mi zbytečný působit zbytečnou bolest takhle malýmu dítěti kvůli parádě, ale je to jen můj názor, rozhodnutí je na tobě ![]()
@Peťule1013 Já se taky bála, ale naprosto zbytečně, jestli jdete opravdu na nastřelení a ne píchání, je to mžik bez jediné kapičky krve. Do pěti minut jsme byli venku. Poplakala si, ale spíš proto, že ji někdo držel proti její vůli a že jí to cvaklo u ucha. Při oblékání už o ničem nevěděla, doma si na ouška nešahala, nic. ![]()
@Peťule1013
, my nechávali píchnout hned po prvnim očkování a jsem ráda, vůbec si na ně nešahala tak byl čas na zhojení a už snad v roce zkoumala že mam já náušnice a hned si šahala na uši jestli taky má
, nastřelení skoro nebolí jen jít někam kde je to prověřená že to umí s dětma at to nemá na křivo ![]()
@Trillian7 píše:
@Peťule1013 Já bych naušnice nedala..ale je to na toběMáma to nechala na mně, nechala jsem si je píchnout v 6 letech a dodnes si na to pamatuji. Ale ne ve zlém, pmatuju si to těšení, až budu mít naušničky, jak jsme je šly společně s mamkou vybrat a to, že u doktorky při píchání jsem ani nepípla, protože jsem je taaaak moc chtěla. Přijde mi zbytečný působit zbytečnou bolest takhle malýmu dítěti kvůli parádě, ale je to jen můj názor, rozhodnutí je na tobě
Ono je ale rozdíl píchnutí a nastřelení…
@Peťule1013 Nechali jsme malé dát naušničky před Vánoci, kdy jí byly 4 měsíce. Brečela jen když jí drželi, potom jsem jí vzala na ruku a byl klid. 14 dní jsme dezinfikovali. Uši jí nebolely ani nehnisaly, krev taky žádná. A moc jí to sluší ![]()
Já bych nikdy nenechala nastřelit…my byli s malou na píchání…sice řvala jak tur, ale pro krásu se musí trpět
Myslím si, že jí to mnebolelo, vadilo jí, že jí drželi
@Hřiběnka Chceš jako tvrdit, že nastřelení nebolí, jo? Nechávala jsem si nastřelit druhou dírku v pubertě a bolelo to, ne moc, ale bolelo. Prostě mi to přijde zbytečná bolest u dítěte, kterýmu to ještě nevysvětlíš.
@Peťule1013 já dcerce nechávala nastřelit kolem roku, neplakala, nic nehnisalo, paráda. Teď kdybych měla dcerku, už bych naušničky asi nedala, a počkala bych až si řekne sama.
My jsme šli s malou na nastřelení ve 3 měsících a malá ani nepípla
vztekala se jen jak jí sestřička držela hlavu, při nastřelení opravdu nepípla, takže si nemyslím že je to nějaké trápení dítěte, to teda při očkování, nebo odběrech krve řve mnohem víc ![]()
Malá byla nastřelit náušničky taky hned po 1. očkování. Jediné, co jí vadilo bylo to, že ji držel někdo cizí. Hned, jak mi ji dali do náruče, přestala plakat. Žádné chytání na ouška, žádné problémy se nekonaly. Já bych si potřebovala udělat dírky do uší a nemám odvahu. Ty původní jsem měla špatně píchli a já do uší nemohla dostat náušnici, aby to nebolelo.
Dávala jsme píchnout po prvním očkování a žádný problém tedy nebyl ![]()
Já bych nechala co nejdříve. Nechali jsme nastřelit ve 4 měsících a žádný problém. Znám několik holek, co to nechali na později a teď když vidí roční dítě, jak všechno vnímá, tak nemají odvahu. Úplně malé miminka ještě nemají tak vyvinutou nervovou soustavu a bolest tolik necítí. Jiní známí čekali, až si holka řekne sama, přišla s tím v 5 letech. Po nastřelení 1. náušnice řvala, že druhou už nechce.
Holky moc děkuju. Trochu jste mě uklidnily. Pamatuju jako malá jedna holčička neměla naušničky a chtěla je, ale bála se píchání a odhodlala se snad až ve 14ti a já si už tehdy řekla, že moje holčička tohle nezažije. Tak snad z čekárny neuteču
Držte nám palce!
Holky a z čeho jsou ty náušničky, co se nastřelují. Čekáme holčičku, náušničky jí chceme dát co nejdřív. Ale já snesu v uších jen zlato i stříbro, tak mám strach, aby to malé kdyžtak nehnisalo.
@permona píše:
Holky a z čeho jsou ty náušničky, co se nastřelují. Čekáme holčičku, náušničky jí chceme dát co nejdřív. Ale já snesu v uších jen zlato i stříbro, tak mám strach, aby to malé kdyžtak nehnisalo.
Dávají plasťáky, nebo z chirurgické ocele.