Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
tak ja som sa oholila sama den pred cisarom. Holila som sa cele tehu, a ked som si uz dole nevidela,tak som to holila po pamati a uplne vsetko. Obycajne si nechavam len taky pasicek. Urcite by som to nenechala na nemocnicu. A vacsinou sa holi uplne vsetko kvoli bakteriam, ktore sa mozu uchytit na chlpkoch, pretoze aj pri cisarovi zo spodku odteka vselijaky bordel a krv a to by mohlo babatku ublizit - ale nie je to pravidlom. Mne dokonca predtym nez zaviedli kateter, tak mi kopmlet celu „šušku“ dezinfikovali kvoli bakteriam. A aj ked budes po operacii tak by sa ti mohli z chlpkov preniest bakterie na rez. Ja som dost krvacala a neviem si predstavit ze by som nebola oholena - brrrrrrrrrrr.
Prajem prijemny porod a hlavne co najmenej bolestivu rekonvalescenciu po zakroku. Dam ti jednu radu. Vzdy si jemne pritlac rukou rez, ked budes vstavat, alebo chodit - menej to boli a budes ho mat krajsi. Ja som to zo zaciatku nerobila a troska sa mi ten rez akoby pootvoril a teraz ho mam na jednom mieste taky vacsi. ![]()
Prajem hodne zdaru a krasne, zdrave babatko. ![]()
Môj cisársky bol nečakaný, 17.55 som normálne sedela v nemocnici na izbe (ležala som už asi mesiac pre komplikácie) a 18.05 bol malý na svete. S holením som si nerobila problémy. Urobili to sestričky…určite nie je dôvod sa hambiť alebo niečo podobné. Oni to predsa robia stále a je to úplne normálne. A samozrejme, že to musia oholiť všetko, kvôli tomu, aby sa niečo náhodu nedostalo dnu… ![]()