Předporodní kurz - nutnost ?

6201
11.5.10 15:27

předporodní kurz -nutnost ?

Aojky holky chtěla jsem se zeptat zda je předporodní kurz nutnistí jelikož jsem nemocná a lítam po jiných dr tak bych fakt kurz už nestíhala jsem ráda za 2 dny v týdnu volna kdy nikam nemusím jet.
Je ti někdo kdo rodil aniž by měl předporodní kurz? jak se k vám na porodním sále pak chovali? Nadvali nebo to neřeší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
11.5.10 15:31

tak se hlásím :lol: já rodila bez kurzu.Doktor se jen zeptal :měla jste nějaký předporodní kurz ? když jsem řekla ,že ne ,viditelně ho to štěstím nemaplnilo ,ale nijak to nekomentoval.
Ikdyž ,kdyby bylo v mých silách kurz navštěvovat udělám to ,ale bohužel to možné nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
11.5.10 15:31

předporodní kurz nutný není. spíš je dobré dojít se podívat do Porodnice, kde budeš rodit, abys věděla co a jak a podívat se na jejich stránky, většinou tam mají takové základní informace k porodu. mě jinak předporodní kurz k ničemu nebyl, vše jsem dělala intuitivně a jinak poradila PA, která mě pravidelně přicházela kontrolovat. Ani se mě nikdo neptal, jestli jsem nějaký absolvovala…
takže se nestresuj a v klidu odpočívej. pokud máš ještě jiné zdravotní problémy, tak by to bylo pro tebe i zybtečně zatěžující. spíš se vyplatí si něco všeobecného přečíst na netu, abys věděla co a jak bude probíhat. Nevím, jak moc jsi citlivá, ale některé popisy porodů moc nedoporučuji. stává se, že spíš vyděsí než aby pomohly ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
11.5.10 15:32

Já se hlásím, kurz jsem neabsolvovala, mám za sebou 2.porody. Samozřejmě jsem studovala nějakou literaturu, ale i tak si myslím, že kurz nutný tedy není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.5.10 15:33

já sice byla, ale víkrát bych nešla. nedalo mi to absolutně nic - co bych už dávno nevěděla. ale vůbec.

spíš bych uvítala, kdyby člověka během poradny už v nemocnici seznámili s tím, kdy jet do porodnice a kam v té porodnici jít :wink:

na sále nikdo ani nevěděl, jetsli jsem na nějakém kurzu byla.. :)

jo a já byla až při MD. předtím jsem pracovala a neměla bych stejně na kurz čas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.5.10 15:35

Ahoj, nechodila jsem ani na předporodní kurzy, ani na cvičení pro těhotné a porodila jsem 5× :wink: Nikdo se mě na to před porodem neptal 8-) Při porodu PA poradila co a jak :wink: Buď mi to vyhovovalo nebo ne, když ne, PA nabídla jinou možnost. Např. když mi při posledním porodu nesedělo hopsání na míči, zkusily jsme opření o lůžko a ejhle, bylo to ono :wink: Nestresuj se, kurz není podmínkou :-) Přeju pohodové těhotenství :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
11.5.10 15:36

Určitě to nutné není - nikdo tě přece nemůže nutit chodit na nějaké kursy… Já jsem taky na žádný nechodila. Jen jsem se byla podívat v porodnici, kam půjdu rodit a byla tam taková diskuse s PA - co si s sebou vzít, kdy přijít (kontrakce, plodová voda…), co se platí, co se neplatí, na co máme nárok atd… U druhého porodu už jsem všechno věděla, tak jsem nešla ani tam. Když jsem pak šla rodit vím, že se jen ptali, jestli jsem chodila do porodního kursu, na cvičení a tak, ale myslím, že na to mají nějaké kolonky, tak spíš, aby tam něco napsali. Na chování personálu to určitě nemá žádný vliv - .

Zdraví

Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6201
11.5.10 15:37

HOlky děkuju

Nuzo tak porodní sál a vše kolem znám dokonale před rokem jsem tam potratila v 17tt a než proběhl samotný potrat tak jsem tam víceméně 3 dny ležela na tom porodním stole takže vše mám vyzkoušené naprosto na vlastní kůži jen ten samotný porod ne protože jsem se nakonec nechala při potratu uspat :( už jsem po třech dnech neměla sílu ještě vidět své mrtvé miminko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6201
11.5.10 15:38
fragola píše:
Ahoj, nechodila jsem ani na předporodní kurzy, ani na cvičení pro těhotné a porodila jsem 5× :wink: Nikdo se mě na to před porodem neptal 8-) Při porodu PA poradila co a jak :wink: Buď mi to vyhovovalo nebo ne, když ne, PA nabídla jinou možnost. Např. když mi při posledním porodu nesedělo hopsání na míči, zkusily jsme opření o lůžko a ejhle, bylo to ono :wink: Nestresuj se, kurz není podmínkou :-) Přeju pohodové těhotenství :-)

klobouk dolů 5 dětí to je nádhera :) já jsem taky z 5 dětí ta poslední :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
11.5.10 15:46

Já taky porod bez kurzu,v hlavě nastudované téměř latinské názvy všeho co se týče porodu :mrgreen: ale stejně mi to nebylo k ničemu platné :lol: .Když se mě mudr ptal,zda mám kurz za sebou a já řekla né,odpověděl,že to je jenom dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
11.5.10 15:47

Já na předporodním kurzu také nebyla. Ptala jsem se kamarádky, co už porod měla za sebou a kurz jí prý nic nedal, tak jsem také nešla jen jsem si přečetla nějakou literaturu. Nakonec jsem to stejně nepotřebovala, rodila jsem císařem.

Řekla bych, že záleží na tobě, abys pak nebyla třeba zbytečně vynervovaná, že jsi na kurz nešla. Ale myslím si, že vše, co budeš potřebovat vědět, se dozvíš v porodnici u porodu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
11.5.10 15:48

Taky jsem nebyla na předporodním kurzu. Měla jsem to v plánu, ale nemám řidičák a autobusem přes celé město bych to tehdy fakt nedala :oops: Držely se mě nevolnosti skoro celé těhotenství a bylo příšerné vedro…už jsem se těšila až porodím.
Jinak v porodnici se jenom zeptaly, jestli jsem byla na kurzu a jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
11.5.10 15:48

no to chápu já tam byla jen 1 den abyla k.o ikdyž jsem si to mimi „potratila přirozeně“ ,ale taky jsem se nedívala. a u druhýho jsem žádný procházky na kurzy neriskla a ani riskovat nebudu -příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.5.10 16:33

Rodila jsem 2× a kurz nikdy neproběhl. Nikdy se mě na to nikdo v porodnici neptal..
Naposledy jsem si přečetla pořádně rady na internetu, jejich stránky nemocnice - spíš praktické věci, co chtějí abych měla sebou..
Tak já ten kurz beru spíš jako nějaký bonus a né jako něco vzdělávacího. Spíš byznys pro aktivní maminky co si nejsou jisté a chtějí mít všechno vyzkoušeno..
Pro mě bylo hlavní, že vím, kde je příjem a tím to haslo.
nestresuj se bude to fajn i bez kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
11.5.10 16:42

Ahoj, nedavno probehla diskuse tady https://www.emimino.cz/…rzech-41484/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek