Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Peťule1013
Já mám pětiměsíční holčičku a jsem stejného názoru jako @Trillian7, takže náušničky dcerce budeme dávat, až si o ně sama řekne, pokud to sama nebude chtít nevidím v tom nějaký smysl, řeším u svého dítěte podstatné věci a jen protože se něco dělá, neznamená že to budu dělat i já, dcera vypadá jako holčička i bez náušnic.
Ale můžu potvrdit, že nastřelení nijak nebolí, jen to štípne, mám nastřelené tři dírky v pubertě a vůbec jsem to necítila a po nastřelení jsem neměla s náušnicemi žádný problém.
@Sandra752 píše:
Já bych nikdy nenechala nastřelit…my byli s malou na píchání…sice řvala jak tur, ale pro krásu se musí trpětMyslím si, že jí to mnebolelo, vadilo jí, že jí drželi
ty jsi nenechala nastrelit ale pichnout, protoze se pro krasu musi trpet?
doufam, ze to chapu blbe… proc radeji na pichnuti?
@Doris13
no ja nad tim taky uvazovala, ale pak si rikam, ze ze skolky urcite prijde s tim, z e taky chce nausnicky jako ostatni holcicky. jenze v tom veku se taky uz bude bat predem a „resit“ to. takze jsem po dlouhem uvazovani zhodnotila, ze ji to necham udelat jako miminu, kdy predem zadny stres a za chvili o tom nebude vedet.
jestli si pozdeji rozhodne, ze zadne nausnice nosit nechce, tak ji proste zarostou no.
@Ali-Ali
Jj, myslím si, že ta školka bude první chvíle, kdy jí to napadne, řešit to asi bude, ale bude to její rozhodnutí a jestli přijdeme na nastřelení a ona couvne, tak to budu respektovat do doby než opravdu dospěje k tomu, že si to nechá nastřelit.
V takových to věcech jsem opravdu flegmatik a nebudu jí násilně držet jen kvůli náušnicím, něco jiného je braní krve, očkování, atd. tam vidím opodstatnění a to podotýkám, že nejsem citlivka a když vím, že musí, tak jí prostě při tom odběru držím.
Zdravím, my holčičku teprve čekáme, ale už teď vím, že rozhodnutí o náušnicích nechám na ní. Takže souhlasím s menšinou maminek
Já zastávám názor, že jen proto, že něco dělá „stádo“ (tím vážně nechci někoho urazit, jen nevím jak jinak to napsat
tak nemusím být taky jedna z něj.. ![]()
@Ali-Ali Já si tohle pamatuju jako dítě, většina holek měla naušnice já chtěla taky a to těšení se na ně a vybírání naušnic bylo moc fajn! Nepamatuju si, jestli to bolelo, protože jsem je prostě chtěla ![]()
@cverunka Díky za info. Tak to vidím na klasické píchání oušek místo nastřelení ![]()
Ahoj, my byli s malou asi kolem toho 3měsíce už přesně nevim, mě vlastně ani nenapadlo, že bychom náušnice dát nechtěli. Jinak byli jsme taky píchat, ačkoliv všichni říkali, jak to bolí, bude dlouho hnisat, krvácet atd..tak se to nekonalo. Jo v ordinaci řvala, ale to ona řve do ted jen když se otevřou dveře u lékaře. A mazali jsme asi 3 dny a bylo vše v pohodě. Náušničky si netahá.
Jinak já bych se bohužel nemohla uklidňovat tím, že i bez náušniček malá vypadá jako holčička. Za prvé nemá moc vlásků (a ještě k tomu světlé) ani ted v 14m a za druhé nejsem zastánce růžové barvy, naopak mám ráda i žlutou, zelenou atd..takže na první pohled není poznat zda jde o holčičku nebo chlapečka
![]()
A hlavně užívám si i jiné barvy, protože samozřejmě je tu velká pravděpodobnost, že až z toho bude mít rozum, tak u nás pofrčí růžová a já se s tím budu muset smířit ![]()
@Peťule1013 Ahoj, naše skoro 9m holčička náušnice nemá. Bude mít, až/jestli sama bude chtít ![]()
Tak to máme za sebou
Malá začla řvát hned jak jí na to ucho začli kreslit tečku a řvala dokud jsme neodešli. Pak už byla v pohodě a v autě usla. Byla to fakt rychlovka a má to krásný
Teď už o tom ani neví, na ouška si nesahá, takže snad to bude dobré
Ještě jednou díky za vaše reakce ![]()
@Markéta80 píše:
@Peťule1013![]()
šikula to jsi z toho byla víc špatný ty vid
![]()
Skoro jo ![]()