Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já tam taky poznám prd. ![]()
A jinak taky patřím k té menšině co nechtěla vědět co nosí v bříšku. A můj milý doktor se mi ve 30. týdnu prokecl jako že „malá už je hlavičkou dolů“ do té doby používal miminko tak nevím co ho najednou šiblo
Dodnes mě to mrzí. Ale do rodiny jsme to nepustili a o to větší bylo překvápko když až na mojí mamku všichni tipovali dle zaručených babských rad
kluka a ejhle vylezla holčička ![]()
Jevo, tak takhle ma vypadat foto z UZ! Tohle je jasna holka, bez pochyb. Ten zakladatelcin obrazek neni presne zamereny na pohlavi… je to rez lehce nasikmo a je tam videt asi spodek mocoveho mechyre v rezu… proto to neni tak zrejme…navic na te poliklinice asi nemaji tak dobry UZ… obrazek neni tak ostry a presny…
Se přiznám že já z toho nepoznala ani to dítě, natož co by to mohlo být ![]()
Tak já nepoznám nic
, akorát hezké miminko
Jinak patřím k těm, kteří se nechali překvapit
První dítě jsme si řict nenechali a zatím jsme domluveni, že i u druhého se necháme překvapit ![]()
Tak já jsem veterinář a s UTZ jsem dělala denně, ale dle tohoto spolehlivě nejde poznat nic, bohužel - velmi špatná kvalita zobrazení
Ještě přidám jeden důvod, proč je dobré pohlaví neznat předem (nebo aspoň neříkat ostatním). Po inspiraci z jedné zdejší diskuze jsem zprávu o narození Marušky posílala v tom smyslu, že jsem nenapsala jméno (ani pohlaví), jen kdy bude slavit svátek. Maruška se narodila ve dvě ráno, takže známým jsem zprávu posílala radši až ráno, ale třeba svojí mamce jsem ji poslala hned a ona nelenila a šla hledat kalendář (myslím, že víc než na jméno byla zvědavá na to pohlaví). My jsme teda navíc do poslední chvíle neříkali nikomu ani žádné varianty jmen, takže to bylo pro všechny opravdu překvapení.
hkac, to je krásné, vážně moc fikané a výborný nápad, tohle by mě asi nenapadlo
![]()
Michaelakkk píše:zuzka.mamka píše:přesně nechápu a obdivuju ty co si to nenechají říct! já bych to nevydržela a hlavně na UTZ v 25 tt jsem to poznala sama ani mi doktor nemusel říkat
hm tak holka nebo kluk je to určitě![]()
pokud jsi 16+5 tak jde za chvilku na genetiku ne? to už vydržíš
já třeba osobně nechápu jak může někdo vydžet, a počkat si na překvápko až k porodu, to by mě asi trefilo do tý doby, ale mě podle břicha všichni opravdu všichni předpovídaly holku a holka to byla
Vydržet to na tom nic není. Mě to za to i stálo. Bylo mi jedno co to bude a daleko víc než já bylo neustále zvědavé moje okolí, až mě to pak i štvalo.
Jestli je to ze stejného pohledu jako je fotka Jevy, tak je to podle mne kluk (vidím tam víceméně totéž co Pudla), ale krk bych za to teda fakt nedala… ![]()
Já tipuju kluk, u holky by tam měly být vidět 2 jakoby kávový zrnka. Aspoň jak mi to vysvětloval doktor na utz
Jinak ve spoustě nemocnicích už říkají pohlaví někdy od 14. týdne ![]()
A co se týká překvapení, myslím si, že je úplně jedno, jestli je člověk překvapený ve 20. tt. na genetickým utz anebo na porodním sále… ![]()
karamelína píše:
A co se týká překvapení, myslím si, že je úplně jedno, jestli je člověk překvapený ve 20. tt. na genetickým utz anebo na porodním sále…
Tak mně to teda jedno nebylo… během těhotenství jsem si s miminky povídala a chtěla jsem, aby to bylo osobnější (ne jako „to“) - ale řekla jsem doktorovi, že to chci vědět jedině v případě, že si je jistý… a byl, ono taky u žádného z mých dětí se zmýlit nedalo - když už se ukázali, udělali to pořádně a viděli jsme to i my jako laici… ![]()
Tak, já tam taky pořádně nic nevidím
Příště se doktora zeptej (predpokladam, ze ses neptala, pokud jo a nic nevidel, u nas to asi nebude jinak
), já už od 12.týdne vím o dvou holčičkách a včera mi je na genetice v 21.tydnu potvrdily ![]()
Tak mně teda trvalo hodnou chvíli, než jsem se v tom UTZ zorientovala
Ale tipuju taky kluka - zdá se mi, že tam vidím pindíka.. ovšem z tohoto úhlu ![]()
Doufám, že zakladatelka dá vědět, jak to dopadlo ![]()
No a co se týká toho překvapení- já jsem si strašně přála vydržet, ale nevydržela…takže jsme kluky čekali. Ale překvapená jsem byla stejně strašně- to, že se narodil človíček, že patří k nám… a oba kluci mě překvapují dodnes ![]()
Holky, Děkuji za Vaše názory.
Zkusím ještě vydržet. Chci to vědět, protože chci mimískovi říkat jménem
Na další UZ jdu 26.5. tak dám vědět. Tedy jestli se ukáže v plné parádě. ![]()