Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
mám dotaz na ty zkušenější z vás, které zažily císaře…Čeká mě totiž plánovaný císař a ráda bych věděla, jak se mám oholit. Předpokládám, že dole na genitáliích úplně všude (tj. zcela dohola) …??
Chtěla bych to provést už doma večer předem, aby to nemusely dělat sestřičky v porodnici, i když to přes břicho půjde asi blbě ![]()
Jak jste to dělaly vy?? Díky za rady.
Ahoj
Já jsem už dvojitá císařka, tak už můžu radit
![]()
Jo jo, úplně všude a úplně všechno ![]()
Přes pupek to jde fakt blbě, klidně to nech na sestřičky, jsou zvyklé. Plánovaný císař není ve fofru, tak na to budou mít čas.
Přeji hodně štěstí a zdravé mimčo!
Ja mela cisare neplanovane akutne a holily me sestry. Docela fofrem a nasucho, ze sem se az bala, co mi dole ufikne.
Ale kazdopadne uplne vsechno! ![]()
Jojo, všechno dolů. Já se nakonec oholila v porodnici sama, před sestřičkou jsem se styděla.
To jako myslíte vážně, že na to, aby udělali řez na hranici ochlupení, tak musí oholit úplně všechno???? To teda nějak moc nechápu.. Asi si říkaj když už, tak už…
Teda ne, že by to byl problém, ale říkám si, že to fakt není třeba, ne??? To jaksi s břichem už moc nezvládnu a představa, že mě holí nějaká sestra nasucho úplně všude, to teda nic moc… A manžu nepřemluvím.
Pomlenko, rez sice delaji na hranici ochlupeni (nekdy i vys) ale z hygienickych duvodu musis vsechno (asi jako kdyz by ti operovali nohu tak ti ji taky oholi celou) a zkus pouzit zrcatko ja se takhle holila skoro cele tehu ![]()
hm, ono to zrcátko je taky dobrej vtip, fakt to nejde, jak se předkloním (zmáčknu pupek), tak se mi udělá děsně zle.. No nic, bude to po paměti… Ale teda vážně nechápu, proč vše… Na hlavě taky při operaci oholí jen to nezbytně nutné a ne celou lebku, ne??
Ale je to fuk, pokud to tak je, tak prosím. Třeba se císaři ještě vyhnu ;o))
Ahojky ![]()
potvrzuju, že je potřeba oholit úplně všechno. Já se holila den před císařem doma a sestřička v porodnici mi to jen zkontrolovala ![]()
Přeju hodně hodně štěstí.
Tak ja jsem asi jedina, ktere tam neco nechali? Me holily sestricky a opravdu jen trosku pod rez, dole mi to nechaly.
AHoj,
me oholil manzel, vsude, zvladl to na jednicku
i kdyz sestricka mi pak vzala jeste jednou kousek tam, kde ma byt rez.
Radka
Sestřička v Podolí mi nabídla jednorázovou žiletku a pánskou pěnu na holen v tubě
Na sucho by to nebylo ![]()
Já nešla na plánovaný císař, takže jsem se nejrpve oholila sama doma, pak mě na příjmu sestřička jen „zkontrolovala“ a když jsem šla na císaře, tak vzala sestřička jednorázovku a pěnu a oholila zbytek a upřímně, ani jsem to nevnímala a po porodu nebyl zpočátku na tyhle věci čas ani pomyšlení, takže komu libo nechá si vše v klídku znovu narůst
![]()
Příspěvek upraven 24.08.20 v 15:09
to me prekvapuje, ze se holi vsude, ja mela cisare v usa a holili jen trochu pod rez, ptala jsem se na to predem doktora a rikal neco v tom smyslu, ze uz se vsude neholi, tak nevim, zda je to jen vrtoch nekterych doktoru
Na císaře jsem šla neoholená, protože jsem netušila, že i na císaře je nutné se holit a s břichem jsem holení v posledních týdnech těhu neřešila. No a pěkně jsem litovala. Oholila mě sestra před výkonem, ale strašně surově, pořezala mě až do krve.
Holila mě nasucho jen s nějakou pěnou. Pálilo to jak čert, no hrůza. Takže určitě doporučuju provést tuhle proceduru doma…