Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vaginalní asi nee, ja byla naposledy v 16tt a bylo mi řečeno, že mi udělají vnější, protože na vnitřní se mimino už nevleze ![]()
vaginalni utz mi dr delal az do konce tehu,takze proc by nemohlo???????
NT pokud si vzpominam se meri kolem 10tt,dr mi delal utz jak vnitrni tak vnejsi,probiha to tak ze si zobrazi miminko na monitor a zmeri se NT.Tot vse.Dle vysledky ti rekne co dal.
Příspěvek upraven 11.05.10 v 12:48
Ahojík ty myslíš určitě ten screening kolem 3měsíce,že?Dělá se to asi mezi 11-14tt.Já byla v brně na veveří a to mě vzali prvně krev a pak jsme šla na ulz,šel semnou i manžel,dělá se to přes břicho,měří tam miminko nosní kůstku a šíjové projasnění,bše dopadlo dobře a odpol mě jěště volali výsledky krve které bylo taky v pořádku a vysledky mě prý dopadli jak jen nejlépe mohla
tak jsme byla šťastná jako blecha a odpol jsme se mohla podívat na netu ještě na výsledky a zbytek došel gyndařovi.Samozřejmě,že jsme byla nervozní a měla jsme starch,aby bylo vše v pořádku a dokonce mě řekli pohlaví a dostala jsme fotečku,stálo mě to 1450kč…
Ahojky, NT screening jsem absolvovala na Bulovce. Ultrazvuk mi dr. dělala oběma způsoby, tj. vnitřně i zvnějšku, záleží na tom, jak zrovna bude mimi líp vidět. U mně celá procedura trvala navíc docela dlouho, řekla bych i 1/2 hodiny, protože nejdřív mimi spalo a pak se zase hýbalo až moc, tak byl problém zachytit co bylo třeba. Měření toho šíj. projasnění se běhěm UZ dělá několik z různých úhlů a z toho pak doktor vypočítá průměr. ![]()
Tak doktor muze rict rovnou pohlavi? No, to je krasny, i kdyz urcite tak na padesat procent, ne?
přiznám se, že v tom mám binec, který je NT a který ne ![]()
A neřekla jsem, že by nemohl být vnitřní UTZ ![]()
Kolem 11-14tt je to ten screning NT,v 16tt to je triplle test,ve 20tt je ulz na vyvoj a prohlížejí vnitřnnosti,srdíčko atd.a kolem 32tt je měření miminka.
Jinak s tím pohlaví,v Brně na tom Veveří mají prý jedny znejleších ulz a dotorů(nevím jen sem to slyšela)a mě dr,Vlašín řekl,že je to na 99,9% holčička měl pravdu…
Já byla na NT screeningu ve 14 tt, v Brně na Veveří. Byla to super příležitost, jak si pěkně prohlédnout miminko
UTZ dělají břišní, řekni si i o fotku miminka ![]()
Mně pohlaví řekl Dr. Vlašín a měl pravdu, ale byla jsem tam už docela pozdě a Vlašín je fakt odborník. Většinou se holky pohlaví dozvěděly až ve 20 tt.
tak já jsem byla na NT UTZ ve 12tt. krev jsem měla odebranou z 10tt a už jsem měla výsledky, doktor dělal vyšetření vnějším UTZ a celé to trvalo cca 20 minut. Pořádně mimčo prohlídl, zkontroloval, změřil šíjové projasnění a kouknul na polohu placenty. Nám se ukázalo i pohlaví, ale v tomto stáří to ještě není 100% (ono z UTZ to nemusí být nikdy 100%
). tu šíji měřil několikrát a vzal pak nejhorší hodnotu. Mimčo teda hezky spoluracovalo a asi u 4. měření se nastavilo úplně učebnicově ![]()
pak mi hodil výsledky měření a krve do PC a program vyplivnul statistiku na vývojové vady. vše vyšlo úplně ukázkově. na tripltesty už nejdu.
jinak vnitřní vyšetření se dělá celé těhu - hlavně se kontroluje stav děložního čípku a pak ještě další věci.
Ahoj, já jsem byla v Plzni, dělali mi to vaginálně, že je to mnohem lépe vidět. Je to totéž jako jiný UZV, akorát se měří kromě plodu ještě NT, tedy šíjové projasnění. Podle genetika je vše do 4 mm normální ![]()
Mně dělá gyn. UTZ jen přes břicho už od 8tt. NT screening jsem taky absolvovala ve 13tt, jak dlouho trval nevím, cca 15 min ? Já byla tak zaujatá miminem a měřením, že čas jsem nevnímala. Pohlaví mi řekl s jistotou téměř na 100% - já teda neviděla nic ale dr. říkal, že je to krásně vidět a že je to jasné
Mimino spolupracovalo krásně, projasnění šíje prý taky super - 1 mm, nosní kůstka byla taky vidět . Krevní testy budu mít až za týden, protože měl dovolenou.....
ahoj, jsem ve 12+3 tt, na posledním UTZ jsem byla v 9 týdnu a na další mám jít až 9. září a to budu skoro v 16 týdnu. je to moje první těhotenství tak jsem z toho trochu vyplašená a jak to tu tak čtu, tak mě doktor žádný screening ani nenabídl. Je pravda, že při UTZ konstatoval, že se jedná o vitální graviditu, ale to ještě nevylučuje možnost nějakých problémů. Chci se zeptat, zda si ten screening mohu nechat udělat i bez doporučení doktora, co to obnáší, jak to probíhá a hlavně které nemocnice to dělají. Jsem z Ústeckého kraje. Poraďte, moc díky
Pajinko můžeš si to nechat udělat bez doporučení dr. - stejně se to většinou platí, ale u tebe už je možná pozdě. Většinou se to provádí v soukromých centrech nebo v CARech. Zkus někam zavolat a zeptej se, jestli už není pozdě.
Pozdě? V příspěvku přede mnou psala Madelen, že jí ho dělali ve 13 týdnu, tak to asi ještě půjde ne? Četla jsem o tripl téstech že jsou zastaralý a nespolehlivý, tak bych ráda měla jistotu
Ahoj holky, chci se vas zeptat jak probiha UZ v ramci vysetreni pri NT screeningu? Provadi se brisni nebo jeste vaginalni? A jak dlouho to trva? Byly jste nervozni pri tom? Proste bych chtela vedet vase zkusenosti pri tomto vysetreni. Ja jsem uz ted nervozni jak to dopadne. A muze se delat vaginalni UZ i v pokrocilem tehotenstvi? A vysetreni manualni? Diky moc za odpovedi.